“Καλύτερη Superzoom Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή” η Cyber-shot DSC-HX1 και “Καλύτερος expert φακός” ο 70-400 mm F 4-5.6 G SSM DSLR.

Sony Cyber-shot DSC-HX1

Sony Cyber-shot DSC-HX1

Η κριτική επιτροπή των πιο έγκυρων και αναγνωρισμένων βραβείων της φωτογραφικής βιομηχανίας επέλεξε την Sony Cyber-Shot DSC-HX1 ως «Καλύτερη  Superzoom Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή για το 2009» (Best Superzoom D-Camera in 2009 ). Η ανακοίνωση της επιτροπής έχει ως εξής:

«Η Sony Cyber-Shot DSC-HX1 μπορεί να κάνει πανοραμικές λήψεις έως και με γωνία 224 μοιρών με το πάτημα ενός κουμπιού και μια περιστροφική κίνηση. Είναι η πρώτη συμπαγής (ή compact) φωτογραφική μηχανή της εταιρείας που χρησιμοποιεί την τεχνολογία του αισθητήρα CMOS ‘Exmor’ της Sony, η οποία της επιτρέπει να επιτυγχάνει συνεχή λήψη με ταχύτητα 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε ανάλυση 9,1 megapixel και να βιντεοσκοπεί σε 1080p HD. Η μηχανή διαθέτει επίσης τεχνολογία οπτικού zoom 20x δανεισμένη από την σειρά φακών ‘G’ lens, η οποία μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμη μόνον σε μηχανές της σειράς ‘alpha’».

Παράλληλα, ο φακός DSLR 70-400 mm F4-5.6 G SSM της Sony απέσπασε την διάκριση ‘expert’ και βραβεύτηκε ως ο ‘Best Expert Lens in 2009’. Η ανακοίνωση της επιτροπής έχει ως εξής:

«Με 18 οπτικά στοιχεία σε 12 ομάδες, περιλαμβανομένων και 2 φακών ED, με μηχανισμό SSM (Super Sonic Motorisation SSM) και με συνολικό βάρος 1,5 κιλό, αυτός ο zoom φακός της σειράς ‘G’ της Sony αξίζει την διάκριση του ‘expert’. Σε ένα όμορφο ασημί φινίρισμα και συμπαγή κατασκευή, έχει εξαιρετικά ποιοτικά αποτελέσματα με διάφραγμα f/4. Κυκλικό άνοιγμα διαφράγματος, χαμηλός λόγος παραμόρφωσης, μη ορατό βινιετάρισμα και αμελητέα χρωματική εκτροπή είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το πορτραίτο αυτού του ποιοτικού τηλεφακού.»


Cybershot DSCHX1

Η πλούσια εξοπλισμένη Cyber-shot HX1 συνδυάζει μεγάλη ταχύτητα λήψεων και διευρυμένες δημιουργικές δυνατότητες σε μια όμορφα σχεδιασμένη και εύκολη στην χρήση φωτογραφική μηχανή.

Στο εσωτερικό της υπάρχει ένας υπερ-ευαίσθητος αισθητήρας CMOS των 9,1 megapixel ο οποίος περιορίζει τον ψηφιακό θόρυβο της εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπως κατά το σούρουπο ή σε εσωτερικούς χώρους με ανεπαρκή φωτισμό. Θα διαπιστώσετε την διαφορά όταν πάρετε τις ευκρινείς εικόνες με τα φυσικά χρώματα, ενώ φωτογραφήσατε χωρίς φλας και χωρίς τρίποδο. Είναι η πρώτη ψηφιακή compact φωτογραφική μηχανή στον κόσμο με την δυνατότητα συνεχούς φωτογράφισης με ταχύτητα 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο (10 fps) σε πλήρη ανάλυση*: δηλαδή είναι πιο γρήγορη και από πολλές επαγγελματικές μηχανές DSLR. Υπάρχουν επίσης δύο νέες λειτουργίες για φωτογράφιση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, οι οποίες αυτόματα -με την υπέρθεση των εικόνων μιας ριπής από 6 καρέ- δημιουργούν μια εκπληκτική εικόνα. Η ΗΧ1 είναι, επίσης, η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή στον κόσμο με το σύστημα λήψης πανοραμικών εικόνων Sweep Panorama*. Αυτή η νέα λειτουργία μοντάρει διαδοχικά καρέ από μια ριπή υψηλής ταχύτητας και δημιουργεί μια υπερευρυγώνια εικόνα υψηλής ανάλυσης. Απλά πιέστε το κουμπί του κλείστρου μια φορά και περιστρέψτε την μηχανή για να δημιουργήσετε πανοραμικές εικόνες.


Φακός 70-400 mm F4-.5.6 G SSM DSLR

Ο φακός 70-400 mm F4-.5.6 G SSM DSLR της Sony είναι ένας εξαιρετικής ποιότητας zoom τηλεφακός της σειράς ‘G’ με μεγάλο εύρος εστιακού μήκους. Η λειτουργία της αυτόματης εστίασης (AF) είναι ομαλή και αθόρυβη χάρη στο υψηλής ροπής μοτέρ SSM (Super Sonic wave Motor). Τα οπτικά στοιχεία της σειράς ‘G’ με τους φακούς από γυαλί εξαιρετικά χαμηλής διασποράς ED (Extra-low Dispersion) αποδίδουν λεπτομερή εικόνα με οξύτητα σε όλη την επιφάνεια  και μειωμένη χρωματική εκτροπή. Όμορφα εφέ με θέματα εκτός εστίασης επιτυγχάνονται χάρη στο κυκλικό άνοιγμα του διαφράγματος. Στα άλλα χαρακτηριστικά του φακού περιλαμβάνονται ο εύκολος χειρισμός με τον διακόπτη λειτουργιών εστίασης (focus mode switch), η δυνατότητα περιορισμού του εύρους εστίασης και τρία κουμπιά για την διατήρηση της εστίασης.


*Μέχρι και τον Μάρτιο του 2009. Πηγή: Έρευνα της Sony