Η Intel ανακοίνωσε στο IDF 2016 ένα μικροσκοπικό board,  το Joule, που δίνει τη δυνατότητα στους developers να δοκιμάσουν διάφορα RealSense-powered concepts, προσδοκώντας να τα φέρουν στην αγορά ταχύτερα σε σχέση με το παρελθόν.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το μικροσκοπικό, ιδιαίτερα χαμηλής κατανάλωσης Joule είναι ιδανικό για την δοκιμή ιδεών και εγχειρημάτων στους τομείς της ρομποτικής, της εικονικής ή επαυξημένης πραγματικότητας, στο intel-joule-570x-diy-kit-review-9βιομηχανικό IoT καθώς και σε άλλους κλάδους και βιομηχανίες. Επίσης είναι ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρον τρόπος για μαθητές και σπουδαστές να αξιοποιήσουν την τεχνολογία ανίχνευσης βάθους RealSense σε σχολικά projects κ.ά.

Όπως έχει γίνει γνωστό, όσοι ενδιαφέρονται  μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο dev kits Joule, το 550x που περιλαμβάνει τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Atom T5500 στα 1,5GHz, 3GB RAM και 8GB storage και το 570x που ενσωματώνει τον επεξεργαστή Intel Atom T5700, επίσης τετραπύρηνο με βασική συχνότητα λειτουργίας τα 1,7GHz και Turbo Boost στα 2,4GHz, 4GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν WiFi 802.11ac, Intel Graphics με 4K capture/ display υποστήριξη καθώς και λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux.

Το dev kit  θα διατεθεί σύντομα στο online store της Intel και από τον Σεπτέμβριο σε retailers και e-tailers.Πάντως ήδη  χρησιμοποιείται  από την Microsoft στο Bamboo, ένα μικρό ρομπότ που υπενθυμίζει στα παιδιά με διαβήτη να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και από την εταιρεία EyeLights για την τροφοδοσία ενός συστήματος head-up display στα κράνη αστυνομικών με μοτοσυκλέτες, .