Η Apple ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες την κυκλοφορία διαφημιστικού σποτ για το iPad Pro, στο οποίο κεντρικό μήνυμα της εταιρείας είναι πως το υβριδικό της σύστημα ήταν ένας πλήρης υπολογιστής.

Θέλοντας να απαντήσει η  Microsoft δημιούργησε ένα  νέο βίντεο το οποίο ανέβηκε στο επίσημο κανάλι της εταιρείας στο YouTube, συγκρίνοντας τις δυνατότητες του δικού της υβριδικού υπολογιστή, του Surface Pro 4, με το iPad Pro.

Microsoft_ logoΗ άμεση σύγκριση γίνεται με την εμφάνιση και των δύο συστημάτων στο διαφημιστικό, τα οποία ξεκινούν ένα «διάλογο» για τις δυνατότητες που έχει το καθένα, με τις φωνές να προέρχονται από τις ψηφιακούς βοηθούς των δύο λειτουργικών συστημάτων, στην περίπτωση του iPad Pro της Siri και στην περίπτωση του Surface Pro, της Cortana.

Στην εξέλιξη του video τo iPad Pro αρχίζει με το να «καυχιέται» ότι διαθέτει πλέον πληκτρολόγιο και είναι ένας πλήρης υπολογιστής, με το Surface Pro 4 να απαντά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι καλύτερα εξαιτίας του Core i7 επεξεργαστή της Intel. Το δεύτερο πεδίο σύγκρισης είναι η σουίτα εφαρμογών Office που η πλήρης έκδοσή της τρέχει κανονικά στο Surface Pro 4 έναντι των mobile εφαρμογών που διαθέτει το iPad Pro με σαφώς λιγότερες δυνατότητες.

Καταλήγοντας το βίντεο της Microsoft έχει τον τίτλο «Τι είναι ένας υπολογιστής; Απλά ρωτήστε τη Cortana», ως απάντηση στο βίντεο της Apple που τιτλοφορείται «iPad Pro – Τι είναι ένας υπολογιστής;»