Με απρόσμενα χαμηλή τιμή, κάτω από 100€, τα HUAWEI FreeBuds 5i ανταποκρίνονται σε όλες τις διαφορετικές απαιτήσεις που μπορεί να έχουν όσοι τα εμπιστευθούν.

Τα ράφια των καταστημάτων που φιλοξενούν True Wireless Stereo (TWS) ακουστικά είναι από τα πιο πλούσια σε εναλλακτικές προτάσεις. Από… απλησίαστες «ναυαρχίδες» μέχρι low budget λύσεις, μια ατελείωτη ποικιλία από λύσεις μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους υποψήφιους αγοραστές. Αν δεν διαθέτετε… απεριόριστο budget μα παράλληλα δεν προτίθεστε να πέσετε στην παγίδα φθηνών συσκευών με περιορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και φτωχές επιδόσεις, τότε διαβάζετε το ιδανικό κείμενο! Η χρυσή τομή, λοιπόν, ανάμεσα σε λογική τιμή και αξιοσημείωτη ποιότητα ήχου για το 2023 έχει όνομα και αυτό δεν είναι άλλο από το HUAWEI FreeBuds 5i!

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που κυκλοφορεί σε τρία εναλλακτικά χρώματα (Isle Blue, Nebula Black και Ceramic White) και… διψήφια τιμή. Ομολογουμένως, μεροληπτούμε υπέρ της Isle Blue απόχρωσης, η οποία σε συνδυασμό με τις κομψές διαστάσεις της ελαφριάς θήκης (ζυγίζει μόλις 33,9 γρ.) παραπέμπει σε ένα μικρό βότσαλο, το οποίο ανεβάζει τη διάθεσή μας κάθε φορά που το αντικρύζουμε.

Μοιραστήκαμε αρκετό χρόνο μαζί με τα HUAWEI FreeBuds 5i και σταχυολογήσαμε μερικά από τα highlights των εμπειριών μας. Για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, υπάρχει πάντα διαθέσιμη και η αναλυτική μας παρουσίαση.

Ιδανική παρέα στην άθληση

Με το βάρος κάθε ακουστικού να μην ξεπερνά τα 4,9 γραμμάρια και σταθερή in-ear εφαρμογή, τα HUAWEI FreeBuds 5i μπορούν να «χρωματίσουν» μελωδικά οποιαδήποτε αθλητική σας δραστηριότητα. Διαθέτουν ΙΡ54 πιστοποίηση που τα καθιστά ανθεκτικά σε υγρασία και ιδρώτα, ενώ παράλληλα σας απαλλάσσουν από το άγχος των πρώτων σταγόνων βροχής αν είστε τόσο θαρραλέοι ώστε να βγαίνετε για τρέξιμο ακόμα και με συννεφιά. Σας προτείνουμε, βέβαια, αν η άθλησή σας πραγματοποιείται σε εξωτερικούς χώρους να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Awareness mode, η οποία καταγράφει τους ήχους του περιβάλλοντος και τους αναπαράγει στα αφτιά σας, ώστε να μην κινδυνεύετε να αγνοήσετε κάποιο όχημα που έρχεται προς το μέρος σας ή μια κόρνα που απευθύνεται σε εσάς!

Σύμμαχος σε κάθε ταξίδι

Προς την αντίθετη κατεύθυνση, αυτή, δηλαδή, της πλήρους απομόνωσης, κινηθήκαμε όταν χρησιμοποιούσαμε μέσα μαζικής μεταφοράς. Για μικρές διαδρομές μέσα στην πόλη ή για μεγαλύτερα ταξίδια εκτός, η ενεργοποίηση του συστήματος ενεργούς ακύρωσης θορύβου, γνωστού και ως ANC (Active Noise Cancellation) αποτελεί μια… όαση ηρεμίας. Υπάρχουν τρία επίπεδα ANC (Ultra, General και Cozy), προκειμένου να απομονωθείτε από το «φασαριόζικο» περιβάλλον σας και να βυθιστείτε απόλυτα στη μουσική σας. Σωτήρια σε πολύωρα ταξίδια είναι και η αυτονομία μπαταρίας των HUAWEI FreeBuds 5i. Με φορτισμένη θήκη και ακουστικά μπορείτε να απολαύσετε έως και 28 ώρες αναπαραγωγής μουσικής χωρίς να χρειαστείτε πρίζα. Ακόμα και με ενεργοποιημένη τη λειτουργία ANC, η αυτονομία κυμαίνεται γύρω στις 18,5 ώρες. Εντυπωσιακά γρήγορη είναι και η διαδικασία της φόρτισης, καθώς τα ακουστικά φορτίζουν μέσα σε περίπου 60 λεπτά, ενώ η θήκη σε περίπου 110 λεπτά.

Χαλάρωση στο σπίτι, συγκέντρωση στο γραφείο

Κάποιοι χρησιμοποιούν τη μουσική για να ηρεμίσουν και να ρίξουν ρυθμούς έπειτα από μια δύσκολη μέρα, άλλοι την επιστρατεύουν προκειμένου να οξύνουν τη συγκέντρωσή τους και να αντλήσουν έμπνευση όταν η εργασία τους απαιτεί δημιουργικότητα. Εμείς συγκαταλεγόμαστε και στις δυο παραπάνω κατηγορίες, με αποτέλεσμα να εκτιμήσουμε ιδιαιτέρως την εξαιρετική ποιότητα ήχου των HUAWEI FreeBuds 5i. Με πιστοποίηση Hi-Res Audio Wireless, άλλωστε, δεν περιμέναμε οτιδήποτε λιγότερο από τον μεστό ήχο που χαρίζει ο υψηλής ευαισθησίας δυναμικός οδηγός 10 χιλιοστών. Τα default presets του EQ μπορούν να προσαρμοστούν στα γούστα σας μέσα από τη δωρεάν εφαρμογή «AI Life», επιλέγοντας Bass Boost ή Treble Boost.

Από τηλεδιάσκεψη σε τηλεφωνική κλήση

Για… φινάλε αφήσαμε μια από τις πιο πρακτικές λειτουργίες που αξιοποιήσαμε στο έπακρο, τη σύνδεση με δύο συσκευές ταυτόχρονα. Το pairing με EMUI/Harmony, iOS, Android ή Windows συσκευές γίνεται μέσω Bluetooth 5.2 και επιτρέπεται ταυτόχρονη σύνδεση με δύο πηγές ήχου, οι οποίες εναλλάσσονται ανάλογα με τις εισερχόμενες κλήσεις και την αναπαραγωγή περιεχομένου. Έτσι, έχοντας συνδέσει τα ακουστικά τόσο με το laptop όσο και με το smartphone μας, το ένα παρέδιδε τη σκυτάλη στο άλλο, ανάλογα με τα τεκταινόμενα. Για παράδειγμα, αν όσο συμμετείχαμε σε μια τηλεδιάσκεψη στον υπολογιστή είχαμε εισερχόμενη κλήση στο κινητό μας, μπορούσαμε με ένα άγγιγμα των FreeBuds να στρέψουμε την «προσοχή» των ακουστικών και των μικροφώνων από το laptop στο smartphone και το αντίστροφο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.