Η ομάδα χάκερ Lulz Security (Lulz Sec) αποφάσισε να σταματήσει τη δράση της εντελώς αιφνιδιαστικά.


LulzSec1Η Lulz Security ανακοίνωσε στο Twitter ότι αποσύρεται, χωρίς να δώσει κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η σχεδιασμένη δράση των 50 ημερών έληξε και ότι οι χάκερ της ομάδας ελπίζουν ότι επηρέασαν έστω και λίγους και ότι το «κίνημα» που ξεκίνησαν θα συνεχιστεί.


Η Lulz Security (LulzSec) θεωρείται ότι αποτελεί ελίτ τμήμα των Anonymous, που αποσχίστηκε από τον «κορμό» της εν λόγω ομάδας- η οποία έγινε γνωστή μετά την υπόθεση του WikiLeaks.


Βρετανοί αστυνομικοί είχαν συλλάβει 19χρονο στο σπίτι της οικογένειάς του στο Έσσεξ, ο οποίος θεωρείτο πως αποτελεί μέλος της Lulz Security. Ο Ράιαν Κλίρι ανακρίνεται από ερευνητές του τμήματος κυβερνοεγκλήματος της Σκότλαντ Γιαρντ. Η σύλληψή του αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας της βρετανικής αστυνομίας με το FBI, κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει σε αίτημα έκδοσης του 19χρονου στις ΗΠΑ.


Στις 19 Ιουνίου, η Lulz Security ανακοίνωσε την έναρξη της εκστρατείας Antisec, εναντίον κυβερνητικών συστημάτων. «Προτεραιότητά μας είναι να κλέψουμε και να διαρρεύσουμε απόρρητες κυβερνητικές πληροφορίες, όπως emails και αρχεία. Οι πρωταρχικοί μας στόχοι είναι τράπεζες και άλλα ιδρύματα υψηλού προφίλ» αναφέρεται σε δημοσίευση στην ιστοσελίδα της ομάδας.


O πιο πρόσφατος στόχος της Lulz Security ήταν η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Μ. Βρετανίας (UK Serious Organised Crime Agency- SOCA), της οποίας το site «έπεσε». Η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση denial of service. Σύμφωνα με ανακοίνωση της SOCA, το site «κατέβηκε» για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της επίθεσης στους πελάτες που φιλοξενούνται στον service provider της.