Την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας σε κάθε σας ξεχωριστή στιγμή αναλαμβάνει να απαθανατίσει το νέο smartphone του κινεζικού κολοσσού.

Το σχεδιαστικά… glamorous κινητό της Huawei υιοθετεί μια πρωτότυπη προσέγγιση στην υλοποίηση του camera bump, περικυκλώνοντας την τριπλή κύρια κάμερα με ένα εκθαμβωτικό οβάλ σχέδιο το οποίο έχει βαφτιστεί με μια εξίσου «λαμπερή» ονομασία, τη «Star Orbit». Η αντίθεση του χρυσού αυτού δακτυλίου με την ασημί (Starry Silver) πλάτη οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα που αν μη τι άλλο δεν περνά απαρατήρητο. Για τους πιο συντηρητικούς, βέβαια, υπάρχει και η Starry Black έκδοση. Η λεπτεπίλεπτη σιλουέτα και το φλερτ του design με μια φιλοσοφία που παραπέμπει περισσότερο σε κόσμημα παρά σε προϊόν τεχνολογίας είναι ευτυχώς μόνο η αρχή στη λίστα των πλεονεκτημάτων της συσκευής…

Τέλος στους συμβιβασμούς της selfiecam

HUAWEI nova 10 ProΜέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει τα smartphone να έρχονται με μια κύρια κάμερα στην πλάτη και με μια σαφώς υποδεέστερη στην πρόσοψη για τις seflies και τις βιντεοκλήσεις. Τι κι αν υπάρχει μερίδα κοινού που χρησιμοποιεί τακτικότερα την selfie-cam από την κύρια κάμερα; Η βιομηχανία δεν έδειξε να αλλάζει την προσέγγισή της, τουλάχιστον μέχρι η Huawei να ανατρέψει για ακόμα μια φορά το κατεστημένο με το nova 10 Pro, μια συσκευή που είναι εξοπλισμένη με μια εμβληματική διπλή μπροστινή κάμερα! Ο αισθητήρας 60MP με υπερευρυγώνιο φακό και ο αισθητήρας 8MP με φακό που υποστηρίζει οπτικό ζουμ 2X παρέχουν μια άνευ προηγουμένου «εργαλειοθήκη» σε όσους παίρνουν τις selfies τους στα σοβαρά. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως στην εποχή των influencers, η κάμερα της πρόσοψης για αρκετούς χρήστες αποτελεί μέσο… βιοπορισμού!  Το δίδυμο των καμερών που κατοικοεδρεύει στην πάνω αριστερή πλευρά της οθόνης επιστρατεύει την τεχνολογία Multi-Vision Photography της Huawei προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε σενάριο λήψης. Η κάμερα των 60MP έχει την ικανότητα να εστιάζει αυτόματα σε ένα οπτικό πεδίο γωνίας 100 μοιρών, ενώ ξεχωρίζει και στον τομέα του βίντεο χάρη στην ικανότητα καταγραφής σε 4K ανάλυση. Το σύστημα Instant AF με Quad Phased Detection (QPD) προσφέρει αύξηση έως και 30% στην ταχύτητα σε σύγκριση με έναν κοινό φακό αυτόματης εστίασης.

HUAWEI nova 10 ProΕξίσου πρωτοποριακή, όμως, είναι και η έτερη κάμερα της πρόσοψης. Πρόκειται για μια 8MP close-up κάμερα πορτρέτου με 2x οπτικό ζουμ και έως 5x ψηφιακό ζουμ, ιδανική για να επικεντρώσετε σε λεπτομέρειες όπως πχ ένα κόσμημα ή μια συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου.

Συνδυαστικά, χάρη στο Free Zoom 0,7x έως 5x, το HUAWEI nova 10 Pro καταγράφει εστιακή απόσταση πορτρέτου 54 mm, ευρυγώνια εστιακή απόσταση 27 mm και εστιακή απόσταση εξαιρετικά ευρείας γωνίας 19 mm, καλύπτοντας από την πιο συνηθισμένη μέχρι την πιο δημιουργική λήψη που μπορείτε να φανταστείτε!

