«Εξυπνα», ασύρματα ακουστικά με προσαρμόσιμο Active Noise Cancelling, εκτεταμένη αυτονομία και μοναδικό look!

Σε μια εποχή που οι κυκλοφορίες true wireless ακουστικών είναι αλλεπάλληλες, οι κατασκευαστές αναζητούν τρόπους να διαφοροποιήσουν τόσο τεχνολογικά όσο και εμφανισιακά την εκάστοτε πρότασή τους. Η Huawei ευτυχώς μένει πιστή στη φιλοσοφία πως τα ακουστικά, όσο ποιοτικά κι αν είναι, δεν γίνεται να κοστίζουν περισσότερο από το ίδιο το smartphone σας! Το γεγονός αυτό εξασφαλίζει στα FreeBuds Pro μια αρκετά συμφέρουσα τιμή, παρά τα premium χαρακτηριστικά τους και τις καινοτομίες τους. Οι τελευταίες ξεκινούν από τον ίδιο τον σχεδιασμό, μια αυστηρή σχεδόν industrial προσέγγιση που αναμφίβολα ξεχωρίζει από τον σωρό των «κλωνοποιημένων» οπτικά true wireless ακουστικών που βλέπουμε στα ράφια των καταστημάτων. Κόντρα στην τάση απομίμησης των AirPods της Apple, λοιπόν, τα FreeBuds Pro έρχονται με… αυτοπεποίθηση στο design, η οποία τους χαρίζει μια διακριτή προσωπικότητα.

Το στιβαρό προφίλ χαρακτηρίζει το συμπαγές, παραλληλόγραμμο στέλεχος κάθε ακουστικού, όπου φιλοξενείται μια πληθώρα συστατικών ικανών να δώσουν μια νέα διάσταση στον τρόπο που επικοινωνείτε, που ακούτε μουσική και που απολαμβάνετε τον ήχο των αγαπημένων σας ταινιών, σειρών ή βίντεο. Εξίσου «δωρική» είναι και η θήκη φόρτισης, με στόχο να μην είναι επιθετική στο μάτι, να μπορεί να ενσωματώνει μια αξιοπρεπέστατη μπαταρία 580mAh και να μεταφέρεται εύκολα (ζυγίζει μόλις 60 γρ.). Το σετ θήκης/ακουστικών λανσάρεται σε τρία χρώματα (Silver Frost, Ceramic White & Carbon Black). Μοναδικό ψεγάδι που εντοπίσαμε είναι η σχετική δυσκολία με την οποία τα ακουστικά αποσπώνται από τη θήκη τους, καθώς η επάνω πλευρά τους δεν δίνει εύκολα λαβή (ειδικά σε μεγάλα ανδρικά δάχτυλα), προκειμένου να καταφέρει ο χρήστης να «ξεκολλήσει» τη συσκευή από τον μαγνήτη που τη στερεώνει σε θέση φόρτισης. Στον αντίποδα, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί, βέβαια, ότι αυτός ο μαγνήτης είναι που εγγυάται πως τα ακουστικά θα φορτίζουν απροβλημάτιστα, όπως κι αν πετάξετε τη θήκη σε μια τσάντα, χωρίς να υπάρχει περίπτωση να χάσουν επαφή.

Aνετη πολύωρη χρήση

Oπως και να έχει, το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος με τον οποίο τα ακουστικά εφαρμόζουν στα αυτιά και όχι στη θήκη τους, και εδώ τρία διαφορετικά μεγέθη ωτοασπίδων σιλικόνης εξασφαλίζουν μοναδική σταθερότητα για κάθε τύπο αυτιού. Υπάρχει μάλιστα μια επιλογή στη συνοδευτική εφαρμογή AI Life app (μπορείτε να την κατεβάσετε τόσο από το Google Play όσο και από το Huawei AppGallery, με πιο updated τη δεύτερη) που δοκιμάζει αν έχετε διαλέξει το σωστό μέγεθος ear-tip! Ταυτόχρονα, τα μόλις 6,1 γραμμάρια βάρους κάθε ακουστικού υπόσχονται πως θα μπορείτε να φοράτε τα FreeBuds Pro με τις ώρες απροβλημάτιστα. Και όταν λέμε με τις ώρες, το εννοούμε και εμείς και η Huawei, καθώς τα FreeBuds Pro ανταπεξέρχονται σε έως 4 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής μουσικής με ενεργοποιημένο το ANC ή 7 ώρες με απενεργοποιημένο ANC και 30 ώρες, αν αξιοποιήσετε και την μπαταρία της θήκης! Η φόρτιση της θήκης γίνεται ασύρματα ή μέσω καλωδίου USB Type-C. Μια πλήρης φόρτιση των ακουστικών μέσα στη θήκη διαρκεί περίπου 40 λεπτά, ενώ αν θέλετε να φορτίσετε ενσύρματα μόνο τη θήκη, θα απαιτηθεί μόλις μια ώρα.

