Ταξιδέψαμε στη Βιέννη προκειμένου να δούμε από κοντά τα αποκαλυπτήρια του νέου smartphone της Huawei στον εκθεσιακό χώρο Messe Wien και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Τη φθινοπωρινή Βιέννη επέλεξε ο κινεζικός κολοσσός για να φιλοξενήσει την επίσημη παρουσίαση του νέου του smartphone. Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα αναστολής όλων των αντίστοιχων εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας, ταξιδέψαμε και πάλι με τη δημοσιογραφική αποστολή της Huawei, αυτή τη φορά στην Αυστρία, προκειμένου να πάρουμε στα χέρια μας μια συσκευή που σηματοδοτεί την αντεπίθεση της εταιρείας σε μια κατηγορία που έχει αποσπάσει αρκετή προσοχή τους τελευταίους μήνες και μπορεί να οριοθετηθεί με αρκετές διαφορετικές διατυπώσεις. Θα μπορούσαμε να την ορίσουμε ως τα high-end mid-range κινητά ή ως τα premium μοντέλα με σαφώς πιο… λογική τιμή. Όπως κι αν θέλετε να βαφτίσετε την συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών, το αποτέλεσμα είναι ένα: απευθύνεται σε σαφώς ευρύτερο κοινό από ό,τι τα μοντέλα με τετραψήφιο κόστος, καθιστώντας τεχνολογικές καινοτομίες και υψηλής αισθητικής design προσβάσιμα από μια αισθητά μεγαλύτερη μερίδα καταναλωτών.

Στον εκθεσιακό χώρο Messe Wien, λοιπόν, γίναμε μάρτυρες του ανανεωμένου οράματος της Huawei για ένα οικοσύστημα ακόμα πιο αρμονικά δεμένο υπό τη σκέπη του δικού της λειτουργικού, του Harmony OS 2.0, το οποίο σύντομα θα κάνει το ντεμπούτο του στα κινητά της εταιρείας και στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσω δυνατότητας αναβάθμισης. Δίχως να απαρνείται την Android καταγωγή του, το Harmony OS λύνει τα χέρια της εταιρείας όσον αφορά στην προσθήκη χαρακτηριστικών που τη διαφοροποιούν από τις «στρατιές» των Android smartphones και tablets. Η άμεση και εύκολη επικοινωνία όλων των Harmony συσκευών όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με τα Windows laptops της εταιρείας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Μια πρόγευση μας δίνει το περιβάλλον χρήσης EMUI 12, ακόμα και όταν το απολαμβάνουμε σε smartphones με Android.

Το nova 9 αναλαμβάνει να φέρει κοντά στο πιστό κοινό της Huawei όχι μόνο τις αρετές της νέας έκδοσης του EMUI και προσεχώς του λειτουργικού της, αλλά και μια πλειάδα τεχνικών χαρακτηριστικών που καθιστούν την εν λόγω πρόταση κάτι παραπάνω από πλήρη. Για περισσότερες λεπτομέριες μπορείτε φυσικά να διαβάσετε την αναλυτική παρουσίασή μας για το Huawei nova 9.

Η εκδήλωση, ωστόσο, επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις σε όλους μας. Εκτός από το nova 9, η Huawei παρουσίασε και νέα σειρά ρολογιών, Huawei Watch GT3. Την παράσταση, βέβαια, παρέα με τα δυνατότερα χειροκροτήματα έκλεψε στο τέλος το σαγηνευτικότατο και θηλυκότατο ζευγάρι true wireless ακουστικών, τα Huawei FreeBuds Lipstick!

 

 

 

Derek Yu: Αποκαλυπτικός και χειμαρρώδης

Ο επικεφαλής της Huawei σε Κεντρική, Ανατολική Ευρώπη, Σκανδιναβία και Καναδά,Derek Yu.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε για περιορισμένο αριθμό δημοσιογράφων, o συναισθηματικά φορτισμένος επικεφαλής της Huawei σε Κεντρική, Ανατολική Ευρώπη, Σκανδιναβία και Καναδά,Derek Yu, μας αποκάλυψε πως ο κινεζικός κολοσσός θα κάνει την είσοδό του και στην ευρωπαϊκή αγορά των foldables την άνοιξη του 2022, ενώ σκιαγράφησε τη δύσκολη περίοδο που ακολούθησε μετά την υποβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ. Με παρότρυνση του ίδιου ιδρυτή της Huawei, Ren Zhengfei, τα στελέχη της εταιρείας εγκατέλειψαν την παθητική στάση αναμονής για μεταστροφή του «πολεμικού» κλίματος από πλευράς των ΗΠΑ και έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά για την προετοιμασία της επόμενης μέρας, μια μέρα που θέλει τη Huawei ανεξάρτητη και έτοιμη να καταθέσει τις δικές της αντιπροτάσεις. Ακολούθησε εντυπωσιακή άνοδος σε αρκετούς τομείς, όπως τα wearables και τα laptops, με τα smartphones να παίρνουν κι αυτά με τη σειρά τους τη σκυτάλη της αντεπίθεσης.