Ταξιδέψαμε στην έκθεση IFA 2016 στο Βερολίνο και σας παρουσιάζουμε το νέο προϊόν της ιαπωνικής εταιρείας που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.

Ένα προϊόν που θα μας απαλλάξει από … επιπρόσθετες σκοτούρες στην καθημερινότητά μας, παρουσίασε η Toshiba. Πρόκειται για μια συσκευή φόρτισης smartphone και back up λύση ταυτόχρονα, όπου δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη, την ώρα που βάζει το κινητό του να φορτίσει, να γίνεται αυτόματα back up σε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο της ημέρας που τράβηξε, χωρίς να ανησυχεί μήπως το ξέχασε.

Με άλλα λόγια δηλαδή, δεν χρειάζεται πια να ανησυχούμε για το αν έχουμε κάνει storage τα αρχεία της ημέρας ή του μήνα που βρίσκονται στο κινητό μας, γιατί πολύ απλά, θα γίνεται αυτόματα, χωρίς προβληματισμούς και ταλαιπωρία, την ώρα της φόρτισης.

1

Eun-Kyung Hong, Product Manager Storage Periphelas Division της Toshiba

«Βρισκόμαστε στην IFA και σας παρουσιάζουμε το καινούριο μας προϊόν το οποίο είναι ένας συνδυασμός φόρτισης και λύσης back up για smartphones. Αυτή η συσκευή απευθύνεται και σε αρχάριους χρήστες, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να συνδέσει το κινητό του στη φόρτιση της εν λόγω συσκευής και μετά αυτόματα η συσκευή θα κάνει backup όλα τα δεδομένα του κινητού» δήλωσε η Eun-Kyung Hong, Product Manager Storage Periphelas Division της Toshiba.

Δουλεύοντας με μια εύκολη εφαρμογή Android, το νέο προϊόν της Toshiba μπορεί να διευκολύνει τη διαχείριση δεδομένων χωρίς τη χρήση PC.

IMG_20160901_114756
Οι χρήστες PC μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να κάνουν back up δεδομένων μέσω διασυνδέσεων USB Type-A και USB Type-C.

«Ουσιαστικά εκμεταλλευόμαστε την συνήθεια του χρήστη, ο οποίος μπαίνει σπίτι, πάει στο κρεβάτι του, βάζει το κινητό του για φόρτιση αλλά παράλληλα θέλει να αποθηκεύσει κάπου τις φωτογραφίες, τα βίντεο, όλο το περιεχόμενο του κινητού, χωρίς προσπάθεια, σκέψη και ταλαιπωρία. Ο χρήστης λοιπόν, δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα, απλά να φορτίσει το κινητό του! Όσον αφορά σε άλλα χαρακτηριστικά, η ελάχιστη χωρητικότητά του θα είναι 500GB», κατέληξε.

2

Larry Martinez-Palomo Head of marketing Storage Peripheral Division της Toshiba

Ο Larry Martinez-Palomo Head of marketing Storage Peripheral Division της Toshiba, συνέχισε λέγοντας:
«Η επόμενη μεγάλη πρόσκληση για εμάς είναι να γίνει το storage πιο προσβάσιμο σε όλους τους καταναλωτές και για όλους τους τύπους συσκευών. Στα smartphones για παράδειγμα, οι ασύρματες backup λύσεις, οι micro SD κάρτες και η ταχύτητα επίσης είναι πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά. Και φυσικά, αυτό που σας παρουσιάζουμε σήμερα: Πρόκειται για μια λύση back up, όπου διασφαλίζει ότι όλο το περιεχόμενο του smartphone σας είναι ασφαλές στο σπίτι, σε περίπτωση που χάσετε το κινητό σας. Σήμερα κάνουμε το pre-launch , το προϊόν θα βγει το 2017. Δεν γνωρίζουμε ακόμα την τιμή ούτε περισσότερες λεπτομέρειες.»

