Το Data Insight 3.0 της Symantec δημιουργεί accountability για το μη δομημένο Information Governance.


Symantec_logo_vertical_2010Η εταιρεία Symantec Corp.ανακοίνωσε τη νέα έκδοση Symantec Data Insight 3.0, της λύσης που βελτιώνει το information governance, προσφέροντας intelligence στην ιδιοκτησία και στη χρήση μη δομημένων δεδομένων, όπως αρχείων, παρουσιάσεων, υπολογιστικών φύλλων και emails. Οι βελτιώσεις στο Symantec Data Insight βοηθούν τους οργανισμούς να μεταμορφώσουν τις αποθηκευτικές τους λειτουργίες και να απλοποιήσουν τις διαδικασίες information governance με στόχο τη μείωση του κόστους, του ρίσκου και την επίτευξη κανονιστικής συμμόρφωσης.


Σύμφωνα με την Gartner, ο ρυθμός ανάπτυξης των δεδομένων κυμαίνεται από 40 έως 60%, αλλά για τα μη δομημένα δεδομένα μιας επιχείρησης ο ρυθμός αυτός φθάνει το 80%1 ; αυτό καθιστά ολοένα και πιο δύσκολο τη διαχείριση και την προστασία τους. Οι οργανισμοί βρίσκονται αντιμέτωποι με φαινομενικά ακατόρθωτους στόχους διαχείρισης των δεδομένων τους, έτσι ώστεν να μειώσουν τα κόστη, να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο και να επιτύχουν κανόνες συμμόρφωσης. Το IT δεν έχει στη διάθεσή του το επιχειρηματικό πλαίσιο των συγκεκριμένων δεδομένων και πρέπει να εμπλέξει τους κατόχους τους για να κατανοήσει την αξία τους. Παρόλα αυτά, η πρόκληση για την ΙΤ ομάδας μίας επιχείρησης να αντιληφθεί σε ποιον ανήκουν τα δεδομένα και πως αυτά χρησιμοποιούνται, μπορεί να επηρεάσει την δυνατότητα του ΙΤ να λειτουργήσει με συνθήκες data governance.


“Είναι δύσκολο για τους περισσότερους οργανισμούς να εντοπίσουν τους κατόχους των δεδομένων για την πλειοψηφία των μη δομημένων δεδομένων,” είπε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Manager, της Symantec Hellas. “Το Data Insight 3.0 επιτρέπει στους πελάτες όχι μόνο να πιστοποιούν τους κατόχους των δεδομένων αλλά και να αυτοματοποιεί τις διαδικασίες, έτσι ώστε να μειώνονται τα αποθηκευτικά κόστη διαχείρισης, να επιτυγχάνουν οι επιχειρήσεις την απαραίτητη κανονιστική συμμόρφωση και να διευκολύνουν την προστασία των δεδομένων, έτσι ώστε να μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών του οργανισμού για data governance.”


Το Symantec Data Insight αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με συνεχή έλεγχο της χρήσης των δεδομένων και επιτρέποντας την δημιουργία συμπερασμάτων βάση κανόνων για το data ownership. Η κατανόηση της χρήσης των δεδομένων επιτρέπει την αποτελεσματική λειτουργία διαχείρισης των μη δομημένων δεδομένων – διευκολύνοντας λειτουργίες όπως reclamation και chargeback. Με τον καθορισμό του data ownership, οι IT οργανισμοί μπορούν να εδραιώσουν ένα πλαίσιο συνεργασίας με την επιχείρηση, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους σε ότι αφορά στο data governance. Από την αρχική διάθεση του, η Symantec έχει διαπιστώσει ευρεία υιοθέτηση και χρήση του Data Insight με στόχο τη μείωση του κόστους, απλοποίηση της προστασίας κρίσιμων δεδομένων και εφαρμογή κανόνων συμμόρφωσης.


Τα αναλυτικά στοιχεία της χρήσης δεδομένων που προσφέρει το Symantec Data Insight όπως αύξηση δεδομένων, συχνότητα πρόσβασης, ανενενεργά δεδομένα και δραστηριότητα των χρηστών, αποτελούν θεμελιώδη προϋπόθεση για τη μείωση του αποθηκευτικού κόστους και τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών αποθήκευσης των μη δομημένων δεδομένων όπως τα reclamation, tiering, migration καθώς και αποθήκευση στο cloud και προγραμματισμός αποθηκευτικής χωρητικότητας. Η ταχύτατη ανάπτυξη των μη δομημένων δεδομένων και η σύγκλιση των Big Data αποδεικνύει ότι η πρόκληση για βέλτιστη λειτουργία είναι επιβεβλημένη. Το Data Insight είναι ειδικά σχεδιασμένο για να υποστηρίζει λειτουργίες διαχείρισης μεγάλης κλίμακας δεδομένων με την υψηλής διαβάθμισης αρχιτεκτονική του. Με βελτιώσεις σε collection, ευρετήρια και αλγόριθμους αναζήτησης, το Data Insight παρέχει ολοκληρωμένα analytics με αναβαθμισμένη απόδοση για μεγάλο όγκο δεδομένων.


