Για να μπείτε στο σωστό δρόμο! Βρείτε την οδό που ψάχνετε, ακόμα και εάν έχετε χαθεί στο κέντρο της Αθήνας ή σε μια απόμερη περιοχή της επαρχίας.

Οι εφαρμογές GPS έχουν γίνει το must – have σε κάθε Android κινητό ή tablet, αφού βοηθούν, όχι μόνο τους νέους οδηγούς, αλλά και όσους εξερευνούν συχνά νέα μέρη. Άλλες διαθέτουν offline χάρτες, ενώ μερικές απαιτούν σύνδεση σε 3G ή 4G δίκτυο. Ωστόσο, όλα τα παρακάτω apps πλοήγησης έχουν ένα κοινό: δεν θα σας στοιχίσουν ούτε ένα ευρώ.

HERE Maps

Περιλαμβάνει χάρτες από περισσότερες από 100 χώρες, από Αμερική και Ιταλία μέχρι Ελλάδα και σας βρίσκει το δρόμο, ακόμα και εάν είστε εκτός σύνδεσης. Πέρα από τις επιλογές: “οδήγηση”, “περπάτημα” και “δημόσια μέσα μεταφοράς”, το HERE Maps θα σας δείξει το που ακριβώς βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή και θα σχεδιάσει την καλύτερη διαδρομή για τον προορισμό σας. “Ατού” της η φωνητική καθοδήγηση και η δυνατότητά της να φορτώνει χάρτες χωρίς την ανάγκη ίντερνετ.

GPS Navigation & Maps Sygic

Ένα από τα κορυφαία apps για πλοήγηση στο Android κινητό που λειτουργεί ακόμα και χωρίς να είστε online, δηλαδή μέσα από τη χρήση δορυφόρων και των αποθηκευμένων χαρτών στο κινητό σας. Υποστηρίζεται από χάρτες Tom Tom και θα σας δείξει το σωστό δρόμο, προβάλλοντας στην οθόνη όλες τις εναλλακτικές διαδρομές, ώστε να αποφύγετε την κίνηση και τα διόδια. Ξεχωρίζει με τα γραφικά και την ακρίβεια του. Ωστόσο, υπάρχει και η premium έκδοσή του για χέρτες 3D, φωνητική καθοδήγηση, προειδοποιήσεις για όρια ταχύτητας κ.α.

Google Maps

Πρόσφατα μετατράπηκε σε πλήρη εφαρμογή πλοήγησης για Android κινητά και tablets, ξεφεύγοντας από την απλή χαρτογράφηση. Εάν ψάχνετε για GPS πλοήγηση στο δρόμο, είτε είστε με τα πόδια και το αυτοκίνητο, είτε με ποδήλατο, το Google Maps θα σας κάνει τη ζωή εύκολη. Διαθέτει χάρτες για πάνω από 15.000 πόλεις, live συνθήκες κυκλοφορίας, αναφορές συμβάντων και αυτόματη επαναδρομολόγηση για να βρίσκετε την καλύτερη διαδρομή. Ωστόσο, απαιτεί ίντερνετ. Υποστηρίζει και τη φωνητική καθοδήγηση, ώστε να μην παίρνετε τα μάτια σας από το δρόμο.

google-maps-offline-android

Navmii GPS World (Navfree)

Το Navmii (πρώην Navfree) θα σας οδηγήσει βήμα – βήμα με φωνητικές εντολές στον προορισμό σας, ενώ παράλληλα είναι σε θέση να σας χαρίσει “ζωντανή” πληροφόρηση για την κίνηση. Χρησιμοποιείται από 23 εκατ. οδηγούς παγκοσμίως που πλοηγούνται χωρίς να χρεώνονται με τη 3G ή 4G κάλυψη. Πλοηγηθείτε στους αποθηκευμένους χάρτες και μην ανησυχήσετε εάν χάσετε μια στροφή, αφού το αυτόματο σύστημα επανυπολογισμού διαδρομής θα σας ξαναβάλει στην κατεύθυνση που “πρέπει”. Παράλληλα, σας προσφέρει και ένδειξη εκτιμώμενου χρόνου άφιξης.

CoPilot GPS

Mια ακόμα εφαρμογή πλοήγησης για το Αndroid σας που θα σας σώσει, εάν έχετε χαθεί στην Αθήνα με offline χάρτες υψηλής ποιότητας. Μπορεί στη δωρεάν έκδοσή του CoPilot να μην υποστηρίζει τη φωνητική καθοδήγηση και “ζωντανή” ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους, αλλά περιέχει οδικούς χάρτες 2D και εργαλεία για να προγραμματίζετε ταξίδια με στάσεις… πριν ξεκινήσετε! Παράλληλα, διαθέτει προεγκατεστημένα σημεία ενδιαφέροντος, όπως είναι τα βενζινάδικα ή τα parking για να μην χάνετε χρόνο. Έχει κερδίσει 14 εκατ. οδηγούς στον κόσμο.

MapFactor GPS Navigation Maps

Από τις λίγες εφαρμογές που διαθέτουν ενημέρωση για κάμερες ταχύτητας στη δωρεάν έκδοση. Ανοίξτε τη GPS εφαρμογή στο smartphone σας και πλοηγηθείτε χωρίς ίντερνετ. Αυτό συμβαίνει γιατί χρησιμοποιεί δεδομένα OpenStreetMaps. Το app αναβαθμίζεται σχεδόν κάθε μήνα και προσφέρει και φωνητική καθοδήγηση στα ελληνικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε το προφίλ της πλοήγησής σας, είτε είστε με τα πόδια, είτε με όχημα και Μέσα μαζικής μεταφοράς και να ρυθμίσετε τη λειτουργία ημέρας – νύχτας που εναλλάσσει τα χρώματα.


Ψάχνετε ενδιαφέρουσες Android εφαρμογές;

Διαβάστε επίσης: 6 tips και 14 apps για τέλειο Instagram!