Ένα νέο μοντέλο λήψης, διακίνησης και διαχείρισης της πληροφορίας στον κλάδο της υγείας παρουσίασε η Β. Ι. Αλμπάνης Α.Ε.


albanis 2011Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο συνέδριο “Shaping the Future of Healthcare in Greece”. Στο χώρο της υγείας η λήψη, η διακίνηση και η επιτόπου διαχείριση της πληροφορίας έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας, τη μείωση του ποσοστού του ανθρώπινου λάθους, καθώς και τη μείωση κόστους, όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Δημήτρης Βιδάλης, Διευθυντής Πωλήσεων της Β. Ι. Αλμπάνης.


Την παγκόσμια τάση της υιοθέτησης της ασύρματης τεχνολογίας από τα νοσοκομεία ακολουθεί και η Ελλάδα, με σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης. Σε αυτόν τον κλάδο δραστηριοποιείται η Β. Ι. Αλμπάνης με λογισμικό και συστήματα που προσφέρουν λύσεις προς όφελος των ασθενών, των γιατρών, των νοσηλευτών, των ιατρικών επισκεπτών και των ασφαλιστικών ταμείων.


Η χρήση της τεχνολογίας και πληροφορικής μέσω φορητών τερματικών εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια, μείωση της ανθρώπινης παρέμβασης και μείωση κόστους. Συγκεκριμένα με τη χρήση τεχνολογίας RFID (Radio Frequency Identification) είναι δυνατός ο άμεσος εντοπισμός και έλεγχος ευπαθών υλικών, ακριβών εξαρτημάτων και ιατρικών μηχανημάτων ακόμα και ανθρώπων (στην περίπτωση των νεογέννητων).


Η Β. Ι. Αλμπάνης παρουσίασε συγκεκριμένα case studies που έχουν εφαρμοστεί στο διεθνή χώρο, όπως είναι η φορητή χορήγηση φαρμάκων με barcodes καθώς και η διαχείριση εργαστηριακών εξετάσεων και συλλογή δειγμάτων με τη χρήση δικτύων υποδομής της Motorola, τα οποία είναι σε θέση να εφαρμόσει στην ελληνική αγορά η Β. Ι. Αλμπάνης.