Είναι συνηθισμένη πρακτική για πολλούς  gamers στο PC, αν δεν κάνει το ποντίκι και το πληκτρολόγιο σε κάποιο παιχνίδι, η εναλλακτική επιλογή τους να είναι συνήθως κάποιο από τα χειριστήρια Xbox 360 ή Xbox One  επειδή υπάρχει συμβατότητα.

Θέλοντας να κάνει πιο απλά τα πράγματα η Microsoft  ανακοίνωσε το πρώτο PC με Windows 10 που έχει ενσωματωμένη υποστήριξη Xbox Wireless. Το πρώτο PC έχει την ονομασία Lenovo IdeaCentre Y710 Cube, και XboxLogoενσωματώνει υποστήριξη για Xbox Wireless, συνεπώς δεν απαιτεί την χρήση κάποιου ειδικού dongle για την σύνδεση με χειριστήρια του Xbox One.

Όπως έγινε γνωστό η  συγκεκριμένη συνεργασία με την Lenovo είναι μόνο η αρχή, αφού σύμφωνα με την Microsoft σύντομα θα κυκλοφορήσουν υπολογιστές και αξεσουάρ που θα υποστηρίζουν out-of-the-box το Xbox Wireless. Αναμένεται προσεχώς να προκύψει  μία σειρά από αξεσουάρ όπως χειριστήρια, headsets και joystick να είναι συμβατά τόσο με Xbox One όσο και με PC.

Οι χρήστες υποστηρίζουν ότι το βασικό πλεονέκτημα του Xbox Wireless είναι πως επιτρέπει στους gamers να χρησιμοποιήσουν πολλαπλά αξεσουάρ και χειριστήρια χωρίς την χρήση πολλών adapters και dongles.  Όλα τα νέα PCs και αξεσουάρ συμβατά με Xbox Wireless θα διαθέτουν σχετικό λογότυπο.