Το πρώτο έξυπνο jacket που ενσωματώνει τεχνολογία στις ίνες του  δημιουργεί η Google σε συνεργασία με τη Levi’s στο πλαίσιο του Project Jacquard. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το έξυπνο jacket της Levi’s θα είναι το πρώτο προϊόν που χρησιμοποιεί την τεχνολογία του Project Jacquard της Google, η οποία προβλέπει την ενσωμάτωση στο ύφασμα αισθητήρων που αναγνωρίζουν χειρονομίες και εντολές με την αφή. Λειτουργικά, το jacket της Levi’s θα μπορεί να συνδέεται με το jacquard_9159-100588088-primary.idge (1)κινητό τηλέφωνο, να σας βοηθά να απαντάτε σε κλήσεις, ή να δίνετε απλές εντολές σε κάποια εφαρμογή.Όπως έχει ανακοινωθεί αυτό το έξυπνο  ρούχο αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία την άνοιξη του 2017.Ο  σχεδιασμός προβλέπει ότι  από το φθινόπωρο του 2016, το έξυπνο μπουφάν της Levi’s θα δοθεί σε επιλεγμένους δοκιμαστές, για να το δοκιμάσουν σε λειτουργία σε καθημερινές συνθήκες.

Προκειμένου να γίνεται η επικοινωνία με το smartphone, το jacket της Levi’s χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth. Έχει πάνω του ένα ειδικό tag, το οποίο πρέπει να αφαιρέσει κανείς προτού να μπει για πλύσιμο.

Σκοπός της  Google είναι να γίνει το Project Jacquard μία νέα πλατφόρμα δημιουργίας εφαρμογών που να επιτρέπουν την αλληλεπίδραση του μπουφάν με το κινητό τηλέφωνο.Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι η τιμή στην οποία θα πωλείται το προϊόν.