Μια σημαντική κίνηση έκανε πρόσφατα  η Hyundai παρουσιάζοντας έναν ρομποτικό εξωσκελετό. 

Σκοπός της εταιρίας είναι η κατασκευή της  να αξιοιποιηθεί στη βιομηχανία, σε στρατιωτικές χρήσεις, στις μεταφορές και στον κατασκευαστικό τομέα.Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι η  στολή της Hyundai, η οποία βρίσκεται hyundai-cars-logo-emblemστη φάση της  προπαρασκευής, είναι ογκώδης στην κατασκευή, με το ενδεχόμενο να υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές στο τελικό σχέδιο.Πάντως  όπως έχει γνωστό ο εξωσκελετός της Hyundai προορίζεται για σκληρή χρήση.

Σύμφωνα με την εταιρία όποιος φορά τον εξωσκελετό της Hyundai μπορεί να σηκώνει αντικείμενα βάρους έως και 60 κιλών με τα χέρια του, χωρίς να καταπονούνται τα πόδια, η μέση και η πλάτη. Πρόσφατα, η Hyundai είχε παρουσιάσει έναν mini εξωσκελετό για μικρότερα βάρη, αλλά το νέο της μοντέλο προορίζεται για πολύ πιο απαιτητική χρήση στη βαριά βιομηχανία.

Άλλο ένα στοιχείο το οποίο αξίζει αναφοράς  είναι ότι προσφέρει εύκολο χειρισμό σε εκείνον που τον φορά, με χειριστήρια που προσαρμόζονται στα χέρια και κάνουν άνετη τη μεταφορά αντικειμένων, με τρόπο όμοιο με εκείνο που θα γινόταν και με τα χέρια. Παράλληλα η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες ενός άλλου μικρότερου εξωσκελετού, ο οποίος προορίζεται για χρήση σε σκάλες από ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.