Το «πάνοπλο» Huawei P40 lite έρχεται και επισήμως στην Ελλάδα δίχως Google Mobile Services (GMS), αλλά με το πλήρως ανανεωμένο AppGallery της Huawei.

HUAWEI P40 lite_Black_FrontΜια νέα σελίδα στην ιστορία του Android οικοσυστήματος έχει ήδη ξεκινήσει να γράφεται, καθώς ο αγώνας του κινεζικού κολοσσού για την αυτονόμησή του και την ανάπτυξη των Huawei Mobile Services βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, από τη στιγμή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνείται πεισματικά να άρει τους περιορισμούς που έχει επιβάλει στη Google όσον αφορά στην ενσωμάτωση των υπηρεσιών της στις συσκευές της Huawei.

Την εμπειρία χρήσης μιας συσκευής χωρίς το γνώριμο περιβάλλον του Google Play αλλά και άνευ των λοιπών εφαρμογών της εταιρείας που διέδωσε το Android σε όλο τον πλανήτη, αναλύουμε σε ξεχωριστό θέμα μας (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ). Στις γραμμές που ακολουθούν θα επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στην ίδια τη συσκευή και στα τεχνικά της χαρακτηριστικά, αξιολογώντας την με κύριο κριτήριο τις επιδόσεις της και τις δυνατότητές της, ανεξαρτήτως του ζητήματος που έχει προκύψει με την απουσία υποστήριξης από την Google.

Απλά πανέμορφο!

Huawei P40 lite -Green RearΜε δεδομένο πως πρόκειται για μια συσκευή που το κόστος της πρέπει να διατηρηθεί στα όρια της μεσαίας κατηγορίας, παρά τα εξαιρετικά τεχνικά της χαρακτηριστικά, η χρήση ακριβών premium υλικών κατασκευής αντικαθίσταται από την σχεδιαστική κομψότητα, την έξυπνη επιλογή παλέτας και την ευρηματική χρήση ποιοτικού πλαστικού. Το design είναι παραπάνω από ελκυστικό, με τρία ξεχωριστά χρώματα (Midnight Black, Sakura Pink & Crush Green). Για μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα του κοινού και μόνο οι… «sexy» ροζ και πράσινες αποχρώσεις μπορούν να αποτελέσουν ικανό λόγο αγοράς! Η πλάτη του smartphone παραμένει «καθαρή», μιας και ο ταχύτατος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει ενσωματωθεί στο power button της δεξιάς πλευράς.  Παράλληλα, το βάρος των 183 γραμμαρίων είναι λογικότατο για μια συσκευή με οθόνη 6,4 ιντσών και μπαταρία 4200 mAh! Τις αισθήσεις του ιδιοκτήτη ενός P40 lite ανταμείβει και η ευκρινέστατη ανάλυση της LTPS IPS LCD οθόνης (2310x1080 pixels), με επαρκέστατη φωτεινότητα και ευρύτατες γωνίες θέασης δίχως αλλοιώσεις στα χρώματα. Τα bezels περιορίζονται στο ελάχιστο, δίνοντας τόπο στην εικόνα!

Τετραπλή κάμερα με νοημοσύνη

Με μια τετραγωνική, μίνιμαλ διάταξη στην πάνω αριστερή πλευρά της πλάτης δεσπόζουν οι τέσσερις κάμερες που αποτελούν το κυρίως φωτογραφικό «οπλοστάσιο» του P40 lite. Η πρωταγωνίστρια κάμερα διαφράγματος f/1.8 διαθέτει αισθητήρα 48MP και υποστηρίζει την πρόσφατη multi-Frame τεχνολογία της Huawei, ικανή να αποτυπώνει με πιστότητα τα χρώματα κάθε σκηνής και να αξιοποιεί πολλαπλές φωτογραφίες που ο χρήστης έχει τραβήξει διαδοχικά. Πίσω από έναν υπερευρυγώνιο φακό με 120ο γωνία λήψης, βρίσκεται ένας αισθητήρας 8MP. Αν το θέμα σας βρίσκεται μόλις στα 4 εκατοστά, ο macro φακός με αισθητήρα 2MP θα σας δώσει τη λύση. Με ίδιο αισθητήρα έρχεται και ο φακός που αντιλαμβάνεται το βάθος για να απογειώσει τα bokeh σας πορτρέτα. Το σύστημα της τετραπλής κάμερας υποστηρίζει Super Night Mode 2.0 για νυχτερινές λήψεις δίχως την ανάγκη τριπόδου, μείωση θορύβου και διόρθωση υπερβολικού exposure. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να αναλάβει και ρόλο σκηνοθέτη στα βίντεό σας, με την ενσωματωμένη εφαρμογή επεξεργασίας να βοηθά στην προσθήκη μουσικής υπόκρουσης και την περικοπή πλάνων, δημιουργώντας περιεχόμενο ικανό να γίνει… viral στα social media. Οι βιντεοσκοπήσεις σας τόσο μέσω της κύριας κάμερας όσο και μέσω της selfiecam έχουν Full HD ανάλυση (1080p) στα 30fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο). Η φιλοξενούμενη σε μια μικρή οπή κάμερα της πρόσοψης είναι στα 16MP, με f/2.0 και ευρυγώνιο φακό.

