Μετά από πολλά πειράματα της Intel με την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα φαίνεται ότι έφθασε η ώρα να παρουσιαστεί το πρώτο VR headset από την εταιρεία και αυτό έγινε στο συνέδριο Intel Developer Forum 2016.

Όπως φάνηκε στην παρουσίαση το Project Alloy είναι στην ουσία συσκευή proof-of-concept παρά τελικό προϊόν και η βασική διαφορά από τους ανταγωνιστές του (π.χ. Oculus Rift, HTC Vive) αποτελεί το γεγονός ότι είναι εντελώς ασύρματο! Παράλληλα, προσφέρει τρισδιάστατη καταγραφή/αναγνώριση του περιβάλλοντος χώρου χάριν στις ενσωματωμένες κάμερες RealSense με αποτέλεσμα ο χρήστης να αποφεύγει τα φυσικά εμπόδια χωρίς να βγάζει το headset.

Είναι εμφανές ότι η Intel κυνηγά περισσότερο την ιδέα του Mixed Reality (συνδυασμό πραγματικού κόσμου με στοιχεία επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας), έτσι ώστε οι developers να δημιουργήσουν εμπειρίες που θα Alloy-demo-smallβασίζονται στο πραγματικό περιβάλλον των χρηστών. Η Το οικοσύστημα του Project Alloy θα είναι open source (hardware και APIs), ενώ έχει ανακοινωθεί συνεργασία με τη Microsoft για τη δημιουργία υλικού για τα Windows PCs.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της Intel,  τα πρώτα προϊόντα που θα βασίζονται στο Project Alloy θα εμφανισθούν μέσα στο 2017.