H Nova δείχνει 2 ταινίες σε πρώτη προβολή την Κυριακή 9 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και σε High Definition.


novalogoheaderΔείτε την Κυριακή στις 22:00 το blockbuster «Τζούλι και Τζούλια», με τη Μέριλ Στριπ και τους Έιμι Ανταμς, Στάνλεϊ Τούτσι, Κρις Μεσίνα. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία – βασισμένη στα best selling απομνημονεύματα «Julie&Julia» και το «Μy life in France» – της Τζούλιας Τσάιλντ, η οποία το 1948 μετακόμισε στο Παρίσι, όταν ο σύζυγός της πήρε μετάθεση και το ακούραστο πνεύμα της αναζήτησε χώρο για να δημιουργήσει… στην κουζίνα!


Πενήντα χρόνια αργότερα, η Τζούλι Πάουελ κοντεύει τα 30 και αντιμετωπίζει ένα αδιέξοδο: ενώ όλες της οι φίλες καταξιώνονται, εκείνη βρίσκεται κολλημένη σε μια βαρετή δουλειά. Έτσι, αποφασίζει να αφιερώσει την ενέργεια της σε ένα τρελό σχέδιο: να μαγειρέψει και τις 524 συνταγές του βιβλίου της Τζούλια Τσάιλντ μέσα σε ένα χρόνο, γράφοντας παράλληλα ένα blog με τις εμπειρίες της.


Για τις ανάγκες της ταινίας τόσο η Μέριλ Στρίπ όσο και η Έιμι Ανταμς έκαναν μαθήματα στις… τεχνικές της γαλλικής κουζίνας. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε σε ζητήματα αυθεντικότητας και για αυτό οι παραγωγοί συνεργάστηκαν στενά με τη σύμβουλο μαγειρικής Σούζαν Σπάντζεν και έναν από τους πιο γνωστούς σεφ στο Μανχάταν.


Η ερμηνεία της Μέριλ Στρίπ, της χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα Α’ γυναικείου ρόλου σε κωμωδία καθώς και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ στην ίδια κατηγορία.


Τη Δευτέρα στις 22:00 παρακολουθείστε ένα ακόμη blockbuster «Ο Εκλεκτός».


Μια ατμοσφαιρική, post-apocalyptic ταινία με τον βραβευμένο με Όσκαρ, Ντένζελ Ουάσινγκτον, στο ρόλο ενός μοναχικού ταξιδιώτη που σε μια μετά – αποκαλυπτική εποχή στην Αμερική αγωνίζεται για την προστασία ενός ιερού βιβλίου που περιέχει μυστικά για το μέλλον και τη σωτηρία της ανθρωπότητας.


Η φωτογραφία και η σκηνοθεσία των αδελφών Χιούζ, βοηθούν στη δημιουργία μιας καθ’ όλα πειστικής σκοτεινής ατμόσφαιρας. Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ρόλου του παρακολούθησε μαθήματα πολεμικών τεχνών από τον μαθητή του Μπρους Λί, Νταν Ινοσάντο.


Εξαιρετικές ερμηνείες στην ταινία από τους Γκάρι Όλντμαν και Μίλα Κούνις.