Ο… παιχνιδιάρης Kirin 810

Ένα chipset δοκιμάζει τις αντοχές του στο gaming και ο Kirin 810 επεξεργαστής «σπάει» τα κοντέρ στα benchmarks, με τη βοήθεια της Mali-G52 MP6 GPU! Κανένα game δεν είναι ικανό να τον ζορίσει, όπως εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε παίζοντας Fortnite ή Asphalt 9. Η πρόταση της Huawei, συγκρινόμενη με την πλειονότητα των mid-range SoC (System on Chip) της μεσαίας κατηγορίας ξεχωρίζει με διαφορά. Ο Kirin 810 είναι κατασκευασμένος με διαδικασία παραγωγής 7 νανομέτρων που εκτός από βελτιωμένες επιδόσεις χαρίζει και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. O ισχυρότατος οκταπύρηνος επεξεργαστής αποτελείται από 2xCortex-A76 χρονισμένους στα 2.27GHz και 6xCortex-A55 με συχνότητα λειτουργίας στα 1.88 GHz. Τις επιδόσεις ενισχύουν τα 6GB RAM, η έξυπνη διαχείριση πόρων που προάγει το περιβάλλον χρήσης EMUI 10 και η «στεγνή» έκδοση του Android 10. Τα 128GB UFS 2.1 αποθηκευτικού χώρου μπορούν να επεκταθούν με μία Nano Memory κάρτα έως και 256GB, αρκεί να είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε μια εκ των δύο υποδοχών SIM.

«Τσακωμένο» με την πρίζα!

Το P40 lite δεν ξεχωρίζει μόνο για την ισχύ και τις κάμερές του, αλλά και για τη μπαταρία των 4200mAh με πιστοποίηση TÜV Rheinland για γρήγορη φόρτιση Huawei SuperCharge στα 40W. Σε αντίθεση, μάλιστα, με άλλους κατασκευαστές πολύ ακριβότερων μοντέλων, η Huawei τολμά να συμπεριλάβει τον premium φορτιστή στη συσκευασία. Με τη βοήθειά του, μέσα σε μόλις 30 λεπτά μπορείτε να φορτίσετε την μπαταρία της συσκευής μέχρι το 70% της χωρητικότητάς της.

Huawei AppGallery… και όχι μόνο

Αν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, το κατάστημα εφαρμογών της Huawei είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα και ασφάλεια των χρηστών, παρέχοντας ταυτόχρονα μια ποικιλία δημοφιλών εφαρμογών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και αρκετές ελληνικές. Για τους πιο… «ανήσυχους», όμως, υπάρχουν πάντα στο τραπέζι λύσεις για εγκατάσταση εναλλακτικών καταστημάτων εφαρμογών όπως το Amazon App Store, το Aptoide ή ακόμα και το Play Store με ταυτόχρονη εγκατάσταση Google Mobile Services. Ακόμα και η επιλογή «κλωνοποίησης» τηλεφώνου (Phone Clone) κατά τη διάρκεια του αρχικού setup μπορεί να φέρει στο P40 Lite αρκετές εφαρμογές που είχατε στην προηγούμενή σας συσκευή, κι ας μην συμπεριλαμβάνονται στο AppGallery. Με λίγο ψάξιμο, όλα γίνονται!


Μας άρεσε

  • Εντυπωσιακές επιδόσεις χάρη σε έναν επεξεργαστή… πολυτέλεια για τη μεσαία κατηγορία
  • Τετραπλή κύρια κάμερα που ανταποκρίνεται σε διαφορετικά πολλαπλά σενάρια
  • Μπαταρία 4.200mAh και φορτιστής 40W στη συσκευασία

Δεν μας άρεσε

  • Οι περισσότεροι μάλλον θα αναγκαστούν να καταφύγουν σε «ευρεσιτεχνίες» για να εγκαταστήσουν εφαρμογές που δεν μπορούν να στερηθούν
  • Θα το θέλαμε ελάχιστα λεπτότερο

Τεχνικά χαρακτηριστικά

HUAWEI P40 lite specsΟθόνη: 6.4 ιντσών LTPS IPS LCD, ανάλυσης 2310×1080 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων

Επεξεργαστής: Octa-core HiSilicon Kirin 810 (7 nm) με 2xCortex-A76@2.27GHz & 6xCortex-A55@1.88 GHz, Mali-G52 MP6 GPU

Μνήμη: 6GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 128GB (επεκτάσιμος με NM έως 256GB)

Κάμερα: τετραπλή κύρια με 48MP, ευρυγώνιος φακός, f/1.8, 26mm, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF + 8MP, υπερευρυγώνιος φακός, f/2.4 + 2M, macro φακός, f/2.4, 27mm, 1/5.0″, 1.75µm + 2MP αισθητήρας βάθους, f/2.4 με LED flash, HDR, panorama, video 1080p@30fps και selfie-cam 16MP, ευρυγώνιος φακός, f/2.0, 1/3.1″, 1.0µm, HDR, video 1080p@30fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 802.11 a/b/g/n/ac dual band (5GHz+2.4GHz), Bluetooth 5.0, NFC

Extras: A-GPS/GLONASS/GALILEO/BDS/QZSS, USB 2.0 Type-C, UTG, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος στο πλάι, Hybrid Dual SIM

Δίκτυο:  4G (Cat13 400/75 Mbps)

Μπαταρία: 4.200mAh (Huawei SuperCharge 40W)

Λειτουργικό: Android 10

Διαστάσεις: 159,2×76,3×8,7 χιλ.

Βάρος: 183 γρ.

Με μια ματιά
Huawei P40 lite: Μικρός πρίγκηπας!
Τίτλος
Huawei P40 lite: Μικρός πρίγκηπας!
Περίληψη
Το «πάνοπλο» Huawei P40 lite έρχεται και επισήμως στην Ελλάδα δίχως Google Mobile Services (GMS), αλλά με το πλήρως ανανεωμένο AppGallery της Huawei.
Συντάκτης
Εκδότης
TECHPRESS
Logo