Από σήμερα διαθέσιμη  η νέα έκδοση firmware του PlayStation 4  για όσους συμμετέχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα της Sony.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, η  τέταρτη έκδοση, φέρνει σημαντικές αλλαγές, ξεκινώντας πρώτα από το γραφικό περιβάλλον, με ανανέωση σε σημαντικά κομμάτια του όπως οι pop-up ειδοποιήσεις, νέα εικονίδια ps4_feature_thumbσυστήματος αλλά και νέα backgrounds. Το Quick Menu είναι πλέον πιο γρήγορα και καλύπτει μόνο ένα μέρος της οθόνης και όχι ολόκληρης, ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών. Οι χρήστες μπορούν ακόμα να προσθέσουν συντομεύσεις στο Quick Menu για λειτουργίες που θέλουν να έχουν άμεση πρόσβαση όπως εμφάνιση της λίστας των φίλων σας που είναι Online όπως επίσης συντόμευση για αγαπημένα Groups και Communities.

Επίσης, η Sony ανανεώνει το Share Menu το οποίο πλέον δεν καταλαμβάνει πλέον ολόκληρη την οθόνη ενώ οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν βιντεοκλίπ στο Twitter 140 δευτερολέπτων από 10 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Ως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της 4ης έκδοσης του firmware για το PlayStation 4 χαρακτηρίζεται η δυνατότητα δημιουργίας φακέλων στο content launcher και στη βιβλιοθήκη, έτσι ώστε ο κάτοχος της κονσόλας να μπορεί να φτιάξει φακέλους με επιλεγμένα παιχνίδια και εφαρμογές στα οποία θα έχει πιο γρήγορη πρόσβαση. Ακόμα από τη Library ακόμα θα είναι δυνατή η εμφάνιση των παιχνιδιών που έχετε αγοράσει ενώ στην κύρια βιβλιοθήκη θα εμφανίζονται παιχνίδια και εφαρμογές που είναι ήδη εγκατεστημένα στο PS4.

Αλλαγές υπάρχουν επίσης στην εμφάνιση των Trophies αλλά και του προφίλ χρήστη με άμεση σύγκριση των trophies που έχει ο χρήστης σε κοινό παιχνίδι με φίλο.. Με τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου, το νέο firmware θα είναι διαθέσιμο για όλους τους κατόχους PlayStation 4.