Η Δ. & Ι. Δαμκαλίδης ΑΕ ανακοινώνει την επίσημη συνεργασία της Nikon με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας μέσω της υποστήριξης του Φωτογραφικού Μαραθώνιου της Αθήνας που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2016.

Το Athens Photo Marathon, αποτελεί τη μεγαλύτερη φωτογραφική διοργάνωση διαγωνιστικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και με μότο “We are all photographers” καλεί τους ενθουσιώδεις φίλους της φωτογραφίας να περιηγηθούν για έξι ώρες στην Αθήνα και να αποδώσουν με την δική τους φωτογραφική ματιά τέσσερα αστικά θέματα.

Η πόλη αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για τη λήψη πραγματικά εντυπωσιακών και μοναδικών φωτογραφικών στιγμιοτύπων από την αστική καθημερινότητα. Η Nikon πιστεύει ότι θα αποτελέσει έμπνευση για όλους τους φωτογράφους και τους λάτρεις της φωτογραφίας ανεξαρτήτως επιπέδου τεχνικών γνώσεων, ώστε να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν σε αυτόν τον μαραθώνιο πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που θα εκφράζουν την προσωπική ματιά τους για την πόλη.

Ειδικά καταρτισμένη επιτροπή θα επιλέξει την καλύτερη συμμετοχή που θα κερδίσει ένα kit DSLR φωτογραφικής μηχανής
▪ Nikon D7200 με φακό 18-140mm VR
Επίσης, το κοινό θα επιβραβεύσει τις τρεις καλύτερες συμμετοχές που θα κερδίσουν ένα από τα παρακάτω kit DSLR φωτογραφικών μηχανών
▪ Nikon D7200 με φακό 18-140mm VR
▪ Nikon D5500 με φακό AF-P 18-55mm VR
▪ Nikon D3300 με φακό AF-P 18-55mm VR
για απόλυτη ποιότητα εικόνας και δημιουργικό έλεγχο. Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν θεματικά βραβεία και έπαινοι της επιτροπής.

Το Athens Photo Marathon θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, με σημείο εκκίνησης το Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Πειραιώς) και διάρκεια 11:00πμ έως 18:00μμ. Το φωτογραφικό δρώμενο θα ολοκληρωθεί με την ανάδειξη των καλύτερων συμμετοχών και την έκθεση των φωτογραφιών που διακρίθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη, κατά τη διάρκεια του Athens Photo Festival 2017.

Την ημέρα του φωτογραφικού μαραθώνιου, στο Μουσείο Μπενάκη -χώρο εκκίνησης και τερματισμού του μαραθώνιου- θα εκτίθενται προϊόντα Nikon και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις πρωτοποριακές επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές και φακούς της Nikon, να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες που ενσωματώνουν και να λάβουν πληροφορίες για τα προϊόντα από τους εξειδικευμένους εκπροσώπους τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας μας. Πιστεύουμε ότι το Athens Photo Marathon είναι μια εκπληκτική ευκαιρία να παρουσιάσουμε την απόδοση της ανώτερης ποιότητας του εξοπλισμού μας και να δείξουμε σε όλους πόσο συναρπαστική μπορεί να γίνει η τέχνη της φωτογραφίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή δωρεάν στο site της διοργάνωσης www.photomarathon.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Nikon, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.nikon.gr