Περίπου 1,3 δισ. δολάρια έχασε το πρώτο τρίμηνο του έτους η Motorola, με τα στελέχη της να ευελπιστούν σε ανάκαμψη το δεύτερο τρίμηνο του 2009.

motorola-logo

Η οικονομική ύφεση προκάλεσε μεγάλη πτώση στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, με αποτέλεσμα οι καθαρές ζημίες της εταιρείας εκτινάχθηκαν στα 228 εκατ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις στο τμήμα συσκευών κινητής τηλεφωνίας κατέγραψαν πτώση 45% σε σχέση με πέρυσι, με τις ζημίες του να ανέρχονται στα 509 εκατ. δολάρια.

Από την πλευρά της,  η διοίκηση της εταιρείας δήλωσε ότι στόχος της είναι η ανατροπή της πτώσης που παρουσιάζουν οι πωλήσεις, στους περισσότερους τομείς δραστηριότητάς της, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα περικοπής δαπανών, το οποίο όμως απορροφά ρευστό εξαιτίας των αποζημιώσεων και άλλων δαπανών στο πλαίσιο την αναδιάρθρωσης.

Στο επίκεντρο των προσπαθειών βρίσκεται η αναδιοργάνωση του τομέα κατασκευής συσκευών κινητής τηλεφωνίας, εν μέσω της μεγαλύτερη κρίσης που έχει ζήσει η αγορά κινητής τηλεφωνίας από το 1983.

Τα στελέχη της Motorola, η συνολική ρευστότητα της οποίας μειώθηκε στα 6,1 δισ. δολάρια, παραμένουν πάντως αισιόδοξα, προβλέποντας κέρδη το δεύτερο τρίμηνο. «Η κατάσταση θα βελτιωθεί. Θα βελτιώσουμε επίσης το εργατικό δυναμικό μας και θα δείξουμε σύνεση στη διαχείριση της ρευστότητάς μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γκρεγκ Μπράουν