Η Cisco και οι συνεργάτες της εκτείνουν την επιρροή της κοινωνικής συνεργασίας μέσω νέου μοντέλου ανάπτυξης για την πλατφόρμα Cisco Quad.


CISCO_200Κατά τη διάρκεια του Enterprise 2.0 που διεξάγεται στη Βοστώνη, η Cisco ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα επιχειρησιακής συνεργασίας Cisco Quad θα προσφέρεται ως φιλοξενούμενο (hosted) και διαχειριζόμενο (managed) μοντέλο ανάπτυξης, που θα διατεθεί αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά μέσω της ACS (θυγατρική της Xerox), στην Ευρώπη μέσω της Logicalis UK, καθώς και στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία μέσω της Alphawest (θυγατρική της SingTel Optus).


Η νέα λύση, η οποία ταιριάζει σε πελάτες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αναπτύξουν ή να διαχειριστούν τις πλατφόρμες Cisco Quad από μόνοι τους, ενισχύει την ευελιξία με την οποία οι επιχειρήσεις υλοποιούν και χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, ενώ παράλληλα δημιουργεί επαγγελματικές υπηρεσίες και νέες ευκαιρίες για τους συνεργάτες.


Η Cisco ανακοίνωσε επίσης ότι, μέσω των συνεργατών που ασχολούνται με το inetgration, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενοποιήσουν την πλατφόρμα Cisco Quad στα υφιστάμενα συστήματα. Η Capgemini θα συμβουλεύει επιχειρήσεις σχετικά με το Cisco Quad, από τον καθορισμό των χρήσεων και των επιχειρησιακών στόχων για κοινωνική συνεργασία, την υλοποίηση και ενσωμάτωση της πλατφόρμας Quad στις διαδικασίες και στο περιβάλλον του πελάτη, καθώς και τη διακυβέρνηση και αποτελεσματική χρήση της πλατφόρμας.


Εξάλλου, η Cisco ανακοίνωσε την επόμενη έκδοση της πλατφόρμας Quad 2.5, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η ολοκλήρωσή της με κορυφαίες πλατφόρμες διαχείρισης περιεχομένου και instant messaging, κατασκευαστών όπως η EMC, η Microsoft και η IBM, καθώς και μία νέα φορητή εφαρμογή για την ταμπλέτα Cisco Cius™ που βασίζεται σε Android. Η πλατφόρμα Cisco Quad 2.5 διαθέτει μία ευρεία γκάμα δυνατοτήτων που βοηθούν τους τελικούς χρήστες να την προσαρμόσουν στις ανάγκες τους, καθώς και μία ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά ώστε να χρησιμοποιούνται από τον τελικό χρήστη.


Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες αναπτύσσουν την πλατφόρμα Cisco Quad, οι εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν εικονικές ομάδες εργασίας, να εντοπίζουν και να επικοινωνούν με συναδέλφους με τα ίδια ενδιαφέροντα ή εμπειρία, να μοιράζονται αρχεία ή video με μέλη ομάδων που εργάζονται σε παρεμφερείς τομείς, καθώς και να ξεκινούν γρήγορα βιντεοδιασκέψεις ή συζητήσεις μέσω chat.