Η τράπεζα BAC στην Κεντρική Αμερική επέλεξε το IMSplus για τη διαχείριση των
επενδυτικών εργασιών της

 

Η Profile Software, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, ανακοινώνει ότι ο τραπεζικός οργανισμός BAC San Jose Puesto de Bolsa SA, με έδρα την Κόστα Ρίκα στην Κεντρική Αμερική, επέλεξε την πλατφόρμα IMSplus με σκοπό την ολοκληρωμένη διαχείριση των επενδυτικών εργασιών της και την αυτοματοποίηση των σχετικών διαδικασιών.

Η τράπεζα BAC San Jose, μέλος του ομίλου BAC Credomatic, αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό οργανισμό στην Κόστα Ρίκα, με θυγατρικές που δραστηριοποιούνται στους τομείς των Securities, Ασφαλειών και Συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Ο όμιλος διαθέτει περισσότερο από μισό αιώνα παρουσία στη χώρα και επεκτείνεται σε έξι χώρες της Κεντρικής Αμερικής (Νικαράγουα, Ονδούρα, Γουατεμάλα, Παναμά, Ελ Σαλβαδόρ και Κόστα Ρίκα), προσφέροντας υπηρεσίες private και commercial banking καθώς και υπηρεσίες πιστωτικών καρτών. Κατόπιν συνεργασιών και εξαγορών, η τράπεζα απασχολεί σήμερα πάνω από 20.000 άτομα, παρέχοντας υψηλού επιπέδου χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μέσω πληρωμών, καινοτόμων και κερδοφόρων χρηματοοικονομικών προτάσεων, με σκοπό τη βέλτιστη διαχείριση του πλούτου, τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και την προώθηση της βιώσιμης και δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης στις αγορές. Η BAC έχει βραβευτεί ως η καλύτερη Private Bank από την Global Finance.

Ακολουθώντας εκτεταμένη διαδικασία διεθνούς αξιολόγησης προμηθευτών λογισμικού, η BAC San Jose Puesto de Bolsa SA, επέλεξε τη λύση IMSplus για τηv ολοκληρωμένη διαχείριση των επενδυτικών εργασιών του ομίλου, με βάση τη λειτουργικότητα που προσφέρει η πλατφόρμα για αυτοματοποίηση των διαδικασιών, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει την εξυπηρέτηση των πελατών της διαμέσου της αξιοποίησης των εξειδικευμένων MIS δυνατοτήτων και των παραμετροποιήσιμων αναφορών. Η BAC San Jose Puesto de Bolsa θα έχει επίσης τη δυνατότητα εύκολης παρακολούθησης του χαρτοφυλακίου και των συναλλαγών της ανά πάσα στιγμή, βελτίωσης των διαδικασιών της καθώς και συμμόρφωσης με διεθνή πρότυπα.

Ο κ. Alberto Quirós, Διευθύνων Σύμβουλος της BAC San Jose Puesto de Bolsa SA, δήλωσε σχετικά: «Έχουμε ξεκινήσει τη συνεργασία με την Profile με ιδιαίτερη ικανοποίηση σε ένα τόσο σημαντικό έργο και προσβλέπουμε στην ομαλή υλοποίηση του εν λόγω διεθνούς αναγνωρισμένου και εξαιρετικά ευέλικτου συστήματος καθώς και στην πλήρη αξιοποίηση της ευρείας εμπειρίας της εταιρείας, η οποία θα μας διασφαλίσει εύκολη προσαρμογή στις απαιτήσεις της τοπικής αγοράς».

«Μας τιμά ιδιαίτερα η επιλογή του συστήματος διαχείρισης επενδύσεων της εταιρείας μας – IMSplus – από τον όμιλο της BAC Credomatic, ενός καταξιωμένου τραπεζικού οργανισμού της Κεντρικής Αμερικής, το οποίο θα συμβάλει στη σημαντική βελτιστοποίηση των διαδικασιών τους και θα τους προσφέρει καλύτερη διαχείριση του χαρτοφυλακίων των πελατών τους. Η συγκεκριμένη επιλογή υποστηρίζει περαιτέρω τα σχέδια επέκτασης της εταιρείας μας στην ήπειρο, αναδεικνύοντας τις λειτουργικές δυνατότητες του IMSplus, που αφορούν στην αποτελεσματική υποστήριξη και αυτοματοποίηση των απαιτητικών εργασιών διαχείρισης επενδύσεων. Είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει την απαρχή μιας μακρόχρονης και εποικοδομητικής συνεργασίας», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Στασινόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Profile Software.

Το IMSplus εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες και προηγμένες λειτουργικότητες, που μπορούν να προστεθούν με ευκολία οποιαδήποτε στιγμή στη βασική έκδοση, προσδίδοντας αξία στις διαδικασίες των πελατών και επιτυχή ανταπόκριση  στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς για σύγχρονες τεχνολογίες στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Το σύστημα διαθέτει μια σειρά από πρόσθετα λειτουργικά χαρακτηριστικά, (modules), ενώ προσφέρει ολοκληρωμένη διασύνδεση με συστήματα τρίτων κατασκευαστών.