Η τεχνολογία των τηλεοράσεων επόμενης γενιάς εκφράζει αυτό που πραγματικά ήθελαν οι δημιουργοί περιεχομένου να φέρουν τον αληθινό κόσμο στο σαλόνι σας.

Η Sony ανακοίνωσε την κυκλοφορία της σειράς τηλεοράσεων ZD9 BRAVIA 4K HDR, την επόμενη γενιά στην τεχνολογία οπτικής απεικόνισης στις τηλεοράσεις με δυνατότητα αναπαραγωγής βαθύτερων μαύρων και εντονότερων ανοιχτών χρωμάτων, καθώς και των χρωμάτων του πραγματικού κόσμου. Η καινούργια ναυαρχίδα της σειράς Z ηγείται της τρέχουσας σειράς των κορυφαίων 4K HDR τηλεοράσεων της Sony, στην οποία περιλαμβάνονται και οι βραβευμένες XD93 και XD940. Το νέο αναγνωριστικό «Z» αναδεικνύει το σημαντικό άλμα προς τα εμπρός καθώς και την απόλυτη τεχνολογία οπτικής απεικόνισης. Χάρη σε αυτό το πλεονέκτημα, η Sony ανεβάζει το 4K HDR σε ένα νέο επίπεδο με υπερ-αντίθεση και ακόμα περισσότερο ρεαλιστικά και ακριβή χρώματα, ώστε να εκφράζεται η πραγματική πρόθεση των δημιουργών του περιεχομένου.

Η νέα σειρά τηλεοράσεων ZD9 BRAVIA 4K HDR διαθέτει έναν πρόσφατα ανεπτυγμένο επεξεργαστή εικόνων 4K, τον 4K HDR επεξεργαστή X1™ Extreme, και μια μοναδική τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού, την μονάδα οδήγησης Backlight Master Drive™, επιτυγχάνοντας εξαιρετική αντίθεση και απίστευτα ακριβή χρωματική έκφραση. Προσφέρει μια εντυπωσιακότατη οπτική εμπειρία με περισσότερο βάθος, υφή και ρεαλισμό στην οθόνη, σε σχέση με το παρελθόν.

Ο νέος 4Κ επεξεργαστής X1 Extreme αναπτύχθηκε με σκοπό να προσφέρει την απόλυτη οπτική εμπειρία 4K HDR. Επιπλέον, μπορεί να επεξεργάζεται 40% περισσότερες εικόνες σε πραγματικό χρόνο, από ότι ο περίφημος επεξεργαστής 4K X1™ της Sony. Ενσωματώνοντας τρεις νέες τεχνολογίες – αντικειμενοστρεφές remaster σε HDR, επεξεργασία διπλής βάσης δεδομένων και Super Bit Mapping™ 4K HDR – το περιεχόμενο 4K HDR αλλάζει επίπεδο.

Αναλύοντας τις εικόνες σε κάθε σκηνή και διορθώνοντας το χρώμα και την αντίθεση καθενός αντικειμένου ξεχωριστά, το αντικειμενοστρεφές remaster σε HDR μπορεί να αναπαράγει σκηνές με λεπτομερή υφή και ρεαλιστική εμφάνιση. Αυτή η τεχνολογία αναβαθμίζει ακόμη και το τυπικό περιεχόμενο δυναμικού εύρους HD σε ποιότητα που αγγίζει την 4K HDR.

Επιπλέον της υπάρχουσας αναβαθμισμένης βάσης δεδομένων, ο 4K HDR επεξεργαστής X1 Extreme διαθέτει ακόμα μια βάση δεδομένων, αποκλειστικότητα της Sony, για τη μείωση του θορύβου. Κάνοντας αναζήτηση σε χιλιάδες σχέδια εικόνων, η επεξεργασία διπλής βάσης δεδομένων αφαιρεί τον ανεπιθύμητο θόρυβο και αναβαθμίζει κάθε εικόνα σε πεντακάθαρο 4K.

Η τεχνολογία Super Bit Mapping 4K HDR δημιουργεί μια πιο ομαλή, πιο φυσική εικόνα. Με ισχυρή επεξεργασία σήματος 14-bit, αναλύει την πηγή των σταθερών χρωματικών μπάντων 8-bit (FHD) ή 10-bit (4K), κάνοντας up-converting στη διαβάθμιση, αντίστοιχη με 14-bit, με 64 φορές περισσότερα επίπεδα χρωμάτων, ενώ αποδίδει όμορφη αναπαραγωγή προσώπων, ηλιοβασιλεμάτων και άλλων περιοχών με απαλή χρωματική διαβάθμιση.

xd70

Με αυτές τις τρεις τεχνολογίες, ο 4K HDR επεξεργαστής X1 Extreme αναπαράγει ένα ευρύ περιεχόμενο με καθηλωτική ποιότητα εικόνας 4K HDR.

