Σε επίσημη ανακοίνωση προέβη η Sony για τα χαρακτηριστικά των δύο ταμπλετών που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει.


S1_05_0426_2011Η Sony, βασιζόμενη σε δεκαετίες εμπειρίας στο σχεδιασμό προϊόντων τεχνολογίας, ανακοινώνει ότι εξελίσσει δύο tablet PC με αξεπέραστο design: το πρώτο, με κωδικό S1, ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει πλούσια ψυχαγωγία και το δεύτερο, με κωδικό S2, ιδανικό για εφαρμογές ασύρματης επικοινωνίας, αλλά και ψυχαγωγία. Το «Sony Tablet» θα είναι διαθέσιμο στην παγκόσμια αγορά από το φθινόπωρο του 2011.


Το «Sony Tablet» είναι εφοδιασμένο με την πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού Android 3.0, το οποίο έχει σχεδιαστεί για συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες, ειδικά για tablet PC. Και τα δύο tablet είναι συμβατά με συνδέσεις WiFi και WAN (3G/4G) και οι χρήστες, εκτός από το να πλοηγούνται στο διαδίκτυο ή να ελέγχουν τα e-mails τους, μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο, όπως βίντεο, παιχνίδια βιβλία και άλλες premium υπηρεσίες που προσφέρει το δίκτυο της Sony, κάθε στιγμή, όπου κι αν βρίσκονται.


S1_02_0426_2011Το S1 διαθέτει ένα πάνελ 9,4 ιντσών για να απολαμβάνετε την περιήγηση στο διαδίκτυο και πλούσιο ψηφιακό περιεχόμενο σε μεγάλη οθόνη. Ο σχεδιασμός του, με το κέντρο βάρους να βρίσκεται στη μια πλευρά, εξασφαλίζει σταθερότητα και εύκολη λαβή με το χέρι, καθώς επίσης και μια αίσθηση έλλειψης βάρους η οποία επιτρέπει άνετη, πολύωρη χρήση.


Το S2 διαθέτει δύο αναδιπλούμενες οθόνες των 5,5 ιντσών για εύκολη μεταφορά. Σε αντίθεση με τα άλλα tablets της αγοράς, ο πρωτοποριακός σχεδιασμός «dual screen» επιτρέπει στις δύο οθόνες, είτε να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν ως μία μεγάλη οθόνη, είτε να υποστηρίξουν διαφορετικές λειτουργίες, όπως η προβολή βίντεο στη μία και ο χειρισμός των πλήκτρων από την άλλη οθόνη.


S2_02_0426_2011Τo «Sony Tablet» προσφέρει μια εμπειρία ψυχαγωγίας στην οποία οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν διαδικτυακές υπηρεσίες, κάθε στιγμή, όπου κι αν βρίσκονται. Επίσης, στην κατηγορία φορητών συστημάτων, η ήδη ιδιαίτερα παραγωγική αγορά των υπολογιστών, αναμένεται να ακολουθήσει σταθερά ανοδική πορεία, ειδικότερα στις αναδυόμενες αγορές. Ως αποτέλεσμα, η Sony θα συνεχίσει να ενδυναμώνει τις σειρές των υπολογιστών VAIO, αλλά και να παρουσιάζει συνεχώς ανταγωνιστικότερα μοντέλα, τα οποία θα αποτελούν νέες, δελεαστικές προτάσεις για τη συγκεκριμένη κατηγορία.


Χαρακτηριστικά του «Sony Tablet»:
■ Σχεδιασμένο για να μεταφέρεται εύκολα και να είναι εύκολο στη χρήση
Με το κέντρο βάρους στη μία του πλευρά, το S1 με την οθόνη των 9,4 ιντσών, προσφέρει σταθερότητα και μια αίσθηση ελάχιστου βάρους, η οποία επιτρέπει άνετη, πολύωρη χρήση. Η διπλή οθόνη του S2 αποτελείται από δύο πάνελ των 5,5 ιντσών τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό σαν μια μεγάλη οθόνη για πλοήγηση στο διαδίκτυο και πολλές άλλες εφαρμογές. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικές λειτουργίες, καθώς οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ένα βίντεο στη μία οθόνη και να πληκτρολογούν εντολές στην άλλη, ή να ελέγχουν τα e-mails τους στη μία και να χρησιμοποιούν την άλλη σαν πληκτρολόγιο αφής.


