Μία νέα γενιά φαρμάκων για διάφορες κοινές παθήσεις  αναζητά να παρουσιάσει η Google σε συνεργασία με την GSK.

Πρόκειται για τα βιοηλεκτρικά φάρμακα της Google και της GSK, όπως τα ονομάζει το Ubergizmo, τα οποία μπορούν να γίνουν διαθέσιμα τόσο σε ενέσιμη όσο και σε πόσιμη μορφή, με σκοπό να καταπολεμήσουν ή να ανακουφίσουν από ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, ή το άσθμα.

Όπως έχει γίνει γνωστό η  Verily, μία εταιρεία που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Google Life Sciences και αποτελεί gsk-hands-google-bioelectronics-medicines_b2πλέον θυγατρική της Alphabet, συνεργάζεται με την GSK, σχηματίζοντας μία νέα εταιρεία, την Galvani Bioelectrics, που έχει ως σκοπό της την ανάπτυξη βιοηλεκτρικών φαρμάκων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της GSK, το επιστημονικό πεδίο των βιοηλεκτρικών φαρμάκων είναι νέο και ασχολείται με την εμφύτευση ειδικών μικροσκοπικών συσκευών στο ανθρώπινο σώμα που έχουν την ικανότητα της διαχείρισης των ηλεκτρικών σημάτων που μεταφέρονται από τα νεύρα. Πολλές παθήσεις έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά ηλεκτρικών σημάτων που με τις συσκευές αυτές μπορούν να εκλείψουν και να βοηθήσουν έτσι, τον ανθρώπινο οργανισμό να τις καταπολεμήσει ολιστικά.

Στη νέα εταιρεία, η GSK θα έχει το 55% των μετοχών, ενώ η Google, μέσω της Verily θα έχει το υπόλοιπο 45%.