Το νέο smartphone της HUAWEI βρίσκεται ήδη εδώ και αρκετές μέρες στα χέρια μας, με αρκετά μέλη της συντακτικής μας ομάδας να έχουν ήδη διεκδικήσει λίγο χρόνο μαζί του. Ο καθένας τους βρήκε κάτι διαφορετικό στην πολυδιάστατη συσκευή του κινεζικού κολοσσού, συνοψίζουμε τις εμπειρίες και ταυτιστείτε με όποιον είναι πιο κοντά στη δική σας καθημερινότητα!

Το HUAWEI Nova 9 σηματοδότησε τη δυναμική επιστροφή της HUAWEI στη σκηνή των smartphones. Και μπορεί τις τεχνικές λεπτομέρειες να τις έχετε διαβάσει ήδη στην παρουσίασή μας, ωστόσο οφείλουμε να σας παραθέσουμε και τις διαφορετικές εμπειρίες που αποκόμισε κάθε συντάκτης που «έκλεψε» για λίγα εικοσιτετράωρα τη συσκευή, με σκοπό να τη δοκιμάσει στη δική του καθημερινότητα. Οι προκλήσεις αρκετές και διαφορετικές. Τα αποτελέσματα, ακολουθούν…

Ο hardcore gamer

Ο κακομαθημένος από τη next-gen παιχνιδομηχανή του gamer της παρέας, ομολογουμένως δεν πίστευε πως το HUAWEI Nova 9 θα ήταν ικανό να χορτάσει τις… ακόρεστες gaming ορέξεις του. Λίγες ώρες μετά πασχίζαμε να πάρουμε από τα χέρια του τη συσκευή, καθώς επαναλάμβανε σαν δαιμονισμένος την ατάκα «μια πίστα ακόμα». Το βλέμμα του είχε χαθεί στο βαθύ μαύρο και στα ολοζώντανα χρώματα (1,07 δισ. παλέτα γαρ!) της 6,57 ιντσών OLED οθόνης, η οποία χάρη στην ανάλυση των 2340×1080 pixels αποδείχθηκε αντάξια των υψηλών του στάνταρτ. Τη στιγμή που η next-gen παιχνιδομηχανή του «ταΐζει» την TV με 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, τον ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz (τουτέστιν έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο) της οθόνης του Nova 9, δεν το λες και άσχημη επίδοση άλλωστε! Ακόμα και η προδιαγραφή «300Hz touch sampling rate» που σε κάποιους φαντάζει ακαταλαβίστικη, σε αυτόν μεταφράστηκε σε άμεση αλληλεπίδραση με το παιχνίδι, καθώς η επιφάνεια της οθόνης σαρώνεται 300 φορές το δευτερόλεπτο, για να εντοπιστεί το επόμενο άγγιγμα των δαχτύλων του! Mobile gaming δίχως έναν αξιόμαχο επεξεργαστή και μια ικανότατη GPU δεν υφίσταται και για τον λόγο αυτό το HUAWEI Nova 9 πακετάρει 8GB μνήμης RAM, ένα Octa-core Qualcomm Snapdragon 778G 4G chipset (6 nm) και μια Adreno 642L GPU που δεν ανεβάζει εύκολα θερμοκρασίες (VC Liquid Cooling & Graphene σύστημα ψύξης) για να επιτρέπει πολύωρο παιχνίδι δίχως μεταπτώσεις στην απόδοση.

