H Mozilla προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα της, με την ανανέωση του λογοτύπου της  και γα το λόγο αυτό ζητά και τη συνδρομή του κοινού.

Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία προσέλαβε την εταιρεία σχεδιασμού Johnson Banks με σκοπό να σχεδιάσει το νέο της λογότυπο.Της παραδόθηκαν  7 διαφορετικές προτάσεις, τις οποίες η Mozilla θέτει στην κρίση του διαδικτυακού jb_Mozilla_design_pres_edit_3.keyκοινού, το οποίο καλείται να πει τη γνώμη του και να βοηθήσει έτσι τη Mozilla στην τελική της επιλογή. Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι η Mozilla δίνει έμφαση στα χρώματα και φέρνει κάτι από την αισθητική της δεκαετίας του 80 και του 90.

Όποιος θέλει να δει όλα τα σχέδια και να πεί τη γνώμη του πρέπει να επισκεφθεί  το επίσημο blog της Mozilla, στη διεύθυνση blog.mozilla.org,  μέχρι και τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα γίνει ο τελικός επανασχεδιασμός. Από τον Νοέμβριο και μετά θα ξεκινήσει να εμφανίζεται η ανανεωμένη εικόνα της Mozilla στο Διαδίκτυο. Όπως έχει ανακοινώσει η Mozilla, τα σχόλια του κοινού είναι ευπρόσδεκτα  καθώς έτσι μπορεί να δοκιμάσει το πόσο επιτυχημένη είναι η τελική εικόνα που προτείνει.

Στην επόμενη φάση, από  τα πρώτα 7 σχέδια για το λογότυπο θα επιλεγούν τρία, ενώ το κοινό καλείται να σχολιάσει τον διαχρονικό χαρακτήρα, το περιεχόμενο, το πόσο προβάλλει την εικόνα της εταιρείας που έχει σχέση με την υψηλή τεχνολογία και άλλα στοιχεία για το κάθε λογότυπο.