Αύξηση εσόδων και μικτού κέρδους καθώς και Θετική λειτουργική κερδοφορία με  αύξηση εσόδων και μικτού κέρδους εμφάνισε Cyta στην Ελλάδα για το 2015.

Όπως ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες, τα συνολικά έσοδα της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 107,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 19,16%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αντίστοιχα, το μικτό κέρδος «έκλεισε» με αύξηση κατά 45,33% στα 42,8 εκατ. ευρώ, ενώ η λειτουργική κερδοφορία (EΒITDA) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά χαρακτηρίστηκε από θετικό πρόσημο και διαμορφώθηκε πολλαπλάσια του περσινού αποτελέσματος, στα 14,6 εκατ. ευρώ.

Θετικό επίσης είναι ότι οι ζημίες προ φόρων σημείωσαν νέα σημαντική πτώση της τάξεως του 80,4% και διαμορφώθηκαν στα 2,97 εκατ. ευρώ.

cyta_kartokinitiΑκόμα επισημαίνεται ότι η πελατειακή βάση ευρυζωνικών υπηρεσιών κατέγραψε επίσης άνοδο φτάνοντας στο τέλος του 2015 τους 325.000 ενεργούς πελάτες. Παράλληλα, οι πελάτες κινητής συμβολαίου στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή κατά την ολοκλήρωση της πρώτης χρονιάς ουσιαστικής λειτουργίας της υπηρεσίας, αναλογούσαν στο 9% των πελατών της βάσης Σταθερής.

Αναφερόμενος  στα επόμενα βήματα της εταιρίας ο διευθύνων σύμβουλος της Cyta Ελλάδος και Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικών Υπηρεσιών Cyta Κύπρου, κ. Γιάννης Κουλίας   τόνισε μεταξύ άλλων    : «Η υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας στην Ελλάδα την επόμενη 5ετία έχει ήδη ξεκινήσει. Συνεχίζουμε ως όμιλος να αναπτυσσόμαστε, συνεισφέροντας με την ισχυρή παρουσία μας στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, διεκδικώντας παράλληλα με τις νέες υπηρεσίες μας όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Μετά την είσοδό μας στην Καρτοκινητή διαθέτουμε πλήρες χαρτοφυλάκιο παρεχόμενων υπηρεσιών παράλληλα με ένα από τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα δίκτυα οπτικών ινών, μήκους πέραν των 5.500 χλμ. ».

Από την πλευρά  του ο γενικός διευθυντής της Cyta στην Ελλάδα, κ. Νίκος Χαραλάμπους, με  αφορμή τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας για το 2015   με δήλωσε σχετικά: «Παρ’ όλο που το 2015 υπήρξε ακόμη μία χρονιά σκληρής δοκιμασίας για το σύνολο του κλάδου και τη χώρα, ως εταιρία επιδείξαμε ετοιμότητα και κυρίως, ανθεκτικότητα στις δυσκολίες. Αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους και με την συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας στην Ελλάδα καταφέραμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Προτεραιότητα και επίκεντρο της δράσης μας παραμένει ο Πελάτης για αυτό και από το ξεκίνημά μας τα προϊόντα της εταιρίας σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να είναι ευέλικτα και να ανταποκρίνονται σε ξεχωριστές ανάγκες.».

Υπενθυμίζεται ότι η  Cyta ανακοίνωσε πρόσφατα την εκκίνηση παροχής υπηρεσιών Καρτοκινητής Τηλεφωνίας στην Ελλάδα, κίνηση που σύμφωνα με στελέχη της,  υπογραμμίζει την σταθερή επέκταση της δράσης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου σε σημαντικές τηλεπικοινωνιακές αγορές, όπως η ελληνική. .