Και μια τριπλή «κύρια» κάμερα

HUAWEI nova 10 ProΜετά από το τεχνολογικό… κρεσέντο στις κάμερες της πρόσοψης, δύσκολα μπορεί να αποκαλέσει κανείς «κύρια» την τριάδα που συναντάμε στην πίσω πλευρά του Huawei nova 10 Pro. Παρόλαυτά, και αυτή η πλευρά είναι καθ’όλα αξιόλογη, με πρωταγωνιστή έναν RYYB αισθητήρα 50MP. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συστοιχία RYYB του χρωματικού φίλτρου απορροφά 40% περισσότερο φως σε σχέση με την «παραδοσιακή» RGGB λύση. Και αυτή η κάμερα υποστηρίζει Instant AF με QPD, καθώς και τεχνολογία μηδενικής υστέρησης κλείστρου (ZSL). Παράλληλα, η λειτουργία Follow Focus «κλειδώνει» το θέμα σας και το ακολουθεί ακόμα κι αν προσωρινά κρυφτεί ή φύγει εκτός πλάνου. Αναβαθμισμένη είναι και η καταγραφή ήχου κατά τη διάρκεια της λήψης βίντεο, αξιοποιώντας τεχνικές audio tracking και καταστολής θορύβου στο υπόβαθρο. Στο πλευρό του κύριου αισθητήρα, συναντάμε έναν 8MP που υπηρετεί τον Ultra-Wide Marco φακό με διάφραγμα f/2.2 και τον αισθητήρα βάθους 2MP τον οποίο… επικαλούνται τα πορτρέτα για ακόμα πιο εντυπωσιακά bokeh. Η λειτουργίες Story Creator και Vlog επεκτείνουν τους δημιουργικούς σας ορίζοντες, με την πρώτη να προσφέρει έτοιμα templates θεματικών λήψεων και τη δεύτερη να ενεργοποιεί ταυτόχρονα τις κάμερες της πλάτης και της πρόσοψης.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπογραμμίσουμε την ευκολία χρήσης της συνοδευτικής εφαρμογής Petal Clip, η οποία μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να αναλάβει αυτόματα να «σκηνοθετήσει» το ακατέργαστο υλικό των βιντεοσκοπήσεών σας, αναλαμβάνοντας την σταθεροποίηση, το color grading (χρωματική διαβάθμιση παλέτας), την προσθήκη ήχου, την τεχνοτροπία των μεταβάσεων από το ένα πλάνο στο άλλο κ.λπ. Με τη βοήθεια του συγκεκριμένου app, απλοποιείται θεαματικά η παραγωγή ενός επαγγελματικού επιπέδου vlog που υπό κανονικές συνθήκες θα απαιτούσε έναν σύγχρονο υπολογιστή και κάποιο πολύπλοκο video editing λογισμικό, παρέα με αρκετές εργατοώρες!

Φόρτιση σε 20 λεπτά

Το Huawei nova 10 Pro υποστηρίζει υπερταχεία φόρτιση HUAWEI SuperCharge 100W με λειτουργία Turbo, ώστε να απαιτούνται μόλις 10 λεπτά για να φορτιστεί η μπαταρία από το 20% έως το 80% της χωρητικότητάς της. Αξιοποιώντας τον φορτιστή που θα βρείτε στη συσκευασία, για μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας των 4.500mAh θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά.

Multitasking και gaming ικανότητες

HUAWEI nova 10 ProΧάρη στο σύστημα ψύξης Ultra-Generation VC Liquid Cooling η συσκευή επιτυγχάνει ταχύτερη και πιο ομοιόμορφη απαγωγή θερμότητας, διατηρώντας αμείωτες τις υψηλές επιδόσεις που εξασφαλίζει το Snapdragon 778G chipset στη 4G εκδοχή του. Τόσο ο οκταπύρηνος επεξεργαστής με τους μισούς του πυρήνες χρονισμένους στα 2.4GHz, όσο και η Adreno 642L GPU εγγυόνται απολαυστικές στιγμές gaming και multitasking δίχως… έλεος! Οι gamers θα λατρέψουν σίγουρα και τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία, τα οποία αναπαράγουν σε υψηλή ένταση όλα τα εντυπωσιακά ηχητικά εφέ παιχνιδιών και κινηματογραφικών blockbuster. Ταυτόχρονα, 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της συντριπτικής πλειονότητας των χρηστών, ακόμα και των πλέον απαιτητικών.

