Διάκριση “Advanced+” για το Kaspersky Anti-Virus 2012 στην On-Demand Δοκιμή Malware του έγκυρου, ανεξάρτητου, οργανισμού δοκιμών AV-Comparatives.

kaspersky-logoΗ Kaspersky Lab, κορυφαία εταιρεία ανάπτύξης λύσεων για την ασφαλή διαχείριση περιεχομένου και την προστασία από ηλεκτρονικές απειλές, ανακοινώνει ότι το Kaspersky Anti-Virus 2012 απέσπασε τη διάκριση “Advanced+”, την υψηλότερη δυνατή αξιολόγηση του έγκυρου, ανεξάρτητου, οργανισμού δοκιμών AV-Comparatives. Το κορυφαίο προϊόν της Kaspersky Lab έλαβε αυτή την αξιολόγηση, έπειτα από on-demand δοκιμή για τον εντοπισμό κακόβουλου λογισμικού και τις ψευδώς θετικές εγγραφές των προϊόντων anti-virus.


Στην on-demand δοκιμή, μια κλασική μέθοδο αξιολόγησης λύσεων anti-virus, ο οργανισμός AV Comparatives εξέτασε 20 γνωστά, ενημερωμένα, προϊόντα διαφόρων παρόχων. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2012, ενώ τα τελικά αποτελέσματα δημοσιοποιήθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Περίπου 200.000 πρόσφατα και διαδεδομένα δείγματα κακόβουλου λογισμικού χρησιμοποιήθηκαν στη δοκιμή. Το Kaspersky Anti-Virus 2012 εντόπισε με επιτυχία το 98,3% από αυτά. Κάποια από τα υπόλοιπα προϊόντα που εξετάστηκαν εντόπισαν μόλις το 85%, ενώ ο μέσος όρος ήταν στο 96,2%.


Τα 20 προϊόντα anti-virus δοκιμάστηκαν και ως προς τον αριθμό των ψευδώς θετικών εγγραφών που εμφάνισαν, δηλαδή για το πόσα από τα εκατοντάδες χιλιάδες καθαρά αρχεία αναφέρθηκαν εσφαλμένα ως κακόβουλα. Το Kaspersky Anti-Virus 2012 κατέγραψε μόλις μια ψευδώς θετική εγγραφή, κάτι που συνιστά ένα ακόμα εξαιρετικό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η υψηλότερη αξιολόγηση της δοκιμής είναι το “Few” (λίγες) και ότι ένα προϊόν μπορεί να την αποσπάσει, αν καταγράψει μέχρι και 15 ψευδώς θετικές εγγραφές. Κάποια από τα υπόλοιπα προϊόντα που εξετάστηκαν κατέγραψαν περίπου 50, λαμβάνοντας αξιολόγηση “Many” (πολλές). Αξίζει να αναφερθεί ότι η μοναδική ψευδώς θετική εγγραφή που σημείωσε το Kaspersky Anti-Virus 2012 διορθώθηκε άμεσα, ενώ η εμφάνιση μόλις μιας ψευδώς θετικής εγγραφής είναι εξαιρετικά σπάνιο αποτέλεσμα σε δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες.


Ο Nikita Shvetsov, Director of Anti-Malware Research της Kaspersky Lab, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ο οργανισμός AV-Comparatives βελτιώνει την ποιότητα των δοκιμών και πιστεύουμε ότι τα 200.000 αρχεία που χρησιμοποιήθηκαν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό δείγμα των πιο διαδεδομένων κακόβουλων λογισμικών σήμερα. Μια on-demand δοκιμή δεν αναδεικνύει όλες τις δυνατότητες ενός προϊόντος, αφού εξετάζει ένα συγκεκριμένο αριθμό τεχνολογιών anti-virus. Ακόμη κι έτσι όμως, φαίνεται ότι το Kaspersky Anti-Virus 2012 διαθέτει τεχνολογίες αιχμής που προστατεύον τους χρήστες από τις σύγχρονες ηλεκτρονικές απειλές.


Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της δοκιμής, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/fp/avc_fp_aug2011.pdf