Ενίσχυση της επιχείρησης
Το Symantec Data Insight βοηθά τα εξειδικευμένα στελέχη αποθηκευτικών μέσων, ασφάλειας και κανονιστικής συμμόρφωσης των ομάδων ΙΤ των επιχειρήσεων να παρέχουν στους κατόχους των δεδομένων καλύτερη διαχείριση και προστασία των μη δομημένων δεδομένων τους μέσω ενός νέου χαρακτηριστικού διαχείρισης.


·Data custodian management: Το Data Insight βοηθά στην αυτοματοποίηση του εντοπισμού και της διαχείρισης custodians σε μη δομημένα δεδομένα εντός της επιχείρησης. Το IT δεσμεύει αυτόματα τα custodians με αξιοποιήσιμη χρήση, δικαιώματα και αναφορές ταξινόμησης και analytics, δίνοντας τη δυνατότητα στην επιχείρηση να γίνει καλύτερος διαχειριστής των πόρων του οργανισμού.
·Διαχείριση της αύξησης των δεδομένων: Το Data Insight αυτοματοποιεί τις αξιολογήσεις των custodian σε ανενενεργά ή «ορφανά» δεδομένα, διευκολύνοντας τις ενέργειες αποκατάστασης των αποθηκευτικών μέσων, όπως η διαγραφή, η αρχειοθέτηση, ή το migration, ενώ παράλληλα βοηθά στη δημιουργία κατευθυντήριων οδηγιών για τη διατήρηση δεδομένων βασιζόμενο στο data ownership classification. Οι δυνατότητες ιδιοκτησίας και κατοχής στο Data Insight βοηθούν τους οργανισμούς να χτίσουν ένα consumption-based chargeback μοντέλο για να προωθήσουν το accountability για πιο αποδοτική χρήση των αποθηκευτικών μέσων.
·Προστασία εμπιστευτικών δεδομένων: Η Symantec συνεχίζει να ενδυναμώνει την ενοποίηση του Symantec Data Insight και του Symantec Data Loss Prevention. Χαρακτηριστικά όπως τα risk scoring και ειδοποιήσεις για ευαίσθητα δεδομένα, συνδυάζονται μέσω των χαρακτηριστικών content-awareness του Data Loss Prevention και της χρήσης του Data Insight και επιτρέπουν την ανάλυση τους, γεγονός που συμβάλλει στο να δοθούν προτεραιότητες στην αποκατάσταση των δεδομένων βάση των κινδύνων που διατρέχουν. Το χαρακτηριστικό custodian management του Data Insight βελτιστοποιεί την διαδικασία αποκατάστασης του ρίσκου, κάτι που είναι μεγάλης σπουδαιότητας λόγω της ταχύτατης ανάπτυξης των μη δομημένων δεδομένων.
·Διαχείριση της πρόσβασης σε δεδομένα: Μέσω της ενοποίησης του Data Insight με την σουίτα Aveksa Access Governance suite, οι οργανισμοί μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν επιχειρηματικές διαδικασίες που θα ελέγχουν ποιος έχει πρόσβαση σε βασικούς πόρους και δεδομένα σε όλη την επιχείρηση. Ενσωματώνοντας τις πληροφορίες ιδιοκτησίας και πρόσβασης που βρίσκονται στη λύση Data Insight με το σύστημα της Aveksa, οι οργανισμοί μπορούν πιο εύκολα και αποδοτικά να επιτύχουν συμμόρφωση και καλύτερη επιβολή των πολιτικών πρόσβασης.


Ολοκληρωμένη κάλυψη
Το Data Insight 3.0 διαθέτει ως χαρακτηριστικό πλέον την ενσωμάτωση με το Veritas Storage Foundation 6.0. Οι πελάτες που χρησιμοποιούν το Storage Foundation για file serving μπορούν τώρα να αξιοποιήσουν το Data Insight για τις ανάγκες διαχείρισης των δεδομένων τους. Το Data Insight χαρακτηρίζεται επίσης από βελτιωμένες λειτουργίες για NetApp network attached storage (NAS) και επιπλέον κάλυψη που υποστηρίζει πρωτόκολλα CIFS και NFS.


Το Data Insight παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε κορυφαίες πλατφόρμες όπως NetApp NAS, EMC NAS, Windows File Servers, Microsoft SharePoint, και Unix File Servers με το Veritas Storage Foundation file system. Επίσης, το Data Insight παρέχει υποστήριξη σε κορυφαία directory services,όπως ταMicrosoft Active Directory, LDAP, και NIS/NIS+.