Τα παιχνίδια σας αλλά και τα αγαπημένα σας βίντεο μπορείτε να τα απολαμβάνετε σε μια OLED οθόνη 6,78 ιντσών, με μια παλέτα 1,07 δισεκατομμυρίων χρωμάτων και υψηλό ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz. Η ποιοτική αυτή οθόνη είναι μονίμως σε εγρήγορση για αγγίγματα των δαχτύλων σας, καθώς ο ρυθμός δειγματοληψίας αφής αγγίζει τα 300Hz.

Η Huawei μας υπενθυμίζει την τεχνογνωσία της στα δίκτυα μέσω του WiFi 6 Enhancement και της διαμόρφωσης 4K QAM, η οποία θα αποτελέσει και ένα από τα βασικά συστατικά της επόμενης γενιάς WiFi. Χάρη σε αυτήν, προσφέρονται ταχύτητες download/upload που στη θεωρία μπορούν να φτάσουν έως και τα 3,2Gbps!

Με AppGallery… και όχι μόνο

Στο nova 10 pro συναντάμε προεγκατεστημένο το κατάστημα εφαρμογών AppGallery, όπου και μπορούμε να βρούμε τις επίσημες εκδόσεις μιας πλειάδας δημοφιλών εφαρμογών, ελληνικών και ξένων. Στην Ελλάδα, το HMS (Huawei Mobile Services) οικοσύστημα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, όπως μεταξύ άλλων, υπηρεσίες τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank), παραγγελία φαγητού (e-Food, BOX), εύρεσης ταξί (Taxiplon), apps παρόχων κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Wind) κ.ά. Για τους πιο… εφευρετικούς, η 3rd party εφαρμογή Gspace (διαθέσιμη στο AppGallery) ανοίγει ένα «παραθυράκι» προς το Google Play Store, επιτρέποντας την εγκατάσταση των γνωστών εφαρμογών της Google (YouTube, Google Maps κ.λπ) καθώς και άλλων δημοφιλών apps και games του Play Store.


Μας άρεσε

  • Η διπλή κάμερα της πρόσοψης καθιστά τη συσκευή μονόδρομο για όσους θέλουν τέλειες selfies και δημιουργικά vlog
  • Γρήγορος επεξεργαστής και άφθονος αποθηκευτικός χώρος
  • Στερεοφωνικός ήχος και ποιοτική OLED οθόνη
  • Η φόρτιση των 100W θα σας λύσει τα χέρια

Δεν μας άρεσε

  • Γιατί EMUI 12 αντί για EMUI 13;
  • Δεν υποστηρίζει 5G και Google Mobile Services

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6.78 ιντσών OLED Display, ανάλυση 2652 x1200 pixels, ρυθμός ανανέωσης έως 120 Hz, ρυθμός δειγματοληψίας αφής 300 Hz, 1,07 δισ. χρώματα

Chipset: Qualcomm Snapdragon 778G 4G (6 nm) με octa-core επεξεργαστή (4xKryo 670@2.42GHz & 4xKryo 670@1.8GHz), Adreno 642L GPU

Μνήμη: 8GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 256GB

Κάμερα: Τριπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 50MP με ευρυγώνιο φακό 27mm διαφράγματος f/1.8, PDAF + 8MP με υπερευρυγώνιο φακό (112˚) διαφράγματος f/2.2, AF + 2MP αισθητήρας βάθους με φακό διαφράγματος f/2.4 | βίντεο 4K@30fps, 1080p@30/60/120fps, 720p@240/960fps, HDR, gyro-EIS και διπλή selfie-cam 60MP με υπερευρυγώνιο φακό (100˚), διάφραγμα f/2.4 + 8MP με f/2.2 και 2x οπτικό zoom| βίντεο 4K@30fps, 1080p@30/60/120fps, 720p@240fps, HDR, gyro-EIS

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac/6 WiFi, NFC, Bluetooth 5.2 LE

Extras: tri-band A-GPS/GLONASS/BDS/GALILEO/QZSS/NavIC, Type-C USB 2.0 OTG, οπτικός αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη, dual-SIM, δύο στερεοφωνικά ηχεία, υπέρυθρες

Δίκτυο: 4G

Μπαταρία: 4.500mAh με ταχεία φόρτιση HUAWEI SuperCharge 100W (φορτιστής στη συσκευασία)

Λειτουργικό: EMUI 12 (βασισμένο σε Android 11)

Διαστάσεις: 164,24×74,45×7,88 χιλ.

Βάρος: 191 γρ.