O αμετανόητος workaholic

Όσο απαιτητική χρήση κι αν έκανε στο Nova 9, η αυτονομία του δεν τον πρόδωσε ποτέ. Ενεργοποιώντας τη λειτουργία προστασίας ματιών, η ξεκούραστη ακόμα και έπειτα από πολύωρη χρήση οθόνη του επέτρεπε να διαβάζει τα απειράριθμα mail του. Ως… γκουρού της τεχνολογίας, το οικιακό του WiFi είναι τελευταίας γενιάς ax (κατά κόσμον WiFi 6), οπότε εκτίμησε ιδιαιτέρως το γεγονός πως το Nova 9 υποστηρίζει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Αυτό όμως που πραγματικά άλλαξε την ημέρα του και απογείωσε την παραγωγικότητά του, ήταν ο τρόπος με τον οποίο το νέο κινητό της HUAWEI συνεργάζονταν με το ολοκαίνουριό του laptop, ένα HUAWEI MateBook 14s.

Χάρη στο περιβάλλον χρήσης EMUI 12 του Nova 9, οι δύο συσκευές αναγνωρίζονταν και συνδέονταν αυτοστιγμεί, φέρνοντας την οθόνη του smartphone στην οθόνη του laptop σε μορφή παραθύρου. Από το συγκεκριμένο παράθυρο, μάλιστα, ο εργασιομανής μας συνάδελφος δεν μπορούσε απλά να έχει τον πλήρη έλεγχο του κινητού του, αλλά επιπρόσθετα με ένα απλό drag & drop είχε την άνεση να μεταφέρει αρχεία από το smartphone του στην επιφάνεια εργασίας του laptop του! Έτσι, το HUAWEI Nova 9 πραγματοποίησε ένα από τα πιο πολυπόθητα τεχνολογικά του όνειρα, την άμεση και εύκολη μεταφορά αρχείων από το κινητό στο laptop χωρίς καλώδια, δίχως εγκατάσταση software, χωρίς την ανάγκη δημιουργίας shared folders στο τοπικό δίκτυο και χωρίς πολύπλοκους file explorers στο smartphone. Απλά drag & drop με το ποντίκι!

Η αεικίνητη travel blogger

Η ζωή της στα αεροδρόμια και στα λιμάνια, οι στιγμές στο σπίτι ή στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου ελάχιστες, σε αντίθεση με τα gigabytes που καταλαμβάνει το φωτογραφικό της άλμπουμ. Λάτρεψε τα μόλις 175 γραμμάρια του βάρους και τα 7,77 χιλιοστά του πάχους του HUAWEI Nova 9, καθώς δεν την επιβάρυναν περαιτέρω στο αεικίνητο lifestyle της.

Χρησιμοποίησε την Ultra Vision κάμερα των 50MP στις πιο αντίξοες συνθήκες: με κόντρα τον ήλιο σε αξιομνημόνευτα ηλιοβασιλέματα, αλλά και με σχεδόν ανύπαρκτο φωτισμό σε μεταμεσονύχτια πάρτι, καθώς η RYYB χρωματική διάταξη του αισθητήρα παγιδεύει έως και 40% περισσότερο φως σε σύγκριση με την κλασική RGGB. Το αποτέλεσμα ήταν πάντα εξαιρετικό τόσο στις στατικές λήψεις όσο και στο 4Κ βίντεο. Κάθε μαγευτικός προορισμός που επισκέπτονταν μπορούσε να χωρέσει στην τεράστια ψηφιακή «αγκαλιά» του υπερευρυγώνιου φακού δίχως παραμορφώσεις στις άκρες. Ταυτόχρονα, βομβάρδιζε το Instagram με τις selfies της, αξιοποιώντας στο έπακρο την 32MP κάμερα της πρόσοψης.

Με το που επέστρεφε σπίτι αργά το βράδυ, μισή ωρίτσα στη φόρτιση ήταν αρκετή για να γεμίσει πλήρως την μπαταρία του κινητού, χάρη στον 66W HUAWEI SuperCharge ταχυφορτιστή. Πριν καλά-καλά αφαιρέσει το makeup και βουρτσίσει τα δόντια της, το Nova 9 ήταν ετοιμοπόλεμο για την επόμενη δύσκολη ημέρα στους δρόμους!

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα παρακάτω links:

Facebook: HuaweimobileGR

Instagram: huaweimobilegr