Η νέα δοκιμαστική beta έκδοση του Firefox 3.5 (3.5b4) διαθέτει αρκετά νέα χαρακτηριστικά, βελτιωμένες επιδόσεις και mode για ιδιωτικό browsing.

mozilla_firefoxΟι βελτιώσεις σε σχέση με την τρέχουσα έκδοση περιλαμβάνουν ταχύτερη TraceMonkey engine για την εκτέλεση εφαρμογών JavaScript σε websites, υποστήριξη tags για περιεχόμενο ήχου και video, ενσωματωμένη τεχνολογία JSON (JavaScript Object Notation) για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ servers και browser, δυνατότητα να γνωρίζουν οι έμπιστες εφαρμογές τη γεωγραφική θέση του χρήστη και υποστήριξη για το πρότυπο Webworkers που επιτρέπει στον browser να εκτελεί την επεξεργασία δεδομένων στο background χωρίς να καθυστερεί την εμφάνιση του user interface μιας εφαρμογής Web. Τέλος, δεν λείπει και το ιδιωτικό browsing mode, που εξαλείφει τα ίχνη των περιπλανήσεων του χρήστη στο Web, λειτουργία που διαθέτουν ήδη τα ανταγωνιστικά προγράμματα πλοήγησης στο διαδίκτυο της Microsoft (Internet Explorer 8) και της Google (Google Chrome).


Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η εγκατάσταση της έκδοσης beta 4 του Firefox, καθότι δοκιμαστική, παρουσιάζει ακόμα ατέλειες, όπως π.χ. η προβληματική συνεργασία με το Gmail και το AVG SafeSearch v8.0 καθώς και ασυμβατότητα με ορισμένα add-ons.


Μπορείτε να κατεβάσετε τη νέα beta από εδώ: http://www.mozilla.com/en-US/firefox/3.5b4/releasenotes/.