Σχεδιαστική πρωτοπορία και τεχνολογία αιχμής προτείνει η Huawei σε όσους δεν θέλουν ένα laptop για να σκονίζεται κάπου ξεχασμένο, αλλά ψάχνουν ένα αξιόπιστο πολυεργαλείο για την εργασία και την ψυχαγωγία τους, με βάρος που δεν ξεπερνά το ένα κιλό!  

Από ένα 13άρι laptop που ζυγίζει ελάχιστα, έχει μέγεθος μιας σελίδας A4 και διαθέτει πάχος λίγο πάνω από ένα εκατοστό, το λογικό είναι να μην απαιτούμε επιδόσεις workstation. Η Huawei παρόλαυτά, έρχεται να μας μυήσει στο… παράλογο, εξοπλίζοντας με τεχνολογίες αιχμής το πανάλαφρο Huawei MateBook X 2020! Σε συνέχεια της δυναμικής εισόδου της και στην ελληνική αγορά στην κατηγορία των φορητών υπολογιστών, ο κινεζικός κολοσσός συνεχίζει να ρίχνει στη «μάχη» εξαιρετικές προτάσεις που μόνο απαρατήρητες δεν μπορούν να περάσουν, διευρύνοντας την γκάμα της προς όλες τις κατευθύνσεις. Η σειρά MateBook X απαρτίζεται από τα premium μοντέλα της και το laptop που πήραμε στα χέρια μας επιβεβαίωσε πλήρως τις προσδοκίες μας.

Με Infinite FullView οθόνη αφής

Huawei MateBook X 2020Εξασφαλίζοντας αμελητέα περιθώρια γύρω από την οθόνη (bezels), η Huawei κατόρθωσε να περιορίσει το μέγεθος του υπολογιστή σε διαστάσεις μιας σελίδας Α4, διατηρώντας την αναλογία της οθόνης προς το σώμα στο 90%. Η ανάλυση 3Κ στη διαγώνιο των 13 ιντσών παρέχει υψηλή πυκνότητα pixel ανά ίντσα και επομένως ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Η πληρέστατη χρωματική γκάμα (100% sRGB), καθιστά τη συσκευή ιδανική και για επαγγελματικές χρήσεις που απαιτούν υψηλή χρωματική πιστότητα. Η οθόνη αφής υποστηρίζει λειτουργίες όπως η Fingers Gesture Screenshot, η οποία σας επιτρέπει να «αιχμαλωτίζετε» screenshot της οθόνης με μοναδική ευκολία, απλά κάνοντας swipe προς τα κάτω με τρία δάχτυλα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά… desktop

Με επεξεργαστή Intel Core 10ης γενιάς και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο WiFi, το MateBook X απευθύνεται σε όσους δεν συμβιβάζονται απλά με ένα «καλό» laptop, αλλά απαιτούν ένα εργαλείο δουλειάς που να αποδίδει στο μέγιστο. Ενδεικτικά, η τεχνολογία Wi-Fi 6 προσφέρει έως και τρεις φορές μεγαλύτερη ταχύτητα στη μεταφορά δεδομένων σε σχέση με το Wi-Fi 5, γεγονός που θα σας βάλει στη διαδικασία να εξετάσετε και την αγορά ενός αντίστοιχου router, όπως το Huawei WiFi AX3. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Intel Core i5-10210U έρχεται με 6ΜΒ Intel Smart Cache και μπορεί να ρυθμίσει τη συχνότητα λειτουργίας του από τα λιγότερο ενεργοβόρα 1.6GHz έως και τα 4.2GHz, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο. Τα 16GB LPDDR3-2133 μνήμης RAM δείχνουν τα δόντια τους στο multi-tasking αλλά και σε απαιτητικές εφαρμογές (επεξεργασία φωτογραφίας, video editing κ.α.). Τα γραφικά επιμελείται η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Intel UHD Graphics, ενώ στη θέση του δίσκου συναντάμε έναν ταχύτατο NVMe M.2 SSD, ο οποίος προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 512GB. Τον ήχο αναλαμβάνουν τέσσερα ποιοτικά ηχεία που χαρίζουν μια surround αίσθηση, ενώ τα δύο ενσωματωμένα μικρόφωνα μπορούν να καταγράψουν τη φωνή σας στις τηλεδιασκέψεις, χωρίς να χρειάζεστε να είστε καθηλωμένοι μπροστά από την οθόνη. Η web-camera βρίσκεται κρυμμένη με ασφάλεια κάτω από ένα ειδικό πλήκτρο στο πληκτρολόγιο, ώστε να έρχεται στην επιφάνεια μόνο όποτε την χρειάζεστε και να μην ζείτε με το άγχος μήπως σας… παρακολουθούν hackers! Η γωνία λήψης ίσως να μην είναι «κολακευτική» για κάποιους, αλλά σίγουρα θα φαίνεστε… ψηλότεροι!

