Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Smart+Connected Communities, η Cisco ανακοίνωσε μία σειρά προϊόντων φύλαξης και ασφάλειας.


CISCO_200Οι λύσεις αυτές υποστηρίζονται από μία ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική medianet, η οποία βοηθάει πόλεις, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και συνεργάτες να μεταμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο προστατεύουν ανθρώπους, περιουσιακά στοιχεία και ζωτικής σημασίας υποδομή. Η φύλαξη και η ασφάλεια είναι θεμελιώδη στοιχεία της στρατηγικής Smart+Connected Communities της Cisco για την υποστήριξη της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής αλλαγής σε περιφερειακό επίπεδο. Η ανακοίνωση παρουσιάζει βελτιώσεις πολλών υπηρεσιών της Cisco, που είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να βοηθήσουν στη μετάβαση πελατών σε συστήματα φύλαξης και ασφάλειας βασιζόμενα σε IP.


Τα συστήματα αυτά καλύπτουν:
– Ενημερώσεις του Cisco Physical Access Manager, της εφαρμογής της Cisco για τη διαχείριση ενσωματωμένων λειτουργιών ασφάλειας στο δίκτυο IP. Ο Cisco Physical Access Manager περιλαμβάνει hardware όπως ανιχνευτές θύρας, κλειδαριές και βιομετρικές συσκευές σε εγκαταστάσεις και κτίρια γραφείων, προσφέροντας μία πλατφόρμα για την ενσωμάτωση με άλλα συστήματα Πληροφορικής.
– Βελτιώσεις του Cisco IP Interoperability and Collaboration System (IPICS), της ολοκληρωμένης λύσης της Cisco βασισμένης σε IP για την άμεση ανταπόκριση σε επείγοντα περιστατικά.
– Μία ολοκληρωμένη υπηρεσία Network Readiness Assessment για IP Video Surveillance, που θα βοηθήσει συνεργάτες της Cisco να αξιολογήσουν και να σχεδιάσουν καλύτερα τις δυνατότητες δικτύου των πελατών τους, ώστε να υποστηρίξουν πρότυπες και υψηλής ανάλυσης λύσεις video παρακολούθησης.


Οι νέες λύσεις ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις επιχειρήσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συμβάλλουν αποτελεσματικά και αποδοτικά στην εξομάλυνση των κινδύνων, στη συνεργασία σε κρίσιμες καταστάσεις και στην ενημέρωση σε σημαντικά ζητήματα.


Η ενσωματωμένη λύση φύλαξης και ασφάλειας προσφέρει προηγμένες δυνατότητες video surveillance, αλλά και εκμεταλλεύεται την ενσωμάτωση με υπηρεσίες που βασίζονται σε δίκτυο medianet για να υποστηρίξουν την άριστη ποιότητα video, ενώ αυτοματοποιούν πολλά ζητήματα διάταξης και ανάπτυξης.


Με την παροχή δυνατοτήτων server στην άκρη του δικτύου και την ενσωμάτωση ειδοποιήσεων, τόσο για τις συσκευές όσο και για σημαντικά ζητήματα, με τη δυνατότητα απόκρισης μέσω συστημάτων IP dispatch, οι παραπάνω λύσεις βοηθούν στην αντιμετώπιση μίας αυξανόμενης γκάμας απειλών και προκλήσεων που έχουν αντίκτυπο στην προμηθευτική αλυσίδα και στην οικονομία.