Η Google μπορεί να τάραξε τα νερά του κόσμου της Τεχνολογίας για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα, όμως η αλλαγή του λογοτύπου της σημαίνει πολλά περισσότερα…

 
Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τότε που η Google ανακοίνωσε την ενσωμάτωσή της σε μία ακόμα μεγαλύτερη εταιρεία… ιδιοκτησίας της, την Alphabet. Ο ιντερνετικός κολοσσός προχώρησε πριν λίγες ώρες στα αποκαλυπτήρια του νέου του λογοτύπου το οποίο είναι ολόιδιο με το προηγούμενο, αν εξαιρέσει κανείς τη γραμματοσειρά. Οι χαρακτήρες με τις πολλές γωνίες και τα «αυτάκια» στα άκρα τους έδωσαν τη θέση τους σε γράμματα πιο καμπυλωτά, πιο στρογγυλά, που δίνουν ένα πιο “smooth” («στρωτό», σαν να λέμε) αποτέλεσμα.

 

google-new-logo

 
Ο λόγος που έγινε αυτό, σύμφωνα με την ίδια τη Google, είναι προκειμένου το λογότυπο να γίνει πιο φιλικό προς τις mobile συσκευές, κάτι που επετεύχθη «πατώντας» πάνω στην απλότητα που χαρίζει μια γραμματοσειρά η οποία παραπέμπει σε… σχολείο! Τα χρώματα παραμένουν τα ίδια αφού σε συνδυασμό με το λευκό background, χαρίζουν ένα ιδιαίτερα φιλικό και «ζεστό» αποτέλεσμα. Το νέο λογότυπο της Google είναι λιγότερο πολύπλοκο και σαφώς πιο μοντέρνο από το προηγούμενο, κάτι που οφείλεται στη διάθεση της εταιρείας να συμβαδίσει με τις επιταγές της “mobile” εποχής.

 
Τα έσοδα της Google από τις διαφημίσεις στις mobile πλατφόρμες μπορούν να αυξηθούν και η εταιρεία αναγνωρίζει πως πλέον το smartphone είναι πιο δυνατό ακόμα κι απ’ τον υπολογιστή. Το νέο λογότυπο καταλαμβάνει μόλις 305 bytes πληροφορίας εν αντιθέσει με το παλιό που έφτανε τα 14.000, περιλαμβάνει κίνηση ενώ οι γεωμετρικές κινήσεις που κάνουν οι τελείες από τις οποίες «γεννιέται» αυτό, συμβολίζουν την εμπιστοσύνη που αποπνέει όχι μόνο το Google αλλά και κάθε υπηρεσία της εταιρείας.

 

https://www.youtube.com/watch?v=olFEpeMwgHk

 
Η Google κήρυξε και επίσημα τη “mobile” εποχή. Μπορεί η αλλαγή ενός λογοτύπου να μοιάζει ως καθαρά αισθητικής σημασίας, ωστόσο στην περίπτωσή της σημαίνει ολλά περισσότερα. Αποτελεί δε τη δεύτερη σημαντική είδηση που μας δίνει η Google τις τελευταίες εβδομάδες με τους αναλυτές της βιομηχανίας να προβλέπουν πως δεν θα είναι και η τελευταία…