H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε την συνεργασία της ως «associate member» του οργανισμού «Competitive Carriers Association» (CCA) των Η.Π.Α., ο οποίος συνδέει περίπου 100 παροχους τηλεπικοινωνιών και περισσότερους από 150 προμηθευτές ασύρματων τεχνολογιών.

Στις αρχές του έτους, η εταιρία ανακοίνωσε τη διάθεση της λύσης StreetNode™ για 4G small-cell backhaul, η οποία είναι συμβατή με τις προδιαγραφές FCC των Η.Π.Α. και λειτουργεί στις συχνότητες των 28 GHz και 60 GHz. Το StreetNode  είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές προκλήσεις των δικτύων στις αστικές περιοχές με εγκατάσταση πάνω σε υπάρχουσες υποδομές, όπως σηματοδότες, κολώνες φωτισμού, στάσεις λεωφορείων καθώς και επιφάνειες κτηρίων ενσωματώνοντας μοναδικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες αυτο-ευθυγράμμισης κεραίας και απλουστευμένης θέσης σε λειτουργία.

Το StreetNode επιτρέπει αρχιτεκτονικές ασύρματης δικτύωσης small-cell backhaul λειτουργώντας τόσο ως σημειακή (Point-to-Point) όσο και ως πολυσημειακή (Point-to-MultiPoint) πλατφόρμα με λειτουργία που καθορίζεται από λογισμικό (software-defined radio) και χωρίς αλλαγές στον εξοπλισμό ή το λογισμικό. Ελεγχόμενο από ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης SON (Self-Organizing Network), το οποίο απλουστεύει τη διαδικασία θέσης σε λειτουργία, διασφαλίζει την απρόσκοπτη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας και αυτοματοποιεί τη βελτιωμένη λειτουργία, το StreetNode™ δύναται να συνδεθεί στο δίκτυο εντός ολίγων λεπτών.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που εντάσσουμε ως μέλος του οργανισμού μας την Intracom Telecom η οποία διαθέτει προηγμένη τεχνολογία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων των 4G δικτύων με λύσεις τύπου Small Cell Backhaul απαραίτητες για τους παρόχους», δήλωσε ο Steven Κ. Berry, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του CCA. «Είμαι βέβαιος ότι τα μέλη μας θα επωφεληθούν από αυτές τις νέες υπηρεσίες και την καινοτομία της Intracom Telecom για την ενίσχυση των δυνατοτήτων των δικτύων τους».

Ο κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την συνεργασία αυτή και προσβλέπουμε σε μια αμοιβαία ανταλλαγή χρήσιμων πληροφοριών που στόχο έχουν την επίλυση των τρεχουσών αναγκών LTE/ 4G των παρόχων και την ομαλή μετάβαση τους σε δίκτυα επόμενης γενιάς. Η συμβατή με τις προδιαγραφές FCC των Η.Π.Α σειρά προϊόντων μας, στη ζώνη συχνοτήτων 60 GHz, αποτελεί ιδανική επιλογή για υλοποιήσεις δικτύων 5G, προσφέρει την υψηλότερη χωρητικότητα στην αγορά που υπερβαίνει τα 1,6 Gbit/s και ανταποκρίνεται με επιτυχία στις αυξημένες ανάγκες για bandwidth των δικτύων».