Ο κ. David Tang ανέλαβε τη θέση του Προέδρου της Huawei CEE & Nordic Region από τον Ιούλιο του 2016, έχοντας την ευθύνη για τη χάραξη της επιχειρησιακής στρατηγικής και την ανάπτυξη νέων εργασιών στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας.

Ο κ. Tang είναι μέλος της Huawei από το 1995 έχοντας αναλάβει σημαντικές θέσεις υψηλής ευθύνης  εντός της εταιρείας, όπως: Διευθυντής του τμήματος Switch Product, Διευθυντής του τμήματος Τεχνικών Πωλήσεων στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής, Αντιπρόεδρος της Huawei στην Ευρώπη και Πρόεδρος του παγκόσμιου λογαριασμού της Telefonica, Αντιπρόεδρος της αγοράς της Κίνας, και Πρόεδρος του Carrier Business Group στην huawei-logoΚίνα. Ο κ. David Tang συμμετέχει στη διοίκηση από την πρώιμη φάση ανάπτυξης της Huawei, ως ένα από τα αρχικά μέλη της ομάδας των πρωτοπόρων που εξερεύνησαν τις αγορές του εξωτερικού. Διαθέτει 21 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση της εγχώριας αλλά και διεθνών αγορών, συνδυάζοντας την αξιοσημείωτη πρόοδο με την άνοδο της Huawei. Η προηγούμενη θέση του ήταν αυτή του Προέδρου  Παγκοσμίων Πωλήσεων και Μεγάλων Λογαριασμών της Huawei Carrier BG.

Ο κ. David Tang θα είναι υπεύθυνος για τις λειτουργίες της εταιρείας και την ανάπτυξη των τριών της επιχειρησιακών κλάδων – carrier, enterprise και consumer – σε ολόκληρη την περιοχή της Κεντρικής-Ανατολικής Ευρώπης και Σκανδιναβίας. Παράλληλα,  θα επιβλέπει επίσης τη διαχείριση της εταιρείας, καθοδηγώντας τη στρατηγική της κατεύθυνση και στοχεύοντας στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της και των πελατειακών της σχέσεων, με απώτερο σκοπό την ευρύτερη υιοθέτηση των τεχνολογικών καινοτομιών της Huawei οι οποίες συντελούν στην οικοδόμηση ενός  καλύτερα συνδεδεμένου κόσμου.

Ο  κ. David Tang δήλωσε σχετικά:

 «Βρίσκομαι στην πολύ ευχάριστη θέση να αναλαμβάνω την ηγεσία της Huawei στην αγορά της Κεντρικής-Ανατολικής Ευρώπης και Σκανδιναβίας. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ ελπιδοφόρα και διαβλέπω μεγάλες δυνατότητες. Σίγουρα θα είναι μια περίοδος με σημαντικές προκλήσεις, αλλά και πολλές επιτυχίες. Στα αμέσως επόμενα  χρόνια θα ενισχύσουμε τις δραστηριότητές μας για να προσθέσουμε αξία στον  ψηφιακό μετασχηματισμό αυτής της πλευράς της Ευρώπης».