Η Panda αλλάζει τα δεδομένα και κυκλοφορεί το πρώτο δωρεάν Cloud-Based Antivirus με Thin-Client Protection

panda

Η Panda Security, κορυφαίος προμηθευτής λύσεων ασφάλειας ΙΤ, ανακοίνωσε την παγκόσμια κυκλοφορία της δοκιμαστικής έκδοσης του Panda Cloud Antivirus, του πρώτου και μοναδικού δωρεάν cloud-based thin-client antivirus της βιομηχανίας με 50% λιγότερη επίδραση στην απόδοση του υπολογιστή σε σύγκριση με το μέσο όρο. Οι καταναλωτές μπορούν να προβούν στην λήψη του δωρεάν προϊόντος από την ιστοσελίδα http://www.cloudantivirus.com.

Με το Panda Cloud Antivirus, η Panda Security εισάγει ένα νέο μοντέλο προστασίας που χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική ‘thin-client agent and server’, η οποία επεξεργάζεται και εμποδίζει το malware αποτελεσματικότερα από ότι τα τοπικά εγκατεστημένα προϊόντα τα οποία βασίζονται στα αρχεία υπογραφών. Μετακινώντας ολόκληρη τη διαδικασία ανίχνευσης και προσδιορισμού του malware στο cloud και με την εφαρμογή των μη-παρεισφρητικών τεχνικών παρεμπόδισης στην αρχιτεκτονική των client, το Panda Cloud Antivirus είναι σε θέση να παρέχει προηγμένη προστασία ενάντια στους νέους και άγνωστους ιούς με έναν πολύ ελαφρύ ‘thin-client agent’ που καταναλώνει ελάχιστους πόρους του υπολογιστή.

Τα παραδοσιακά προϊόντα antivirus για υπολογιστές στηρίζονται στις πολλαπλές τοπικά εγκατεστημένες τεχνολογίες που παρεμποδίζουν κάθε αρχείο σε διαφορετικά στρώματα (σημεία εισόδου, αρχεία συστήματος και εκτέλεση) και τα ανιχνεύουν χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές (antivirus, ευρετικός έλεγχος, αποτροπή παρείσφρησης, ανάλυση συμπεριφοράς κ.λπ.). Αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την βαριά χρήση των τοπικών πόρων μνήμης του υπολογιστή και του επεξεργαστή, επιδρώντας έτσι αρνητικά στην απόδοσή του. Ο ‘thin-client agent’ του Panda Cloud Antivirus εισάγει μια νέα φιλοσοφία για on-access asynchronous cloud-scanning. Συνδυάζει τις τοπικές τεχνολογίες ανίχνευσης με την cloud-ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο για να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα ελαχιστοποιώντας παράλληλα την κατανάλωση πόρων. Αυτό το βελτιστοποιημένο μοντέλο εμποδίζει τα κακόβουλα προγράμματα καθώς επιχειρούν να εκτελεστούν, ενώ διαχειρίζεται τις λιγότερο επικίνδυνες ενέργειες διαμέσω των μη-παρεισφρητικών ελέγχων που υλοποιούνται στο background.

Το Panda Cloud Antivirus περιλαμβάνει τοπικό και απομακρυσμένο antivirus, anti-spyware, anti-rootkit, ευρετικό έλεγχο και goodware cache, καταναλώνοντας μόνο κατά μέσο όρο 17 ΜΒ της μνήμης RAM και 50% της επίδρασης στην απόδοση του υπολογιστή σε σύγκριση με το μέσο όρο.

Χρησιμοποιώντας την ιδιόκτητη τεχνολογία cloud computing της Panda την αποκαλούμενη Συλλογική Νοημοσύνη, το Panda Cloud Antivirus εκμεταλλεύεται τη γνώση της παγκόσμιας κοινότητας της Panda με εκατομμύρια χρήστες για να προσδιορίσει αυτόματα και να ταξινομήσει τους νέους τύπους malware σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Κάθε νέο αρχείο που παραλαμβάνεται από την Συλλογική Νοημοσύνη ταξινομείται αυτόματα μέσα σε λιγότερο από έξι λεπτά. Οι κεντρικοί υπολογιστές της Συλλογικής Νοημοσύνης λαμβάνουν αυτόματα και ταξινομούν πάνω από 50.000 νέα δείγματα καθημερινά. Επιπλέον, το σύστημα Συλλογικής Νοημοσύνης της Panda συσχετίζει πληροφοριακά στοιχεία malware που συλλέγονται από κάθε υπολογιστή για να βελτιώνει συνεχώς την προστασία για την κοινότητα των χρηστών.

“Αληθινά πιστεύουμε ότι το Panda Cloud Antivirus αντιπροσωπεύει ένα άλμα στην προστασία πέρα από την παραδοσιακή προσέγγιση στην αρχιτεκτονική προστασιών antivirus”, επισημαίνει ο Juan Santana, CEO της Panda Security. “Το Panda Cloud Antivirus προσφέρει στους καταναλωτές την λύση την οποία αληθινά μπορεί κάποιος ‘να εγκαταστήσει και να ξεχάσει’ παραδίδοντας την γρηγορότερη προστασία της βιομηχανίας ενάντια στο πλέον πρόσφατο malware με κυριολεκτικά την μισή επίδραση στην απόδοση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε να το διαθέτουμε σήμερα δωρεάν, γιατί με αυτόν τον τρόπο η Panda ανταποδίδει στην κοινότητα και μεγαλώνει το δίκτυο της Συλλογικής Νοημοσύνης έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε ακόμα μεγαλύτερη προστασία σε όλους τους πελάτες”.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να προβείτε στην λήψη του προϊόντος, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.cloudantivirus.com.