3

Paul Han Lin, Product Manager Storage Periphelas Division

Και τι άλλο θα δούμε στο μέλλον από την Toshiba; Όπως μας είπε ο Paul Han Lin, Product Manager Storage Periphelas Division, «στα επόμενα χρόνια, αρχής γενομένης από το 2017, θα δούμε περισσότερους 3D NAND SSD δίσκους».

Τα νέα εσωτερικά 2.5”/7mm Solid State Drives (SSDs) επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν γρήγορη και εύκολη αναβάθμιση χωρητικότητας και απόδοσης συστήματος. Διαθέτοντας ενισχυμένη, υψηλών επιδόσεων τεχνολογία 15nm flash memory, τα SSD A100 περιορίζουν την κατανάλωση ενέργειας, βελτιώνουν την ανταπόκριση συστήματος, συντομεύουν το boot time και λειτουργούν αθόρυβα σε σχέση με τους συμβατικούς HDDs.

Διαθέσιμα σε 240 GΒ και 120 GB, τα SSD A100 drives συνδυάζουν ενισχυμένη 3-bit-per-cell 15nm μνήμη flash με Toshiba controller και τεχνολογία cache SLC (single-level cell) . Οι συσκευές είναι ιδανικές για χρήστες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν το PC στο σπίτι ή στο γραφείο με ένα πιο ανταποκρίσιμο, ενεργειακά αποδοτικό, ανθεκτικό στους κραδασμούς εσωτερικό SSD.

SSD_A100_img_0524_RGB

H προηγμένη τεχνολογία ταχύτητας SLC της Toshiba βελτιώνει τους ρυθμούς εργασίας, παρέχοντας επιδόσεις random read και write έως 87000 IOPS και 82000 IOPS αντίστοιχα. Οι επακόλουθες ταχύτητες αντιστοιχούν σε 550MB/s και 480MB/s. Με backward-compatible SATA III ο μέγιστος ρυθμός μεταφοράς δεδομένων αγγίζει τα 6.0Gbit/s.

Οι συσκευές A100 SSD προσφέρουν επίσης native command queuing (NCQ), S.M.A.R.T. (τεχνολογία αυτοανάλυσης και reporting) και TRIM (που προϋποθέτει υποστήριξη OS). Τα MTTF ratings για τα μοντέλα A100 είναι 1,500,000 ώρες.

Τα νέα 2.5”/7mm θα είναι διαθέσιμα από τον Οκτώβριο. Κυκλοφορούν με βασική εγγύηση τριών ετών.

SSD A100

 

Απόδοση

Sequential Read Speed ( μέτρηση Iometer) Έως 550 MB/s
Sequential Write Speed (μέτρηση Iometer) Έως  480 MB/s
Random Read Speed (μέτρηση CrystalDiskMark3.0.3, 4kiB, QD32) Έως  87,000 IOPS
Random Write Speed (measured μέτρηση CrystalDiskMark3.0.3, 4kiB, QD32) Έως  82,000 IOPS
Προδιαγραφές:
Storage memory  3-bit-per-cell 15nm NAND Flash
Χωρητικότητα 240 GB, 120 GB
Controller Toshiba TC58NC1010
Διασύνδεση SATA III (6.0 Gbit/s, backwards compatible with 3.0 Gbit/s and 1.5 Gbit/s)
Max. transfer rate 6.0 Gbit/s
Advance Speed Technology SLC Write Cache Technology
TRIM Support Yes and requires OS support
Native Command Queuing (NCQ) Ναι
S.M.A.R.T Support Ναι
Garbage collection Ναι
Read only mode Ναι
MTTF 1.500.000 ώρες
TBW (Client endurance workload specified by JESD219A Solid-State Drive (SSD) Endurance Workloads) 240 GB: 60 TB
120 GB: 30 TB
Operating temperature 0° C – 65° C
Non-Operating temperature -40 °C – 85 °C
Κατανάλωση Ενέργειας Active: 3.4 W typ. Idle: 440 mW typ.
Διαστάσεις 100 x 69.85 x 7 (mm)
Βάρος 37.5 g typ.
Εγγύηση 3 έτη
Περιεχόμενα συσκευασίας Solid State Drive – A100

Quick Start Guide