Μετά το premium και υπερπλήρες MediaPad M5, η Huawei επιχειρεί να μας προσφέρει ένα tablet με χαμηλότερη τιμή, διατηρώντας ωστόσο ανέπαφη την ουσία, την απολαυστική εμπειρία χρήσης μιας συσκευής 10.1 ιντσών…

 Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα… αγρανάπαυσης, η κατηγορία των tablet δείχνει ξανά σημεία ζωής, με νέες κυκλοφορίες που σηματοδοτούν μια εποχή διαφορετική από την πρώτη περίοδο της… ταμπλετομανίας, τότε που ειδικά τα επτάιντσα tablet κυκλοφορούσαν με το κιλό! Πλέον η κατηγορία έχει βρει το ρόλο της και έχει οριοθετήσει τον προορισμό της, επιλέγοντας να κινηθεί με προτάσεις στο εύρος των 10 ιντσών, καθώς τα κινητά με μεγάλη διαγώνιο οθόνης έχουν πρακτικά καταργήσει την ανάγκη για tablet με διαγώνιο κοντά στις 7 ίντσες. Οι premium επιλογές, όπως το πρόσφατο Huawei MediaPad M5, αποτελούν εξαιρετικά ελκυστικές λύσεις τόσο για ενθουσιώδεις και απαιτητικούς οικιακούς χρήστες, όσο και για επαγγελματίες που βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει. Δυστυχώς, όμως, η πλειονότητα των καταναλωτών δεν διαθέτει το αντίστοιχο budget και παραμένει επιφυλακτική, έχοντας δεινοπαθήσει στο παρελθόν με λύσεις που ήταν μεν φθηνές, αλλά αποδεικνύονταν εξαιρετικά δυσλειτουργικές λόγω των πάμφτωχων τεχνικών τους χαρακτηριστικών.

Huawei MediaPad T5Κάπου εδώ μπαίνει το πλάνο η Huawei, η οποία αποφασίζει να κυκλοφορήσει μια σαφώς πιο προσιτή ταμπλέτα σε σχέση με το MediaPad M5, δίχως όμως να υποπέσει στο ατόπημα να θυσιάσει ζωτικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Οι προδιαγραφές που εξασφαλίζουν μια απολαυστική εμπειρία χρήσης δηλώνουν δυναμικά παρούσες, ενώ οικονομία έχει γίνει σε περιττές για την πλειοψηφία πολυτέλειες. Αναλυτικότερα, το Huawei MediaPad T5, έρχεται με την απαραίτητη για τα δεδομένα της εποχής 10.1 ιντσών οθόνη, η οποία μάλιστα διαθέτει αναλογίες 16:10 και ανάλυση 1920×1200 pixels, ευκρινέστερη δηλαδή κι από μια Full HD τηλεόραση. Το περιεχόμενο σας “απορροφά” μέσω της εξαιρετικής φωτεινότητας και των ολοζώντανων χρωμάτων, ενώ συμπαραστάτες έχει τα δύο στερεοφωνικά ηχεία που συναντάμε στρατηγικά τοποθετημένα στην κάτω πλευρά, για να μην παρεμποδίζονται από τα χέρια σας όταν κρατάτε τη συσκευή σε στάση… gaming.

Από τη στιγμή που αναφερθήκαμε στο gaming, αναπόφευκτα έρχεται στο μυαλό το ζήτημα των επιδόσεων. Εδώ, ο οκταπύρηνος HiSilicon Kirin 659 επεξεργαστής ενσωματώνει μια Mali-T830 GPU, παρέχοντας αξιοπρεπέστατες για τα δεδομένα της μεσαίας κατηγορίας επιδόσεις. Αν επιλέξετε μάλιστα και την έκδοση των 3GB RAM έναντι αυτής των 2GB, η απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης είναι ακόμα πιο εγγυημένη. Η έκδοση των 3GB RAM διαθέτει και 32GB αποθηκευτικού χώρου, σε αντίθεση με τα 16GB της οικονομικότερης έκδοσης με τη λιγότερη μνήμη. Σε κάθε περίπτωση, η υποδοχή για κάρτα MicroSD τερματίζει οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση, παρέχοντάς σας τη δυνατότητα να προσθέσετε χώρο όταν κρίνετε πως ο διαθέσιμος δεν επαρκεί.

