Ένα κοπάδι κατσίκες καλούνται να αντικαταστήσουν τις βενζινοκίνητες χλοοκοπτικές μηχανές στις εγκαταστάσεις της Google

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση καταφεύγει η Google προκειμένου να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
H εταιρεία-κολοσσός αποφάσισε να αντικαταστήσει τις βενζινοκίνητες χλοοκοπτικές μηχανές με ένα κοπάδι από κατσίκες.
Συγκεκριμένα, η περιποίηση του γκαζόν έξω από τα κεντρικά της γραφεία στη Σίλικον Βάλεϊ ανατέθηκε στη νεοσύστατη εταιρεία California Grazing, η οποία εμπιστεύεται 200 περίπου κατσίκες για εργασίες όπως το κούρεμα του γκαζόν ή ο έλεγχος ζιζανίων και θάμνων που μπορεί να πάρουν φωτιά τους καλοκαιρινούς μήνες.
«Ένας βοσκός φέρνει περίπου 200 κατσίκες που περνούν περίπου μια εβδομάδα μαζί μας εδώ στη Google, βόσκοντας το γρασίδι και λιπαίνοντας ταυτόχρονα το έδαφος» εξηγεί ανάρτηση στο επίσημο ιστολόγιο της εταιρείας. http://googleblog.blogspot.com/2009/05/mowing-with-goats.html
«Μας κοστίζει περίπου όσο και το κούρεμα, αλλά είναι πολύ πιο χαριτωμένο να παρακολουθεί κανείς τις κατσίκες από ό,τι τις μηχανές κουρέματος του γκαζόν».
Το κοπάδι συνοδεύεται από το τσοπανόσκυλο Τζεν, ράτσας κόλεϊ.
