Η Kaspersky ανακοίνωσε ότι το Kaspersky Mobile Security, η λύση ασφάλειας για Android smartphones, κέρδισε το βραβείο AV-Test Certified κατά τη διάρκεια ανεξάρτητων τεστ.


KasperskyΚατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι ειδικοί του AV-Test.org εστίασαν στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των λύσεων ασφαλείας σε ό,τι αφορά την αναγνώριση και τον αποκλεισμό κακόβουλων προγραμμάτων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το Kaspersky Mobile Security απέκλεισε με επιτυχία το 99,29% των 2.545 κακόβουλων εφαρμογών που χρησιμοποιήθηκαν στο τεστ. Ο μέσος όρος του ποσοστού ανίχνευσης όλων των λύσεων που δοκιμάστηκαν ήταν 96%. Επιπλέον, το λογισμικό της Kaspersky Lab δεν κατέγραψε ούτε ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα.


«Κάποια προϊόντα ανίχνευσαν μόνο το 58% του κακόβουλου λογισμικού για Android που εξετάστηκε, και απέτυχαν. Η Kaspersky Lab, παρ’ όλα αυτά, πέρασε εύκολα το AV-Test Certification, καταγράφοντας ένα εξαιρετικό ποσοστό προστασίας της τάξεως του 99%», δήλωσε ο Andreas Marx, CEO του AV-Test.


Οι ειδικοί εξέτασαν επίσης τις επιπτώσεις των προϊόντων ασφαλείας στις επιδόσεις των smartphones. H λύση της Kaspersky Lab χαρακτηρίστηκε οικονομική, με κριτήρια που αφορούν στην κατανάλωση των πόρων της CPU και στη χρήση της σύνδεσης με το διαδίκτυο. Συνολικά, το Kaspersky Mobile Security βραβεύτηκε με 6 βαθμούς για τη Χρηστικότητά του.


Κατά τη διαδικασία του τεστ, εξετάστηκαν ακόμα και τα επιπλέον χαρακτηριστικά προσέφερε η κάθε λύση, όπως μέτρα κατά των υποκλοπών, έξτρα browser protection, φιλτράρισμα κλήσεων και μηνυμάτων κ.ά. Για ακόμα μια φορά, το Kaspersky Mobile Security αναδείχτηκε μεταξύ των καλύτερων από τις συνολικά 30 λύσεις από διάφορους κατασκευαστές που συμμετείχαν στη διαδικασία.


«Οι ψηφιακοί εγκληματίες δίνουν όλο και περισσότερη σημασία στις συσκευές Android. To 99% του συνολικού mobile κακόβουλου λογισμικού έχει δημιουργηθεί για αυτή την πλατφόρμα», δήλωσε ο Oleg Ishanov, Director of the Anti-Malware Research Unit στην Kaspersky Lab. «Προσπαθούμε σκληρά για να εξασφαλίζουμε υψηλά ποσοστά ασφάλειας για τους χρήστες των mobile προϊόντων της Kaspersky Lab. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως μια λύση antivirus είναι απλώς μία εφαρμογή ανάμεσα στις πολλές που χρησιμοποιούν οι χρήστες smartphones. Χρειάζεται να προσφέρει το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας ενώ ταυτόχρονα να διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ σε ό,τι αφορά τη χρήση της CPU και του διαδικτύου. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας του AV-Test.org αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της λύσης της Kaspersky Lab.»


Το βραβείο του AV-Test.org δεν αποτελεί την πρώτη περίπτωση που ανεξάρτητοι ειδικοί αναγνωρίζουν τις προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας της Kaspersky Lab για φορητές συσκευές. Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, δύο ανεξάρτητοι οργανισμοί δοκιμών – ο AV-Comparatives και τα PC Security Labs – αναγνώρισαν το Kaspersky Mobile Security, απονέμοντάς στο προϊόν τα κορυφαία βραβεία κατά τις antivirus δοκιμές τους.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες και τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι διαθέσιμες στη σελίδα AV-Test.org.