Το ολοκαίνουριο smartwatch της Huawei φιλοδοξεί να μην γίνει ακόμη μία συσκευή που σας προσθέτει το άγχος της καθημερινής φόρτισής της. Με αυτονομία έως και 14 ημέρες για τυπική χρήση και καταγραφή των καρδιακών παλμών σας σε πραγματικό χρόνο, το Huawei Watch GT θα γίνει ο νέος… καρδιακός σας φίλος!

 

H πρόσφατη πρεμιέρα του νέου… παντοδύναμου Huawei Mate 20 Pro συνοδεύτηκε από τα αποκαλυπτήρια του ολοκαίνουριου smartwatch της εταιρείας, του Huawei Watch GT. Με μία 1.39 ιντσών AMOLED touchscreen, ανάλυσης 454×454 pixels, το GT υποδέχεται ζεστά το βλέμμα μας, όποιο από τα εναλλακτικά watch faces κι αν επιλέξουμε.

Συμβατό με οποιοδήποτε κινητό διαθέτει λειτουργικό Android 4.4 και μεταγενέστερο ή iOS 9.0 και νεότερο, το «έξυπνο» ρολόι σετάρεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο, με τη βοήθεια της εφαρμογής Huawei Health, η οποία σας καθοδηγεί βήμα-βήμα στην οθόνη του smartphone σας. Η συνδεσιμότητα Bluetooth 4.2 (BLE) φροντίζει να μην σπαταλιέται άσκοπα ενέργεια, τόσο από το ρολόι όσο και από το κινητό σας. Βαρόμετρο, πυξίδα, ενημέρωση για τον καιρό και χρονόμετρο, συγκαταλέγονται μεταξύ των πολλών χρήσιμων λειτουργιών του, ενώ μπορεί να μεταφέρει στον καρπό σας και όλες τις ειδοποιήσεις του smartphone σας. Ετσι, μπορείτε να δείτε ποιος σας καλεί ή να διαβάσετε ένα SMS δίχως να ανατρέξετε στη συσκευή σας.

Σπορ και θέαμα!

Με ενσωματωμένο GPS, ανθεκτική και αδιαβροχοποιημένη σχεδίαση, τεχνολογία μέτρησης καρδιακών παλμών και τεράστια αυτονομία, το smartwatch του κινεζικού κολοσσού έρχεται εφοδιασμένο με πλήθος modes για καταγραφή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας: 4 διαφορετικά running courses, outdoor run, indoor run, outdoor walk, climb, cross country, outdoor cycle, indoor cycle, pool swim, open water και μία κατηγορία other για οποιοδήποτε άλλο είδος άσκησης, απαρτίζουν ένα αξιοσημείωτο σύνολο εναλλακτικών επιλογών. Για κάθε έναν τύπο άθλησης μπορείτε να ρυθμίσετε στόχους (σε χρόνο, απόσταση ή θερμίδες) και υπενθυμίσεις, καθώς και να δεχτείτε… συμβουλές, βασισμένες στην παράλληλη καταγραφή των καρδιακών σας παλμών. Τις διαδρομές σας μπορεί να καταγράψει με ακρίβεια ένα σετ τριών εναλλακτικών συστημάτων εύρεσης τοποθεσίας (GPS, GLONASS και GALILEO).

Από… καρδιάς

Το σύστημα καταγραφής καρδιακών παλμών «Huawei TruSeen 3.0» επιτυγχάνει μέγιστη ακρίβεια μέτρησης σε πραγματικό χρόνο, διατηρώντας στο ελάχιστο την κατανάλωση ενέργειας. Αξιοποιώντας έναν ικανότατο οπτικό αισθητήρα κι έναν καινοτόμο αλγόριθμο εκμάθησης, το Huawei Watch GT έχει πλήρη εικόνα της κατάστασής σας κατά τη διάρκεια της άθλησης ή του ύπνου. Μιλώντας για τον ύπνο, έχει υλοποιηθεί η τεχνολογία «Huawei TruSleep 2.0», βασισμένη σε μελέτη του Harvard Medical School CDB Centre. Με τη βοήθειά της, εντοπίζονται όλες οι συνηθισμένες διαταραχές ύπνου, ώστε να σας προταθούν προσωποποιημένες λύσεις από μία βάση δεδομένων περίπου 200 συμβουλών για καλύτερη ξεκούραση.

Επί των τεχνικών…

Η επιλογή του LiteOS της Huawei για λειτουργικό της συσκευής, μπορεί να θεωρηθεί ως… «ανορθογραφία» από όσους θα προτιμούσαν το σαφώς πιο διαδεδομένο και ανοικτό οικοσύστημα του Android Wear OS της Google. Παρόλα αυτά, η χρήση του συγκεκριμένου λειτουργικού ήταν μία από τις παραμέτρους που εξασφάλισαν στο ρολόι την ασυναγώνιστη αυτονομία του. Ο έτερος βασικός συντελεστής των αξιοζήλευτων ενεργειακών του επιδόσεων είναι ο επεξεργαστής Arm Cortex-M4, ο οποίος βασίζεται σε μία αρχιτεκτονική που μπορεί να επιτύχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, ειδικά σε περιπτώσεις sleep mode της συσκευής, όταν δηλαδή δεν ασχολούμαστε με το ρολόι μας.

To Huawei Watch GT κοστίζει 249€, ωστόσο μπορείτε να το αποκτήσετε δωρεάν με την προ-παραγγελία του… επιβλητικού Huawei Mate 20 Pro. Η έκδοση που πήραμε στα χέρια μας, φέρει ένα άνετο λουράκι σιλικόνης, ενώ το κυρίως σώμα από premium πλαστικό, κεραμικό και μέταλλο, μας άφησε την αίσθηση όχι απλώς ενός hi-tech gadget, αλλά ενός πραγματικού, στιβαρού ρολογιού.

 

Με μια ματιά

  • Οθόνη: 1.39 ιντσών AMOLED touchscreen, ανάλυσης 454×454 pixels • Επεξεργαστής: Arm Cortex-M4 • Μνήμη: 16MB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 128MB • Συνδεσιμότητα: Bluetooth 4.2, BLE • Αισθητήρες: optical heart rate sensor, accelerometer, gyroscope, magnetometer, barometer, ambient light sensor • Μπαταρία: 14 ημέρες τυπικής χρήσης, πλήρης φόρτιση σε λιγότερο από 2 ώρες σε μαγνητική βάση • Extras: αδιαβροχοποίηση 5 ATM, GPS, GLONASS, GALILEO, power button, function button • Λειτουργικό: LiteOS • Διαστάσεις: 4,65×4,65×1,06 εκ. • Βάρος: 46 γρ. (χωρίς το λουράκι) • Απαιτήσεις: Συμβατό με Android 4.4+ και iOS 9.0+ • Τιμή: 249€ (δωρεάν με προ-παραγγελία του Huawei Mate 20 Pro)