Η Cisco ανακοίνωσε πρόσφατα νέες υπηρεσίες και λύσεις ασφαλείας που βασίζονται στο cloud και έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την αρχιτεκτονική ασφαλείας threat-centric της Cisco. Η σειρά λύσεων περιλαμβάνει τις βέλτιστες επιλογές ασφαλείας, με ειδική σχεδίαση για ενσωμάτωση, αυτοματοποίηση και ευχρηστία, ενώ προσφέρει στις εταιρείες αποτελεσματικότερη προσέγγιση για την προστασία των ψηφιακών επιχειρηματικών μοντέλων τους. Από το δίκτυο έως το end point και το cloud, η αρχιτεκτονική προσέγγιση της Cisco εντοπίζει περισσότερες απειλές και βοηθά τους πελάτες της να τις αντιμετωπίσουν σε λιγότερο από 17 ώρες, δηλαδή πολύ πιο γρήγορα από την τυπική πρακτική του κλάδου (100 ημέρες).

Καθώς η ψηφιακή μεταμόρφωση των εταιρειών έχει ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση περισσότερων χρηστών, συσκευών και εφαρμογών στο διαδίκτυο, οι εταιρείες καλούνται να προστατεύσουν ένα διευρυνόμενο μέτωπο επιθέσεων. Με μεγαλύτερο χώρο δράσης και περισσότερες δυνατότητες για εξασφάλιση κέρδους, οι διαδικτυακοί εισβολείς επιτίθενται αδυσώπητα σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και μεμονωμένους χρήστες. Για να τους αντιμετωπίσουν, οι εταιρείες θέτουν σε εφαρμογή έως και 70 διαφορετικά προϊόντα ασφαλείας για την κάλυψη μιας σειράς αναγκών. Πρόκειται για μια πρακτική που δυσχεραίνει τη διαχείριση του προβλήματος και συχνά καθιστά πιο ευάλωτες τις επιχειρήσεις σε σχέση με το παρελθόν.

Αν και δυνητικά αυξάνει τις δυνατότητες, η συμβατική και στοχευμένη προσέγγιση στην ασφάλεια μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτη πολυπλοκότητα, η οποία ενδεχομένως να οδηγήσει σε χάσμα ανάμεσα στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια για τις επιχειρήσεις. Μέσω της αρχιτεκτονικής της, η σειρά λύσεων ασφαλείας της Cisco αυξάνει τις δυνατότητες, αλλά ταυτόχρονα περιορίζει την πολυπλοκότητα, προσφέροντας στους πελάτες μια εναλλακτική προσέγγιση που τους βοηθά να «κλείσουν» το χάσμα και να είναι πιο ασφαλείς.

Συνδυάζοντας απόλυτο έλεγχο του δικτύου και ένα μεγάλο εύρος ολοκληρωμένων προϊόντων, η Cisco ενσωματώνει την ασφάλεια στα σημεία σύνδεσης των χρηστών, έτσι ώστε το δίκτυο, τα σημεία πρόσβασης και τα τελικά σημεία να είναι ασφαλή, προτού καν συνδεθεί ο χρήστης.

2000px-Cisco_logo.svg (1)

Όπως ανακοινώθηκε, η Cisco παρουσιάζει τις παρακάτω λύσεις και υπηρεσίες που απλοποιούν την αποτελεσματική ασφάλεια για τους πελάτες της:

Cisco Umbrella Roaming: Πρόκειται για μια κεντρική λύση προστασίας μέσω cloud. Αποτελεί τον απλούστερο τρόπο για την απομάκρυνση των τυφλών σημείων εκτός δικτύου, προστατεύοντας τα εν κινήσει στελέχη, από όπου κι αν εργάζονται. Με το Umbrella Roaming, το οποίο πλέον ενσωματώνεται στο AnyConnect® (λύση VPN της Cisco), οι οργανισμοί έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν ένα νέο επίπεδο προστασίας εκτός δικτύου, το οποίο αποτρέπει τις συνδέσεις σε κακόβουλες ιστοσελίδες, χωρίς να απαιτείται η εφαρμογή άλλου μέσου.

