Το Low Power mode μπορεί να είναι μία ιδιαίτερη υπηρεσία του ολοκαίνουριου iOS 9, όμως έχει κι αυτό τα αρνητικά του. Δείτε πώς επηρεάζει τη συσκευή σας.

 
low-power-modeΤο iOS 9 φέρνει πολλά καλά μαζί του, η αλήθεια είναι. Εκ πρώτης όψεως, ένα εξ αυτών είναι και το Low Power mode το οποίο υπόσχεται να χαρίσει μεγαλύτερη αυτονομία στη συσκευή σας. Στην ουσία πρόκειται για μια εναλλακτική εκδοχή του περίφημου Airplane mode: ενώ το τελευταίο ασχολείται μόνο με την απενεργοποίηση των δικτύων (Wi-Fi, 3G/4G), το Low Power mode φροντίζει έτσι ώστε η iΣυσκευή σας να καταναλώνει γενικότερα όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια.

 
Αυτό βέβαια προϋποθέτει από πλευράς σας ορισμένες «θυσίες». Κατ’ αρχάς ξεχνάτε τη λειτουργία εφαρμογών στο παρασκήνιο: ξεχάστε καθετί άλλο πέραν της εφαρμογής που χρησιμοποιείτε. Παράλληλα θα δείτε και την απόδοση της συσκευής σας, ιδίως στις απαιτητικές διεργασίες, να πέφτει σημαντικά: βάσει benchmark που χρησιμοποιήθηκε για να μετρήσει την πτώση της απόδοσης, τα σκορ του 2.891 και του 1.606 (multicore / single-core) που «έπιανε» κανονικά το iPhone 6 Plus, έπεσαν κατά 40% στα 1.751 και 1.019 κατ’ αντιστοιχία.

 
Στο Low Power mode, με βάση τα πρώτα δείγματα γραφής τουλάχιστον, μειώνεται η ταχύτητα του επεξεργαστή, σταματούν ο έλεγχος για νέα emails και η λειτουργία εφαρμογών στο παρασκήνιο και απενεργοποιούνται τα διάφορα εφέ κίνησης και τα animated wallpapers. Οι χρήστες ήδη «φωνάζουν» πάντως προκειμένου η Apple να… κόψει κι άλλες λειτουργίες, έστω δίνοντας σε εκείνους τη δυνατότητα επιλογής (σαν ένα checklist δηλαδή που ο καθένας θα μπορεί να επιλέγει τι θα συνεχίσει να τρέχει/εκτελείται στη συσκευή του και τι όχι).