Η νέα σουίτα ασφαλείας της Symantec προσφέρει προστασία για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς με μια ολιγόλεπτη εγκατάσταση προστατεύει μικρά εταιρικά δίκτυα.

symantecΗ Symantec Corp.  ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Symantec Endpoint Protection Small Business Edition, σχεδιασμένο για να παρέχει απαράμιλλη ασφάλεια με ελάχιστες ρυθμίσεις.  Το Symantec Endpoint Protection Small Business Edition είναι εύκολο στη χρήση και προσφέρει προστασία σε εταιρικό επίπεδο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιτρέποντας στους πελάτες να λειτουργούν με την σιγουριά ότι τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας τους – τα δεδομένα της επιχείρησης-, είναι προστατευμένα, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να επικεντρωθούν σε άλλες βασικές επιχειρησιακές προτεραιότητες. Το Symantec Endpoint Protection Small Business Edition προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2009.


Σχεδιασμένο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν ολοκληρωμένη προστασία με ευκολία εγκατάστασης, εφαρμογής και διαχείρισης, το Symantec Endpoint Protection Small Business Edition προσφέρει ενσωματωμένα εργαλεία, όπως το client installation wizard και ένα βελτιστοποιημένο user interface, τα οποία απλουστεύουν την εφαρμογή και μειώνουν τα επίπεδα της απαιτούμενης εξειδίκευσης του χρήστη. Επιπρόσθετα, προ-ρυθμισμένες ειδοποιήσεις, προτείνουν τις αρχικές ρυθμίσεις της Symantec και η αυτόματη αναφορά ασφάλειας συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.


«Όσο αυξάνεται η εξέλιξη και ο αριθμός των ιών και των κακόβουλων κωδίκων που βασίζονται στο Διαδίκτυο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να προστατευτούν με κάτι παραπάνω από μια απλή τεχνολογία antivirus», δήλωσε ο Χρήστος Βεντούρης, Technical Manager, Symantec Hellas.  «Θέτοντας ως προτεραιότητα την βέλτιστη απόδοση και τα χαμηλά κόστη, προσφέρουμε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το ίδιο επίπεδο προστασίας με αυτό που παρέχεται σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, με ένα προϊόν το οποίο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ικανοποιεί τις συγκεκριμένες ανάγκες που προκύπτουν σε μικρότερου μεγέθους περιβάλλοντα»


Επιπρόσθετα, το Symantec Endpoint Protection Small Business Edition έχει τη χαμηλότερη δυνατή επιβάρυνση στο λειτουργικό σύστημα στην καθημερινή ενασχόληση του χρήστη με αρχεία και εφαρμογές. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από τον Όμιλο Tolly, συγκρίνοντας επτά λύσεις ασφάλειας για τερματικά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η Symantec παρουσίασε την καλύτερη απόδοση, με τον γρηγορότερο χρόνο εκκίνησης και την μικρότερη επίδραση δουλεύοντας σε τοπικά αρχεία Microsoft Office. Επίσης, για την εγκατάσταση του Symantec Endpoint Protection Small Business Edition χρειάζονται λιγότερο από 20 λεπτά. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν τώρα να έχουν εμπιστοσύνη στην ασφάλεια τους και να επικεντρωθούν στη λειτουργία και ανάπτυξη της εταιρίας τους.


Το Symantec Endpoint Protection Small Business Edition ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες προστασίας από απειλές, σε ένα ενιαίο agent, με μια ενοποιημένη κονσόλα διαχείρισης που απλουστεύει τη διαχείριση και μειώνει περαιτέρω τα κόστη και τους απαιτούμενους πόρους του συστήματος. Στους πελάτες παρέχεται μια βολική και μεμονωμένη μέθοδος επικοινωνίας και σύστημα διαχείρισης σε όλο το φάσμα των τεχνολογιών, μέσω ενός ενοποιημένου interface για να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα την λύση ασφάλειας τους.


Το Symantec Enterprise Protection Small Business Edition υποστηρίζεται από το  Symantec Security Response και το Global Intelligence Network. Η Symantec έχει δημιουργήσει μια από τις πιο ολοκληρωμένες πηγές δεδομένων για απειλές στο Διαδίκτυο στον κόσμο μέσω του Symantec Global Intelligence Network. Αυτό το δίκτυο συλλέγει πληροφορίες και δεδομένα ασφαλείας ανά τον κόσμο, δίνοντας στους αναλυτές της Symantec απαράμιλλες πηγές δεδομένων για τον προσδιορισμό, την ανάλυση και την παροχή ασφάλειας, όπως και την παροχή πληροφοριών σχετικά με αναδυόμενες τάσεις, δραστηριότητες κακόβουλου λογισμικού, phishing και spam.


Αδειοδότηση και Διαθεσιμότητα

Το Symantec Endpoint Protection Small Business Edition είναι ανταγωνιστικά τιμολογημένο τόσο για καινούργιους όσο και για υπάρχοντες χρήστες της Symantec . Το Symantec Endpoint Protection Small Business Edition προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2009 και επίσης θα διατίθεται ως μέρος του Symantec Protection Suite Small Business Edition. Αυτές οι λύσεις θα είναι διαθέσιμες μέσω του παγκόσμιου δικτύου εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών και διανομέων προστιθέμενης αξίας της Symantec. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.symantec.com/partners/index.jsp.