S2_05_0426_2011■ Άψογη χρηστικότητα και απόδοση
Λόγω της τεχνολογίας άμεσης απόκρισης της Sony, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν ομαλή, άμεση λειτουργία της οθόνης αφής και γρήγορη, αποτελεσματική λήψη υλικού από το διαδίκτυο. Η σχεδίαση του πληκτρολογίου για τη μεγάλη οθόνη, κάνει επίσης ιδιαίτερα εύκολη την επικοινωνία με e-mail και SNS.


■ Πλούσιες επιλογές ψυχαγωγίας μέσω διαφόρων διαδικτυακών υπηρεσιών
Μέσω της πλατφόρμας Qriocity η οποία προσφέρει υπηρεσίες μουσικής και βίντεο, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν πλούσιο περιεχόμενο μουσικής και βίντεο. Επίσης, μέσω της PlayStation®Suite, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν έναν κόσμο βιντεοπαιχνιδιών υψηλής ποιότητας από την πρώτη γενιά των τίτλων PlayStation®. Επιπλέον, μπορούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά βιβλία από το Reader Store και να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε από τα δύο tablets ως συσκευές ανάγνωσης. Η ενσωμάτωση διαφόρων υπηρεσιών επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν στιγμές ψυχαγωγίας, όπου και αν βρεθούν. Ακόμη, το «Sony Tablet» είναι εφοδιασμένο με λειτουργίες οργάνωσης περιεχομένου για εύκολη πρόσβαση στα αρχεία σας.


■ Λειτουργία τηλεχειριστηρίου με συσκευές AV
Οι χρήστες του «Sony Tablet», μπορούν να χειριστούν συσκευές οικιακής ψυχαγωγίας και να απολαύσουν ψηφιακό περιεχόμενο με νέους τρόπους. Το S1 χρησιμοποιεί τεχνολογία υπέρυθρης δέσμης και λειτουργεί ως «universal» τηλεχειριστήριο για μια σειρά από συσκευές AV, όπως οι τηλεοράσεις της σειράς BRAVIA. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τις τηλεοράσεις τους, να αλλάξουν κανάλι και να ρυθμίσουν την ένταση. Επίσης, λόγω της συμβατότητας του «Sony Tablet» με το πρωτόκολλο DLNA, οι χρήστες μπορούν να προβάλλουν δικό τους περιεχόμενο στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης, ή να ακούν την αγαπημένη τους μουσική από σύστημα ασύρματων ηχείων.


Το 2010, η Sony διέθεσε στο κοινό τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Qriocity», η οποία επιτρέπει τη σύνδεση πολλών από τις συσκευές Sony που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, με θετική πορεία στην διεθνή αγορά. Επίσης, η Sony Computer Entertainment διαθέτει διαφόρων ειδών περιεχόμενο και υπηρεσίες για τους χρήστες του PlayStation μέσω του PlayStation®Network, το οποίο διαθέτει πάνω από 75 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε όλο τον κόσμο (σύμφωνα με στοιχεία της 20ης Μαρτίου 2011).


Ταυτόχρονα, η Sony θα συνεχίσει να ανακοινώνει την κυκλοφορία συσκευών διαφόρων τύπων, οι οποίες θα κάνουν χρήση αυτών των υπηρεσιών. Από τις αρχές του 2011, η Sony Computer Entertainment ανακοίνωσε το φορητό σύστημα ψυχαγωγίας επόμενης γενιάς με το κωδικό όνομα NGP. Επίσης, η Sony Ericsson Mobile Communications κυκλοφόρησε στην αγορά το «Xperia™PLAY».


Με την ίδρυση του τμήματος Consumer Products and Services Group τον Απρίλιο του 2011, η Sony θα εστιάσει στην επιτάχυνση της εξέλιξης καινοτόμων προϊόντων επόμενης γενιάς, με στόχο να προωθήσει ένα νέο lifestyle, ενοποιώντας τις υπηρεσίες hardware και διαδικτύου.