Η λύση Kaspersky Internet Security χαρακτηρίστηκε ως Advanced+ στις Δυναμικές Δοκιμές του AV-Comparatives επιβεβαιώνοντας την ποιότητά της.

Kaspersky Internet Security 2012H Kaspersky Lab, μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης λύσεων για την ασφαλή διαχείριση περιεχομένου και την προστασία από ηλεκτρονικές απειλές, ανακοινώνει ότι το Kaspersky Internet Security έλαβε την πιστοποίηση «Advanced+» από ανεξάρτητη δοκιμή του AV-Comparatives. Η κορυφαία αυτή διάκριση, από το ανεξάρτητο, Ευρωπαϊκό εργαστήριο δοκιμών, βασίζεται στα αποτελέσματα της δυναμικής δοκιμής για το προϊόν στο σύνολο του, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2011.


Οι δοκιμές real-world του AV-Comparatives επικεντρώνονται στην αξιολόγηση όλων των τεχνολογιών που εφαρμόζονται σε μια λύση ασφαλείας. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2011, η AV-Comparatives πραγματοποίησε δοκιμές στις λύσεις Kaspersky Internet Security 2011 και Kaspersky Internet Security 2012. Τα προϊόντα ήταν ικανά να ενημερώσουν τις βάσεις δεδομένων ψηφιακών υπογράφων και να συμβουλεύονται το Kaspersky Security Network, που βασίζεται σε τεχνολογία cloud, καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής. Συνεπώς, οι δοκιμές του AV-Comparatives αντικατοπτρίζουν πραγματικά σενάρια που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι χρήστες.


Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, όλα τα προϊόντα ασφαλείας εκτέθηκαν σε συνολικά 2.480 διαφορετικές περιπτώσεις κακόβουλων λογισμικών και μολυσμένων ιστοσελίδων. Η λύση Kaspersky Internet Security εμπόδισε επιτυχώς το 98,2% των απειλών αυτών. Επίσης, αλλά 23 δείγματα κακόβουλου λογισμικού εντοπίστηκαν από τη λύση Kaspersky Internet Security και σε πραγματικές συνθήκες θα μπορούσαν να έχουν εμποδιστεί επιτυχώς μετά από την εμφάνιση μιας προειδοποίησης. Το εργαστήριο δοκιμών εξέτασε επίσης τα λογισμικά ασφαλείας από διαφορετικούς προμηθευτές για ψευδώς θετικές εγγραφές νόμιμων αρχείων και ιστοσελίδων. Ο αριθμός των ψευδών θετικών εγγραφών που προέκυψε από τη λύση Kaspersky Internet Security ήταν κάτω του μέσου όρου: Μόνο 5 από τα 2000 νόμιμα δείγματα εμποδίστηκαν λόγω ύποπτης συμπεριφοράς.


Ο Nikita Shvetsov, Director of Anti-Malware Research της Kaspersky Lab, δήλωσε: «Οι δυναμικές ή real world δοκιμές λογισμικών ασφαλείας αποτελούν πρόκληση τόσο για τους προμηθευτές όσο και για τα ανεξάρτητα εργαστήρια δοκιμών. Τα τελευταία, ασχολούνται καθημερινά με την πολύπλοκη διαδικασία της έκθεσης μηχανημάτων, με εγκατεστημένη λύση ασφαλείας, σε δεκάδες από τα τελευταία κακόβουλα προγράμματα και ιστοσελίδες. Η πρόκληση για τους προμηθευτές λογισμικού είναι να κατασκευάσουν μία λύση ασφαλείας που θα επιβαρύνει τους πόρους όσο το δυνατόν λιγότερο ενώ ταυτόχρονα θα εμποδίζει κάθε ύποπτη δραστηριότητα. Αυτές οι δύο προϋποθέσεις έρχονται συχνά σε αντίθεση, αλλά κρίνοντας από τα αποτελέσματα αυτής της ανεξάρτητης δοκιμής, μπορούμε να πούμε ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση για να πετύχουμε τη χρυσή τομή».