Επιπλέον, η νέα σειρά τηλεοράσεων ZD9 BRAVIA 4K HDR έχει υιοθετήσει την τεχνολογία Backlight Master Drive, την οποία η Sony εισήγαγε ως πρωτότυπο στην έκθεση CES 2016. Η τεχνολογία Backlight Master Drive είναι μια τεχνολογία ενίσχυσης οπίσθιου φωτισμού ακριβείας, με την οποία επεκτείνει περαιτέρω τη φωτεινότητα και την αντίθεση, ώστε να φτάνει το πλήρες δυναμικό του 4K HDR. Η μονάδα οδήγησης οπίσθιου φωτισμού Backlight Master Drive συνδυάζει μια πυκνή δομή LED με έναν ιδιαιτέρως ακριβή αλγόριθμο φωτισμού και έναν μοναδικό οπτικό σχεδιασμό.

Παλαιότερα, ο χειρισμός της κατά τόπους μείωσης της φωτεινότητας γινόταν σε ζώνες που αποτελούνταν από πολλά LED. Σε συνδυασμό με τον πρόσφατο αλγόριθμο ακριβείας, το διακριτικό κοντρόλ LED της μονάδας οδήγησης Backlight Master Drive μπορεί να μειώσει ή να αυξήσει κάθε LED ξεχωριστά. Αυτός ο καινοτόμος αλγόριθμος προσφέρει απόλυτη ακρίβεια για απαράμιλλη αντίθεση και ρεαλισμό.

xd75

Η μοναδική οπτική δομή με σχεδιασμό βαθμονομημένης ακτίνας LED συγκεντρώνει τα εκπεμπόμενα φώτα LED σε ένα σημείο και εστιάζει την περιοχή της μονάδας οδήγησης με μεγαλύτερη ακρίβεια, ώστε να εμφανίζει εξαιρετικά υψηλή αντίθεση. Εξίσου, μειώνει τη διάχυση του φωτός και το εφέ αναλαμπών, που εμφανίζεται σε άλλες τηλεοράσεις LED full-array.

Η μονάδα οδήγησης Backlight Master Drive αποδίδει δυναμικό εύρος χωρίς προηγούμενο, με απίστευτα βαθιά μαύρα και εκθαμβωτικά ανοιχτά χρώματα για σκηνές που μοιάζουν πιο αληθινές από ποτέ, αποδεσμεύοντας το πλήρες δυναμικό του περιεχομένου 4K HDR.

xd80

Αλλά η εμπειρία θέασης δεν μένει μόνο στην οθόνη. Η ZD9 έχει σχεδιασμό slate που έρχεται να σας προσφέρει την απόλυτη εμπειρία. Κοιτώντας την από μπροστά, ο σχεδιασμός ξεχειλίζει φινέτσα με τη μορφή του απλού μαύρου slate, που καθηλώνει τους θεατές με την εκπληκτική ισχύ του 4K HDR. Παρατηρώντας την από πίσω, ο σχεδιασμός κρατά εντελώς κρυμμένα όλα τα καλώδια, διασφαλίζοντας ότι η συσκευή φαίνεται κομψή από κάθε γωνία.

Η σειρά ZD9 των τηλεοράσεων BRAVIA 4K HDR διαθέτει Android TV™ με την αποκλειστική διεπαφή χρήστη της Sony. Από τη live αναμετάδοση μέχρι τις υπηρεσίες Internet, η καινούργια μπάρα Περιεχομένου με αδιάλειπτη διεπαφή χρήστη περιλαμβάνει βελτιωμένη πλοήγηση περιεχομένου μαζί με αναζήτηση φωνής. Η νέα μπάρα Περιεχομένου διαθέτει λειτουργία φίλτρου ανάλογα με το είδος (*η διαθεσιμότητα εξαρτάται από την περιοχή). Οι χρήστες αντί να επιλέγουν ένα πρόγραμμα ψάχνοντας σε διάφορα κανάλια, μπορούν εύκολα να επιλέξουν το αγαπημένο τους είδος, όπως αθλήματα, μουσική, ειδήσεις και άλλα.

xd83

Σειρά τηλεοράσεων ZD9 (Μοντέλα 65”, 75” και 100”) BRAVIA 4K HDR

• Συμβατή με 4K HDR, με δυνατότητα λήψης και επεξεργασίας του νέου σήματος τυπικού βίντεο με μεγαλύτερη φωτεινότητα, μεγαλύτερη αντίθεση και ζωντανά χρώματα μέσω υπηρεσιών Internet video, HDMI και θύρα USB.

• Διαθέτει τον καινούργιο 4K HDR επεξεργαστή X1™ Extreme, ο οποίος βελτιώνει την καθαρότητα, την ακρίβεια των χρωμάτων και την αντίθεση σε βίντεο HD, 4K και 4K HDR. Ενσωματώνει τρεις νέες τεχνολογίες: αντικειμενοστρεφές remaster σε HDR, επεξεργασία διπλής βάσης δεδομένων και Super Bit Mapping™ 4K HDR, φέρνοντας το περιεχόμενο 4K HDR σε ένα εντελώς καινούργιο επίπεδο.

• Διαθέτει μονάδα οδήγησης Backlight Master Drive™ με μια πυκνή δομή LED και