Cisco Umbrella Branch: Αυτή η λύση μέσω cloud προσφέρει στις επιχειρήσεις περισσότερο έλεγχο ως προς τη χρήση του Wi-Fi από επισκέπτες, μέσω εύκολου φιλτραρίσματος περιεχομένου. Με το Umbrella Branch, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τους Integrated Services Routers (ISR), προσφέροντας μια απλή, γρήγορη και ολοκληρωμένη λύση ασφαλείας στα υποκαταστήματα.

Cisco Defense Orchestrator: Αυτή η εφαρμογή διαχείρισης με βάση το cloud επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται εύκολα και αποτελεσματικά μεγάλης κλίμακας υποδομές και πολιτικές ασφαλείας, σε διαφορετικές τοποθεσίες και για χιλιάδες συσκευές, μέσα από μια απλή κονσόλα που βασίζεται στο cloud. Παρακάμπτει την πολυπλοκότητα και επιτρέπει τη διαχείριση των πολιτικών ασφαλείας σε όλα τα προϊόντα ασφάλειας της Cisco, από τα firewall ASA και ASAv έως τα επόμενης γενιάς Cisco Firepower™ και τα ASA με υπηρεσίες FirePOWER™, που διαθέτουν τις τεχνολογίες Firepower Threat Defense και OpenDNS.

Συσκευές ασφαλείας Cisco Meraki® MX με προηγμένη προστασία από κακόβουλο λογισμικό (AMP) και τεχνολογία πλέγματος έναντι απειλών: Αυτή η λύση ενοποιημένης διαχείρισης απειλών (UTM), η διαχείριση της οποίας πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω cloud, απλοποιεί την προηγμένη προστασία από απειλές για τις κατατετμημένες επιχειρήσεις, παρέχοντας στα υποκαταστήματα προστασία από κακόβουλο λογισμικό, αντιπαραθέτοντας τα αρχεία με τη βάση δεδομένων τους στο cloud για τον εντοπισμό κακόβουλου περιεχομένου και αποκλείοντας τα αρχεία προτού οι χρήστες πραγματοποιήσουν λήψη τους.

Stealthwatch Learning Networks License: Αυτό το προϊόν επιτρέπει στο Cisco ISR να ενεργεί ως αισθητήρας ασφαλείας και του επιτρέπει να ενισχύει την προστασία από απειλές στα υποκαταστήματα. Έτσι, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εντοπίζουν και να παρακολουθούν τις μη φυσιολογικές παρουσίες στην κίνηση του δικτύου, να αναλύουν την ύποπτη δικτυακή δραστηριότητα και να εντοπίζουν κακόβουλες μετακινήσεις δεδομένων.

Επιπροσθέτως, οι υπηρεσίες Cisco Security Services for Digital Transformation επιτρέπουν στους οργανισμούς να δημιουργούν ένα ισχυρό θεμέλιο ασφαλείας, το οποίο είναι το κλειδί για επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η νέα υπηρεσία βοηθά τους οργανισμούς να εξετάζουν βασικές αρχές ασφάλειας, οι οποίες προσδιορίζουν την ετοιμότητά τους ως προς την υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών. Ειδικοί σύμβουλοι προτείνουν στρατηγικές ασφάλειας και παρέχουν εξειδικευμένες λύσεις με βάση τις τάσεις της βιομηχανίας και τις ζωτικής σημασίας επιχειρηματικές ανάγκες για την εξασφάλιση της ευελιξίας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης.

Οι συνεργάτες του δικτύου της Cisco διαδραματίζουν στρατηγικό ρόλο στη διευκόλυνση των πελατών κατά τη δημιουργία και τη διαχείριση των υποδομών ασφαλείας τους. Οι νέες λύσεις ασφάλειας, οι οποίες ανακοινώθηκαν σήμερα, θα βοηθήσουν τους συνεργάτες του δικτύου να σχεδιάσουν απλές, ανοιχτές και αυτοματοποιημένες λύσεις για τους πελάτες τους, οι οποίες θα βασίζονται στο πιο αποτελεσματικό χαρτοφυλάκιο λύσεων ασφαλείας του κλάδου. Με τα προϊόντα ενισχυμένης προστασίας και τις λύσεις που βασίζονται στο cloud και απλοποιούν τη συνολική διαχείριση της ασφάλειας, η Cisco ανοίγει για τους συνεργάτες της νέους δρόμους παροχής υπηρεσιών, για τη διαχείριση των υπηρεσιών ασφαλείας των πελατών τους και την αξιοποίηση των τακτικών εσόδων τους.