Κάμερες υπάρχουν και στην πρόσοψη και στην πλάτη, αλλά μην περιμένετε σπουδαία πράγματα. Άλλωστε κανείς δεν αγοράζει tablet με κριτήριο τη φωτογραφική μηχανή, μιας και αυτόν το ρόλο τον έχουν κερδίσει επάξια τα smartphones μας. Αντιθέτως, σπουδαία πράγματα σας περιμένουν στον τομέα της συνδεσιμότητας του Huawei MediaPad T5 με τον έξω κόσμο. Εδώ η Huawei δεν έχει κάνει… τσιγκουνιές, επιλέγοντας την τελευταία, ταχύτατη ac έκδοση του WiFi. Η ασύρματη πρόσβαση στο δίκτυο καλύπτει και τις δυο μπάντες, την παλαιότερη 2.4GHz για συμβατότητα με παλαιότερα routers και την ταχύτατη 5GHz που υποστηρίζεται από τα νέας γενιάς routers. Κι επειδή δεν βρισκόμαστε πάντα σπίτι ή σε σημεία με δωρεάν WiFi, η LTE επιλογή σας δίνει την ελευθερία να έχετε πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο με τη βοήθεια μιας 4G SIM του παρόχου σας.

Αν έχετε παιδιά, γνωρίζετε ήδη πως αναπόφευκτα το tablet θα καταλήξει κάποια στιγμή στα χέρια τους. Για τους μικρούς fans της τεχνολογίας, λοιπόν, η Huawei έχει δημιουργήσει (και εξελληνίσει) το περιβάλλον «Παιδική γωνιά». Εκεί θα βρείτε έναν προστατευμένο ένα χώρο διασκέδασης για τα παιδιά όπου μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα τόσο τις εφαρμογές που τους επιτρέπετε να χρησιμοποιούν όσο και το χρόνο που περνούν στο tablet. Έτσι δεν θα χρειάζεται να κάνετε συνεχώς τον… τροχονόμο της τεχνολογίας μέσα στο σπίτι, δεν θα έχετε την ανασφάλεια πως μπορεί να εγκαταστήσουν παιχνίδια που δεν συμβαδίζουν με την ηλικία τους και δεν θα έρθετε στη δύσκολη θέση να απολογηθείτε για ένα ακαταλαβίστικο email που έστειλε κατά λάθος στο αφεντικό σας ο εξάχρονος απόγονός σας. Και μην αγχώνεστε, με μπαταρία 5.100mAh, η αυτονομία του T5 επαρκεί για να το χαρεί όλη η οικογένεια. Στο τέλος της ημέρας, ενεργοποιήστε το Eye-comfort Mode για άνετη ανάγνωση βιβλίων, περιορίζοντας το ενοχλητικό για τα μάτια μπλε φως και λίγο πριν σας πάρει ο ύπνος, αφήστε το MediaPad T5 στο κομοδίνο να περιμένει να γεμίσει με μοναδικές στιγμές και την επόμενή σας μέρα!


Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 10,1 ιντσών IPS LCD, 1920×1200 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων

Επεξεργαστής: Octa-core HiSilicon Kirin 659 (8x ARM Cortex-A53 @ 2,36Ghz με Mali-T830 GPU

Μνήμη: 2GB ή 3GB RAM (αναλόγως της έκδοσης)

Αποθηκευτικός χώρος: 16GB  ή 32GB αναλόγως της έκδοσης (επεκτάσιμος με κάρτα microSD έως 256GB)

Κάμερα: κύρια 5 MP, F2.4, Auto Focus και εμπρόσθια 2 MP, F2.4, Fixed focus

Ηχος: Δυο στερεοφωνικά ηχεία, εφέ ήχου HUAWEI Histen

Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac (dual band), Bluetooth 4.2, 4G

Extras: GPS/GLONASS/BDS, «παιδική γωνιά» mode

Λειτουργικό: Android 8.0 Oreo

Μπαταρία: 5.100mAh

Διαστάσεις: 24,3×16,4×0,78 εκ.Settings

Βάρος: 460 γρ.