Αυξημένα κατά 3% ήταν τα έσοδα γ΄ τριμήνου της Vodafone Group σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


VodafoneΑναλυτικότερα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 11,89 δισ. στερλίνες (19,25 δισ. δολάρια). Οι ταμειακές ροές υποχώρησαν 39,9% στις 1,1 δισ. στερλίνες. Ο όμιλος επιβεβαίωσε τις προοπτικές για τη χρήση του 2011, και ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να περιμένει πως το περιθώριο των EBITDA θα υποχωρήσει σε σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό από ό,τι πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στο υψηλότερο όριο της προηγούμενης πρόβλεψης των 11,8-12,2 δισ. στερλίνων.


Τα έσοδα της Vodafone Ελλάδος
Η ύφεση και η ταυτοποίηση έφεραν μείωση πελατών και εσόδων στην Vodafone Ελλάδος για το τρίμηνο Οκτωβρίου 2010 – Ιανουαρίου 2011. Η μείωση των συνδρομητών έφθασε στις 822 χιλιάδες, όμως το σημείο που είναι πιο ανησυχητικό είναι η γενική ανάσχεση της ζήτησης υπηρεσιών πέραν των φωνητικών κλήσεων για όλη την αγορά κινητής τηλεφωνίας. Η τάση αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί στο σύνολο της αγοράς κινητής τηλεφωνίας.


Η μείωση της πελατειακής βάσης στους 4,14 εκατ. συνδρομητές αποδίδεται κυρίως στην ταυτοποίηση των καρτοκινητών, που μείωσε σημαντικά τον αριθμό των συνδέσεων και των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που συνεχίζεται λόγω της οικονομικής ύφεσης. Όμως παρά την ύφεση, το μέσο έσοδο ανά πελάτη (ARPU) παρουσίασε μικρή αύξηση στο διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου από τα 6,3 ευρώ στα 16,5 ευρώ. Το ARPU στην καρτοκινητή είναι σταθερό στα 4,7 ευρώ από 4,6 ευρώ. Αντίθετα, το ARPU των συμβολαίων μειώθηκε στα στα 37,6 ευρώ έναντι 41,4 ευρώ. Η μείωση αποδίδεται κυρίως στα νέα οικονομικά προγράμματα της εταιρείας.