Η LG Electronics επεκτείνει ακόμα περισσότερο τη σειρά των wearable προϊόντων της με Android Wear, με την παρουσίαση μίας νέας Android Wear συσκευής.


lg g watch rΤο νέο LG G Watch R θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην IFA 2014 στο Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα, αποτελώντας την πρώτη παγκοσμίως wearable συσκευή που φοριέται στον καρπό όπως ένα ρολόι και διαθέτει κυκλική οθόνη Plastic OLED (P-OLED) που χρησιμοποιεί το 100 τοις εκατό της κυκλικής επιφάνειας.


Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του νέου LG G Watch R είναι φυσικά η 1,3 ιντσών κυκλική P-OLED οθόνη του που προσφέρει τις πιο καθαρές εικόνες ακόμα και κάτω από συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας ή από πλάγια γωνία θέασης. Το LG G Watch R διαθέτει μνήμη 4GB, 512MB RAM, μπαταρία ισχύος 410mAh και δυνατό επεξεργαστή Snapdragon 400 ισχύος 1.2GHz. Η νέα συσκευή με λειτουργικό Android Wear μπορεί να ‘τρέξει’ αβίαστα όλες τις διαθέσιμες συμβατές εφαρμογές του Google Play Store, ενώ χάρη στον βαθμό στεγανότητας ΙΡ67 (Ingress Protection Rating) το LG G Watch R είναι ανθεκτικό στο νερό έως και 30 λεπτά σε βάθος ενός μέτρου.


Χάρη στο λειτουργικό Android Wear™, το LG G Watch R παρέχει απαραίτητες και χρήσιμες πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή, ενώ με τη λειτουργία αναγνώρισης φωνής, ο χρήστης μπορεί να κάνει απευθείας τις ερωτήσεις του. Η σουίτα εφαρμογών της LG για την υγεία και το fitness επιτρέπει επιπλέον στους χρήστες να παρακολουθούν τους χτύπους της καρδιάς τους με την υποστήριξη ενσωματωμένου αισθητήρα φωτοπληθυσμογραφίας (photoplethysmograpgy -PPG). Τέλος, οι ‘έξυπνες’ ειδοποιήσεις παρέχουν στους χρήστες σημαντικές υπενθυμίσεις για αναπάντητες κλήσεις ή μηνύματα, επερχόμενες συναντήσεις, γεγονότα και τοπικές προβλέψεις για τον καιρό.


Ο κομψός και βιομηχανικός σχεδιασμός του νέου LG G Watch R έχει εκλεπτυσμένη αισθητική και παραπέμπει σε κλασσικά και διαχρονικά ρολόγια. Η εμπρόσθια κυκλική του επιφάνεια μοιάζει με ένα κανονικό ρολόι, με την κομψή Android wearable συσκευή να πλαισιώνεται από ένα δυνατό και ανθεκτικό ανοξείδωτο πλαίσιο που διαθέτει μια γκάμα επιλογών για την εμφάνιση της επιφάνειάς του, προσβάσιμες στο χρήστη με το άγγιγμα της οθόνης. Το λουράκι 22 χιλιοστών από μαλακό δέρμα συμπληρώνει αρμονικά την υψηλή αισθητική του σχεδιασμού και προσδίδει στη συσκευή μία νότα μοντέρνας γοητείας.


«Αυτό που έχουμε παρατηρήσει τον τελευταίο χρόνο είναι ότι οι wearable συσκευές αποτελούν μία κατηγορία προϊόντων που δεν μπορεί να συγκριθεί με τα smartphones ή τα tablets», δήλωσε ο Dr. Jong-seok Park, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications Company. «Οι wearable συσκευές αποτελούν ταυτόχρονα αξεσουάρ και επομένως οι καταναλωτές θα θελήσουν μεγαλύτερη ποικιλία. Έτσι, προσπαθήσαμε να δώσουμε στον αρχικό μοντέρνο σχεδιασμό του G Watch ένα πιο κλασσικό look με το νέο G Watch R, ώστε οι χρήστες μας να έχουν παραπάνω από μία επιλογές».


Το LG G Watch R θα είναι διαθέσιμο σε μεγάλες αγορές παγκοσμίως από τις αρχές του τελευταίου τριμήνου του 2014. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή και τη διάθεσή του θα ανακοινώνονται τοπικά πριν τη διάθεση. Οι επισκέπτες της IFA 2014 μπορούν να δουν από κοντά το LG G Watch R στο περίπτερο της LG, στην αίθουσα 11.2 στο ‘Messe Berlin’ από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου.


Κύρια Τεχνικά Χαρακτηριστικά LG G Watch R:
Επεξεργαστής: 1.2GHz Qualcomm® Snapdragon™ 400
Οθόνη: 1.3 ιντσών P-OLED (320 x 320)
Μνήμη: 4GB eMMC / 512MB RAM
Μπαταρία: 410mAh
Λειτουργικό Σύστημα: Android Wear™ (συμβατό με smartphones που διαθέτουν Android 4.3 ή νεότερο)
Αισθητήρες: 9-Axis (Gyro/ Accelerometer/ Compass), Barometer, PPG
Χρώμα: Μαύρο
Άλλα: Αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη (IP67)