Τα Public, ενισχύουν την παρουσία τους στην κατηγορία του παιδικού παιχνιδιού με μια σειρά διαδραστικών εργαστηρίων ρομποτικής STEAM.

Για το σκοπό αυτό συνεργάζονται με την εταιρεία blast (build and learn art • science • technology), ιδρυτής της οποίας είναι ο Βασίλης Χρυσανθακόπουλος, διεθνώς αναγνωρισμένος σχεδιαστής ρομποτικής και freelance Lego designer, μέλος της ομάδας επιστημόνων που συμβάλλει στην ανάπτυξη της ρομποτικής πλατφόρμας Lego Mindstorms.

Όλα ξεκίνησαν με το STEM, ακρωνύμιο για τους όρους  που αντιστοιχούν στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά και πρωτοεμφανίσθηκε το 2001. Τα παιχνίδια STEM σχεδιάστηκαν με γνώμονα αυτή την εκπαιδευτική τάση για να εισαχθούν νέοι τομείς στα πεδία δράσης των παιδιών και ήρθαν για πρώτη φορά στα Public το 2014. Η τάση STEM όντας δυναμική έγινε ακόμα πιο καινοτόμα και δημιουργική με την προσθήκη της Τέχνης (Art).

Έτσι δημιουργήθηκε το STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) το οποίο αποτελεί μια απόλυτα ολοκληρωμένη πρόταση και περιλαμβάνει όλα τα πεδία γνώσης και δημιουργικότητας για τους μικρούς μας φίλους στα πεδία των επιστημών και των τεχνών!

public_steam_1

Ακολουθώντας πιστά τις  πρωτοποριακές τάσεις σε όλους τομείς, τα Public έφεραν στην Ελλάδα τα παιχνίδια STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνη και Μαθηματικά): Επιτραπέζια, παιχνίδια κατασκευών, πειράματα, παζλ, παιχνίδια ρομποτικής και άλλα πολλά παιχνίδια STEAM σας περιμένουν στα καταστήματα Public σε όλη την Ελλάδα και στο public.gr από 2.99€.

Με στόχο την κατάκτηση γνώσεων και εμπειριών μέσα από πρακτικά παραδείγματα, την αξιοποίηση, καλλιέργεια και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων και την εύρεση λύσεων, τα Public ξεκινούν από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 και κάθε Παρασκευή, εργαστήρια ρομποτικής με εισηγητή τον Βασίλη Χρυσανθακόπουλο και την ομάδα ειδικών της blast, στο κατάστημα Public στο The Mall Athens. Όλα τα sessions απευθύνονται σε παιδιά από 8 έως 16 ετών και έχουν διάρκεια 2 ώρες. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr.

public_steam_2

Τα εργαστήρια χωρίζονται σε 3 θεματικές:

Στα μαθήματα blast robotics design, χρησιμοποιώντας την κορυφαία πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής Lego Mindstorms και πλήθος τεχνικών εργαλείων, κατασκευών και τεχνολογικών υλικών, τα παιδιά καλούνται να δράσουν απολύτως μεθοδικά και ομαδικά προκειμένου να αναλύσουν και να δώσουν τεκμηριωμένες λύσεις σε αποστολές υψηλής πολυπλοκότητας.

Στο blast architecture, τα παιδιά, δουλεύοντας ομαδικά, θα δημιουργήσουν αντικείμενα, κτίρια και πόλεις με βάση ένα σενάριο. Χρησιμοποιώντας το σετ Lego Architecture Studio και άλλα τουβλάκια Lego , θα χτίσουν, θα βελτιώσουν τις κατασκευές τους, θα ανταλλάξουν ιδέες και θα συνδυάσουν γνώσεις αρχιτεκτονικής, αισθητικής, μηχανικής και όχι μόνο!
Στο blast robot sumo, τα παιδιά καλούνται να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν αυτόνομα ρομπότ παλαιστές “sumo”, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής Lego MINDSTORMS. Το διαγωνιστικό σκέλος του κάθε session θα περιλαμβάνει και ανοιχτούς για το κοινό αγώνες, όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετάσχει με το δικό του ρομπότ!

public_steam_%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%b1%ce%bd%ce%b8%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82_2

Το καλύτερο; Μόνο για τις μέρες που θα πραγματοποιούνται τα εργαστήρια στο Public The Mall Athens και μόνο για αγορές στο συγκεκριμένο κατάστημα μπορείτε να βρείτε τα STEAM παιχνίδια της VEX με 30% έκπτωση! Τα παιχνίδια της VEX είναι βραβευμένα από τον παγκόσμιο θεσμό «Τoy Awards 2015» και διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους. Για παράδειγμα, η εξάποδη αράχνη, HexBug VEX Robotics Spider, αποτελεί εξαιρετικό δείγμα ρομποτικής και μηχανικής.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι περιλαμβάνει πάνω από 350 κομμάτια και έναν κεντρικό εγκέφαλο που το διατηρεί σε λειτουργία, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα για την εφαρμογή 64 διαφορετικών παραλλαγών προγραμματισμού αυτόνομης κίνησης. Επιπλέον, το ρομπότ μπορεί να βαδίζει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χάρη στα 6 του πόδια, τον ΙR (infrared) αισθητήρα απόστασης που διαθέτει ,τη μονάδα LED και το κεφάλι του που περιστρέφεται 360ο.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από τις 30 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή του μήνα στις 18.30 μμ μέχρι τις 02 Δεκεμβρίου στο κατάστημα Public στο The Mall Athens.