Active Noise Cancellation… με επιλογές

Η τεχνολογία Active Noise Cancellation (ANC) καταγράφει τους ανεπιθύμητους θορύβους του περιβάλλοντος και επιστρατεύει συχνότητες ήχου αντίθετης φάσης που πρακτικά «ακυρώνουν» στο αυτί μας τη φασαρία που επικρατεί σε έναν χώρο. Απαντάται συνήθως μόνο στα κορυφαία μοντέλα true wireless ακουστικών, αλλά στην περίπτωση των Freebuds Pro μάς δίνεται παραπάνω ελευθερία από το απλό «on/off». Πέραν, λοιπόν, των επιλογών της απενεργοποίησης (Off), της διατήρησης της επαφής με το περιβάλλον (Awareness), προκειμένου να μπορείτε να αντιδράσετε σε μια κόρνα (!) ή σε όποιον σας μιλάει (ειδικά αν έχετε «τικάρει» την επιλογή «Enhance voices») και της πλήρους απομόνωσης (Noise cancelling), το ANC μπορεί να πάρει τρεις διαφορετικές… αποχρώσεις τις Cosy, General και Ultra. Στο Ultra Mode μπορείτε να βυθιστείτε πλήρως στον ήχο σας, αφήνοντας στο περιθώριο το πολύβουο περιβάλλον, στο Cosy Mode απαλλάσσεστε από μικρότερους πλην ενοχλητικούς θορύβους, όπως η πληκτρολόγηση του συναδέλφου που καμαρώνει για το νέο του μηχανικό πληκτρολόγιο και τέλος στο General Mode έμφαση δίδεται στον αποκλεισμό θορύβων, όπως η «βαβούρα» ενός πολυσύχναστου χώρου.

«Ξεκοκκαλίζοντας» το ακουστικό

Μια ματιά στο εσωτερικό των FreeBuds Pro αποκαλύπτει τη διπλή κεραία για απρόσκοπτη Bluetooth σύνδεση με το smartphone σας. Ο ultra-magnetic dynamic driver των 11mm χαρίζει μοναδικό μπάσο, το οποίο επιστρατεύεται και για τη χρήση χαμηλών συχνοτήτων που εξουδετερώνουν τη βοή που επικρατεί σε ένα αεροσκάφος, σε ένα βαγόνι τρένου κ.ά. Τα μικρόφωνα τροφοδοτούν σε πραγματικό χρόνο το equalizer με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να προσαρμόσει το προφίλ του ήχου κατάλληλα, προκειμένου στα αυτιά σας να φτάνει ένα ισορροπημένο ηχητικό αποτέλεσμα, όπως κι αν φοράτε τα ακουστικά σας. Δύο μικρόφωνα που στοχεύουν το περιβάλλον καταγράφουν με κρυστάλλινη σαφήνεια τον ήχο από την κατεύθυνση της φωνής σας, ενώ το μικρόφωνο που βρίσκεται στο εσωτερικό κάνει τη φωνή σας να ακούγεται ακόμα πιο καθαρά. Ειδική πρόνοια έχει ληφθεί για την ακύρωση του θορύβου του ανέμου, ώστε οι συνομιλητές σας να σας ακούν σαν να βρισκόσασταν σε… βιβλιοθήκη! Το Kirin chipset, εφοδιασμένο με Bluetooth 5.2 συνδεσιμότητα, αποτελεί ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των ακουστικών, τα οποία θα ήταν ασυναγώνιστα, αν ήταν και πλήρως αδιάβροχα.

«Τσιμπήστε» το, δεν ζείτε όνειρο!

Ο χειρισμός των Freebuds Pro δεν πραγματοποιείται με αγγίγματα, αλλά με «τσιμπήματα», με εξαίρεση την ολίσθηση του δαχτύλου σας στο κυρίως στέλεχος προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να αυξομειώσετε την ένταση του ήχου. Ολες οι άλλες λειτουργίες σε αριστερό και δεξί ακουστικό γίνονται με ένα, δύο, τρία ή παρατεταμένα «τσιμπήματα» του στελέχους του ακουστικού με τα δυο σας δάχτυλα. Αυτό αποτρέπει την κατά λάθος ενεργοποίηση/απενεργοποίηση λειτουργιών, καθώς το «pinch» είναι αναντίρρητα πιο σαφές και ηθελημένο από ένα ανεπαίσθητο «tap».