Η φετινή έκθεση τεχνολογίας CES μπορεί να πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, ωστόσο η παρουσία της Lenovo μόνο… virtual δεν ήταν, καθώς έκλεψε την παράσταση  με πλήθος εντυπωσιακών ανακοινώσεων.

Η Lenovo μας έχει… κακομάθει στην καινοτομία, δεν έχει περάσει καιρός άλλωστε από τότε που σας παρουσιάσαμε το πρώτο foldable laptop της, το ThinkPad X1 Fold. Ο δημιουργικός οίστρος της εταιρείας συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του νέου έτους, μιας και πρωταγωνίστησε με έναν… καταιγισμό εξαιρετικών συσκευών στην πρόσφατη έκθεση τεχνολογίας CES (Consumer Electronics Show). Μπορεί το Las Vegas φέτος να μην είχε τη χαρά να φιλοξενήσει εκπροσώπους της βιομηχανίας και του Τύπου από κάθε γωνιά του πλανήτη λόγω των συνθηκών που έχει επιβάλει η πανδημία, ωστόσο το πείραμα της αποκλειστικά online διεξαγωγής της CES δεν μας άφησε δυσαρεστημένους. Από το… ψηφιακό περίπτερο, λοιπόν, της Lenovo δεν έλειψαν προϊόντα που μας έδωσαν μια πρόγευση από το μέλλον που έρχεται με γρήγορους ρυθμούς, καθώς και συσκευές που ανυπομονούμε να ενταχθούν στην καθημερινότητά μας και να την αναβαθμίσουν πολύπλευρα. Καταγράψαμε για εσάς τα πάντα και σας τα απαριθμούμε!

ThinkReality A3

Η Lenovo βάζει… τα γυαλιά στους επαγγελματίες, παρουσιάζοντας ένα ζευγάρι Smart Glasses βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας! Τα ThinkReality A3 συνδέονται σε υπολογιστή ή επιλεγμένα Motorola smartphone μέσω καλωδίου USB-C, ώστε να εκμηδενίζεται το lag. Βασίζονται στο Qualcomm Snapdragon XR1 chipset και έρχονται με δυο στερεοσκοπικές οθόνες 1080p που προσφέρουν τη δυνατότητα για έως και 5 εικονικές οθόνες στο οπτικό πεδίο του χρήστη. Η 8MP RGB κάμερα καταγράφει 1080p βίντεο, ενώ οι διπλές κάμερες fish-eye παρέχουν τη δυνατότητα θέασης σε κλίμακα δωματίου.Πρόκειται για μια λύση που ενισχύει τα υβριδικά μοντέλα εργασίας και εκπαίδευσης, ενθαρρύνοντας τεχνολογίες 3D visualization και επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality).

ThinkBook Plus Gen 2 i