Πολυεπίπεδη εργονομία

Με ένα αρκετά μεγάλο touchpad ικανό να προσφέρει απτική ανάδραση (Huawei Free Touch) και άνετο πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό για τα… νυχτοπούλια, το Huawei MateBook X 2020 στοχεύει στη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας. Στο power button υπάρχει και σαρωτής δαχτυλικών αποτυπωμάτων για να ξεκλειδώνετε τα Windows με ένα σας άγγιγμα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Μια θέση στην… καρδιά μας κέρδισε και η πολύτιμη προεγκατεστημένη εφαρμογή PC Manager, η οποία επωμίζεται τα updates των drivers όλων των components του laptop και τον έλεγχο κάθε πτυχής του hardware, για να είναι η συσκευή σας πάντα σε φόρμα!

Huawei Share OneHop

Η λειτουργία Huawei Share OneHop επιτρέπει στο smartphone και στο laptop σας να συνδέονται και να επικοινωνούν με ένα απλό άγγιγμα, δίνοντάς σας πλήρη εποπτεία του κινητού στην οθόνη του υπολογιστή. Με τη βοήθεια του OneHop μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία από τη μία συσκευή στην άλλη, να βλέπετε τα περιεχόμενα που έχετε αποθηκευμένα στο κινητό απευθείας στην οθόνη του laptop, καθώς και να χρησιμοποιεί το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή, το ποντίκι ή άλλες περιφερειακές συσκευές για να χειρίζεστε το smartphone σας. Αξιοποιήστε το και θα απορήσετε πως ζούσατε τόσο καιρό χωρίς το Huawei Share!

Προσφορά για τις προπαραγγελίες

Εκμεταλλευθείτε την  προσφορά που τρέχει για τις προπαραγγελίες έως 8 Νοεμβρίου και αποκτήστε το Huawei MateBook X με δώρο το Huawei NOVA 5T! Το πεντακάμερο smartphone θα σας επιτρέψει να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία συνδεσιμότητας με την λειτουργία Huawei Share OneHop. Το Huawei NOVA 5T είναι ένα τελευταίας τεχνολογίας smartphone, υψηλής αισθητικής, εξοπλισμένο με πέντε κάμερες τεχνητής νοημοσύνης για αψεγάδιαστες λήψεις επαγγελματικού επιπέδου, ακόμα και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού.

 


Με μια ματιά


Οθόνη: 13″ LTPS οθόνη αφής 10 σημείων, ανάλυσης 3000 x 2000 pixels, αναλογίας 3:2, 90% screen-to-body ratio, 100% sRGB colour gamut, 178ο γωνία θέασης

Επεξεργαστής: Intel Core i5 10210U @1.60GHz (turbo έως 4.2GHz)

Μνήμη: 16 GB LPDDR3

Γραφικά: Intel UHD Graphics

Αποθηκευτικός χώρος: 512GB PCIe NVMe SSD

Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 6 (IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax) dual band (2.4GHz & 5GHz), 2x2MIMO, Bluetooth 5.0

Θύρες: 2x USB-C (data, φόρτιση και DisplayPort), 3.5 mm headset/microphone 2-in-1 jack

Ήχος: 4 ηχεία (2x2W και 2x1W)

Μπαταρία: Lithium polymer 42Wh (με φορτιστή 65W USB-C)

Διαστάσεις: 28,44×20,67×1,36 εκ.

Βάρος: 1 κιλό