Οι QLED Android TV με Dolby Vision εικόνα και Dolby Atmos ήχο έρχονται με… ανατρεπτικές διαθέσεις και εξαιρετικά προσιτές τιμές.

Η TCL είναι ένα brand που έχει ήδη κάνει παραπάνω από αισθητή την παρουσία της σε αρκετές αγορές, μεταξύ των οποίων και αυτή των ΗΠΑ, όπου και έχει διεκδικήσει ένα εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς. Όσον αφορά στις τηλεοράσεις, τη χρονιά που διανύουμε ξεκίνησε η εντονότερη δραστηριοποίηση της εταιρείας τόσο στη χώρα μας όσο και γενικότερα στην ευρωπαϊκή αγορά. Για όσους από εσάς ήδη γνωρίζουν την TCL από τις εξαιρετικά συμφέρουσες προτάσεις της στα smartphones, ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσετε το επίπεδο ποιότητας και προδιαγραφών που μπορείτε να αγοράσετε με ένα «προσγειωμένο» budget και στον χώρο της τηλεόρασης…

TCL C81

TCL C81

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα ολοκαίνουρια QLED μοντέλα της εταιρείας, στημένα και… ετοιμοπόλεμα στο showroom των γραφείων της TCL Communication στην Ελλάδα και οι εντυπώσεις μας ήταν κάτι παραπάνω από θετικές. Με μια πλειάδα τεχνολογικών αρετών, έμφαση όχι μόνο στην ποιότητα εικόνας αλλά και στην ποιότητα του ήχου, bezel-less design, καθώς και απεριόριστες «smart» δυνατότητες με την υπογραφή του λειτουργικού Android TV της Google, τόσο τη σειρά C71 όσο και η σειρά C81 επιβάλλονται στο χώρο που θα τις τοποθετήσετε. Συντροφιά με τις τηλεοράσεις, ακούσαμε και τις αξιόμαχες soundbars της εταιρείας, οι οποίες θα καλύψουν από entry-level απαιτήσεις μέχρι… δύστροπους gamers και σινεφιλ! Στις ηχομπάρες βέβαια, θα επανέλθουμε στο μέλλον, μιας και αξίζουν μια πιο ενδελεχή  ματιά.

TCL C81 HDMI USBΣυνεχίζουμε με το κυρίως μας «πιάτο», τα μοντέλα των σειρών C71 & C81, τα οποία συνολικά καλύπτουν διαγώνιους από 50 έως και 75 ίντσες (αν και τα μεγαλύτερα μοντέλα της τάξεως των 75 ιντσών δεν είναι δεδομένο πως θα έρθουν στην ελληνική αγορά). Όλες οι 4K Ultra HD τηλεοράσεις έρχονται με ποιοτικότατα VA panels εξοπλισμένα με Micro Dimming Pro (οι C81 μάλιστα έχουν ρυθμό ανανέωσης στα 100Hz) και HDR 10+, Dolby Vision/Atmos υποστήριξη. Ταυτόχρονα, η τελευταία λέξη της Quantum dot τεχνολογίας, η QLED, χαρίζει ολοζώντανα και φωτεινά χρώματα με εξαιρετική πιστότητα. Παρόλο που το κυριότερο πλεονέκτημα των IPS panels έναντι των VA είναι οι ευρύτερες γωνίες θέασης,  δοκιμάσαμε τις νέες TCL TV από τις πλέον ανορθόδοξες γωνίες και δεν παρατηρήσαμε καμία αξιοσημείωτη αλλοίωση στα χρώματα. Επίσης, σε όλες τις νέες TV έχουμε τρεις εισόδους HDMI 2.0b και δυο USB 2.0, ενώ η σύνδεση με τον κόσμο του διαδικτύου πραγματοποιείται είτε μέσω WiFi, είτε μέσω Ethernet. Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες ακολουθούν…

TCL C71 Series: «Πλημμυρίστε» με χρώμα το οπτικό σας πεδίο!

TCL C71

TCL C71: Εναλλακτικοί τρόποι στήριξης

Η σειρά που στην… πλήρη ανάπτυξή της περιλαμβάνει μοντέλα 50, 55 και 65 ιντσών, διαθέτει 4K ανάλυση και στην καρδιά του λογισμικού της βρίσκεται η πλατφόρμα Android TV,  στην οποία μπορείτε να προσθέσετε τα πάντα, από Netflix (για το οποίο υπάρχει και ειδικό κουμπί στο… ιδιόμορφα μακρόστενο -πλην κομψότατο- τηλεκοντρόλ) μέχρι Cosmote TV και από Spotify μέχρι games. Κάθε C71 τηλεόραση υποστηρίζει φωνητικές εντολές, καθώς είναι συμβατή με Google Assistant & Alexa (αν και προς το παρόν δεν υποστηρίζονται ακόμα ελληνικά από τις δυο αυτές υπηρεσίες). Η Micro Dimming τεχνολογία προσαρμόζει έξυπνα τον οπίσθιο LED φωτισμό και εξασφαλίζει μοναδικές αντιθέσεις, τις οποίες αξιοποιούν στο έπακρο τα πρότυπα HLG, HDR10+ και Dolby Vision, τα οποία «δείχνουν τα δόντια» τους σε σκηνές που παντρεύουν εξαιρετικά σκοτεινές με εξαιρετικά φωτεινές περιοχές στο ίδιο πλάνο. Κάτι παραπάνω από αξιοπρεπή είναι και τα ενσωματωμένα ηχεία, ενώ αξίζει να υπογραμμίσουμε πως υποστηρίζεται ήχος Dolby Atmos. Συγχρόνως, η bluetooth συνδεσιμότητα επιτρέπει τη χρήση κάθε λογής ασύρματου περιφερειακού, από ακουστικά μέχρι gamepads.

TCL C81 Series: Με ενσωματωμένη soundbar

Με σταρ του line-up το value for money 55άρι μοντέλο (η εταιρεία κατασκευάζει επίσης εναλλακτικές στις  65 και 75 ίντσες), η σειρά C81 απευθύνεται σε όσους θέλουν μια όλα-σε-ένα λύση που δεν θα τους αναγκάσει να προβούν ούτε στην αγορά κάποιας επιπρόσθετης ηχομπάρας ούτε στο «επίπονο» για την αισθητική κάθε χώρου στήσιμο surround ηχείων. Στο κάτω μέρος των C81, λοιπόν, συναντάμε ενσωματωμένη μια soundbar που φέρει τη… βαρύτατη υπογραφή της Onkyo, συνοδευόμενη μάλιστα και από subwoofer στην πλάτη της τηλεόρασης για βαθύ και δυνατό μπάσο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, κάθε Ultra HD 4K QLED τηλεόραση της συγκεκριμένης σειράς έρχεται με εγκατεστημένο το λειτουργικό Android TV, αλλά και με δεύτερο, μικρότερο τηλεκοντρόλ, εξοπλισμένο με bluetooth συνδεσιμότητα για να μην είστε αναγκασμένοι να «σημαδεύετε» τον τηλεοπτικό σας δέκτη και επιπλέον μικρόφωνο για φωνητικές εντολές. Όπως προαναφέραμε, τα μοντέλα της σειράς C81 υπερτερούν έναντι των αντίστοιχων της C71 και για έναν επιπρόσθετο λόγο, τα 100Hz ρυθμού ανανέωσης της εικόνας παρέχουν ακόμα πιο ρευστή κίνηση και θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως από φίλους των σπορ και των videogames.

 

TCL C81


Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

QLED vs OLED: Αποκωδικοποιώντας τις νέες τεχνολογίες
Πριν αγοράσετε τηλεόραση: Τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε